پسلرزههاي ماجراي استاديوم آزادي
استيلآذين براي ادامه حيات در ليگ برتر به يك امتياز بازي قانع بود و پرسپوليس در تب و تاب گل پيروزي بخش و كسب سهميه ليگ قهرمانان آسيا به سر ميبرد. دو تيم براي محقق شدن اين پيشفرضها به هر ترفندي متوسل شدند اما عاقبت تيمي به پيروزي رسيد كه امروز به زير پا گذاشتن قواعد بازي جوانمردانه متهم شده است. ترديدي وجود ندارد كه اگرعلي دايي دستور پرتاب اوت و رعايت نكردن بازي جوانمردانه را صادر نميكرد يك امتياز در جيب استيلآذين بود
«راز بقا» اين تيتر يكي از روزنامههاي ورزشي صبح روز گذشته بود كه براي توصيف دقايق پاياني بازي پرماجراي پرسپوليس و استيلآذين استفاده شد. در لحظاتي كه اسكوربورد ورزشگاه آزادي دقايق پاياني بازي را نشان ميداد استيلآذين براي ادامه حيات در ليگ برتر به يك امتياز بازي قانع بود و پرسپوليس در تب و تاب گل پيروزي بخش و كسب سهميه ليگ قهرمانان آسيا بهسر ميبرد. دو تيم براي محقق شدن اين پيشفرضها به هر ترفندي متوسل شدند اما عاقبت تيمي به پيروزي رسيد كه امروز به زير پا گذاشتن قواعد بازي جوانمردانه متهم شده است. ترديدي وجود ندارد كه اگرعلي دايي دستور پرتاب اوت و رعايت نكردن بازي جوانمردانه را صادر نميكرد يك امتياز در جيب استيلآذين بود و دست پرسپوليس از سهميه ليگ قهرمانان كوتاهتر ميشد.
دايي: ناجوانمردانه يعني چه؟
پس از آنكه سوت پايان جنجاليترين بازي فصل به صدا درآمد اين پرسش در ذهن اهالي فوتبال نقش بست كه آيا بازيكنان و مربيان پرسپوليس با پيشكش نكردن توپ و ميدان به بازيكنان استيلآذين قواعد بازي جوانمردانه را زير پا گذاشته اند يا نقش بر زمين شدن دروازهبان حريف خود مصداق بازي ناجوانمردانه است؟ در اين قاب اظهارنظرهاي متفاوتي به چشم ميخورد. علي دايي به عنوان متهم اصلي اين ماجرا و كسي كه از كنار زمين دستور پرتاب اوت را صادر كرد معتقد است اقدام كاپيتان پرسپوليس عين بازي جوانمردانه است: «من تشخيص دادم گلر حريف ميخواهد وقت تلف كند. بلند هم به سپهر گفتم وهمه دوربينها هم تصويرش را دارند. نرفتم در گوش سپهر يا با ايما و اشاره بگويم تا آنها حواسشان نيست تو توپ را بينداز. اگر اين حرف را ميزدم قبول ميكردم ناجوانمردانه است. آنها توپ را بيرون زدند. سپهر هم دورخيز كرد. همه بازيكنان ما هم رفتند داخل محوطه جريمه حريف. به نظر شما آنها رفته بودند عيادت گلر آنها؟ رفتند گل بزنند. ما دنبال گل بوديم. توپ را فرستاديم نتوانستند دفاع كنند گل شد. اين كجايش ناجوانمردانه بود؟» در حاليكه اغلب كارشناسان اخلاقگرا و متوليان فوتبال پاك با اظهارنظرهاي احساسي و شتاب زده لحظات پاياني بازي استيلآذين و پرسپوليس را تحليل ميكنند، دايي معتقد است بازيكنان استيلآذين با خشونت بيش از حدي كه در جريان بازي از خود بروز دادند بازي جوانمردانه را رعايت نكردند: «من با قواعد بازي جوانمردانه بيگانه نيستم. شما اگر صحنههاي ديگر را بررسي كنيد متوجه ميشويد كه ناجوانمردانه يعني چه. بازيكنان استيلآذين پس از دريافت گل مثل لشكر سلم وتور به ما حمله كردند. بازيكن خارجيشان لگدي به اشپيتيم زد كه من بعيد ميدانم هادي ساعي بلد باشد از اين كارها بكند.»
وحيد هاشميان، مهاجم پرسپوليس مشاهدات عينياش را براي قانع كردن كساني كه ادعا ميكنند پرسپوليس بازي جوانمردانه را رعايت نكرده، تصوير ميكند: «دروازهبان حريف بدون آن كه صدمهاي ببيند خود را به زمين انداخت و توپ را به بيرون زد. وقتي بازيكنان ما بازي را شروع كردند او چنان از زمين برخاست كه نشاني از آسيب ديدگي در وي نبود. فكر ميكنم دوربينها هم صحنهها را كاملا ضبط كردند وتشخيص داده شده دروازهبان حريف با بازيكنان ما برخورد خاصي نداشته است.» هاشميان گواهي ميدهد تعدادي از بازيكنان استيلآذين بعد از به ثمر رسيدن گل دوم پرسپوليس شادي عجيبي را از خود بروز دادهاند.
علي پروين اما در دايره كساني قرار دارد كه بازيكنان پرسپوليس را بابت رعايت نكردن اصول بازي جوانمردانه شماتت ميكند. دوست ديرينه حسين هدايتي به طرز عجيبي اتفاقاتي از اين دست را با عقب ماندگي فوتبال ايران مرتبط ميداند: «با ديدن صحنههاي جنگ به جاي فوتبال، متأثر شدم و براي فوتبال ايران تأسف ميخورم. واقعا برد اينقدر ارزش دارد كه دست به هر كاري بزنند؟ واقعا چه كسي اين حركت را پسنديد؟ كجاي دنيا با چنين حركات ناجوانمردانهاي به گل ميرسند؟! با اين اتفاقاتي كه در فوتبال ايران ميافتد همان بهتر كه هدايتي در باشگاه را تخته كند.»
هدايتي: خداحافظ فوتبال
مالك ثروتمند باشگاه استيلآذين كه اين روزها براي خريد سهام يك تيم ليگ برتري به صرافت افتاده، صبح روز گذشته و در اعتراض به اتفاقات بازي با پرسپوليس با ارسال بيانيهاي براي يكي از سايتهاي دولتي از انحلال اين باشگاه خبر داد. هدايتي دراين بيانيه از دستهاي پشت پردهاي كه براي سقوط تيمهاي خصوصي تلاش ميكنند و اقدامات ناجوانمردانه در فوتبال ايران به عنوان دلايل مهم اعلام انحلال باشگاه استيلآذين نام برده است: «اين برد ناجوانمردانه را به يكي از بزرگان ورزش كه شنيدم مدتي قبل از سقوط استيلآذين ميگفت تبريك ميگويم. اكنون ميبينم دستان ناپاك نميخواهند بخش خصوصي در فوتبال فعال باشد و بهتر است من هم ديگر نباشم. به همين دليل ميخواهم بگويم خداحافظ فوتبال. از همه كساني كه در اين 5 سال من را همراهي كردند خداحافظي ميكنم. عطاي فوتبال را به لقايش ميبخشم و انحلال استيلآذين را اعلام ميكنم.»
تهران امروز



