صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
تکلیف نامعلوم سرمایه گذاری های میلیاردی کشورمان در آفریقا؛

تل آویو در اندیشه اشغال موقعیت ایران در آفریقای غربی

هرچند اين روزها تل آویو ديپلماسي فعالي را در آفريقا و به ويژه در آفريقاي غربي پيگيري مي كند، اما قطع روابط دو كشور آفريقايي، نبايد توجيه گر انفعال دستگاه هاي گوناگون دخيل در سياست و اقتصاد خارجي باشد، چه اين كه حتي در نگاه حداقلي به منافع ملي ايران نيز تا كنون تكليف دو ميليارد دلار از سرمايه هاي ايران در دو كشور سنگال و گامبيا مشخص نيست؛ بنابراین، ...
کد خبر: ۱۵۲۷۵۳
| |
8145 بازدید
|
سرويس بين الملل ـ رژيم صهيونيستي در صدد است با افتتاح سفارت خود در غنا، ظرف شش ماه آينده، جای خالی سرمايه گذاري ايران در اين منطقه را پر كند؛ موضوعی که با توجه به سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری کشورمان در این منطقه از آفریقا، باید به طور ویژه مورد توجه دستگاه دیپلماسی قرار گیرد.

به گزارش «تابناك»، روزنامه آمريكايي «كريستين ساينس مانيتور»، نوشته است كه پس از قطع روابط سنگال و گامبيا با ايران، نيجريه نيز منتظر نتايج گزارش سازمان ملل متحد درباره كشتي هاي توقيف شده حامل سلاح است كه در صورت اثبات نقش ايران، اين كشور نيز روابطش را با ايران قطع كند.

خبرنگار اين روزنامه مدعی شد، «گيدئون بهار»، سفير رژيم صهيونيستي در سنگال به وي گفته است که مقامات اين كشور، به شدت به دنبال آن هستند كه در هر كجاي آفريقا كه ممكن است، سفارتخانه هاي خود را راه اندازی كند.

اين در حالي است كه ايران كه رويكرد نگاه به آفريقا را يكي از رئوس سياست خارجی و روابط تجاری ـ اقتصادي خود قرار داده است، از سال 2005، تا كنون دو ميليارد دلار در دو كشور آفريقايي سنگال و گامبيا سرمايه گذاري كرده است؛ دو كشوري كه اكنون با جمهوري اسلامي ايران روابط ديپلماتيك ندارند.

از سوي ديگر، يكي ديگر از كشورهايي كه با ثروت به دست آمده از نفت و انگيزه هاي رهبر آن كشور، در آفريقاي غربي نقش فعالي را بازي مي كرد، كشور ليبي و شخص «معمر قذافي» بود كه اينك كشورش با بحراني در حد بحران جانشيني روبه روست و كشورهاي آفريقاي غربي فعلا و شايد تا مدت ها نتوانند بر سرمايه گذاري و يا شراكت با اين كشور در امور اقتصادي حساب باز كنند؛ بنابراین، رژیم اسرائيل و حتي غرب به شدت در تكاپو براي در دست گرفتن بازار و حتي روند سياست در كشورهاي آفريقاي غربي هستند.

گویا هرچند تل آویو اين روزها ديپلماسي فعالي را در آفريقا و به ويژه در آفريقاي غربي پيگيري مي كند، اما قطع روابط دو كشور آفريقايي، نبايد توجيه گر انفعال دستگاه هاي گوناگون دخيل در سياست و اقتصاد خارجي باشد، چه اينكه حتي در  نگاه حداقلي به منافع ملي ايران نيز تا كنون تكليف دو ميليارد دلار از سرمايه هاي ايران در دو كشور سنگال و گامبيا مشخص نيست؛ بنابراین، لازم است كه تحولات آفريقاي غربي با دقت و وسواس بیشتري از سوي ايران دنبال شود.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۴
کاوه کاشانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۸
بهتر"انگار امثال سنگال و گامبیا و نیجریه چه سودی واسه کشورمون دارن!! همون اسراییل به درد این کشورها میخوره"بهترین راه اینه که ایران تمام سرمایه گذاری هاش رو قطع کنه و جای دیگه سرمایه گذاری کنیم"این کشورها که عددی نیستن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۷ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۹
مثلا ایران کجا سرمایه گذاری کنه ؟
vtn
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۴ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۹
اگه به درد نميخورد اروپايي ها چند صد سال اونجا رو مستعمره ي خودشون نميكردن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۷ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۸
نوش جونشون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۸
سرمايه اي كه مي بايست به درد صنعت و كشاورزي زده مي شد راحت درحال فنا شدن است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۸
خدا پدرتو بیامرزه که به فکر هستی
ناشناس
|
United States
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۸
این دو میلیارد رو به امر ازدواج جوانان اختصاص می دادید
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۸
چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی. معمولا کشورهائی که در کشورهای دیگر سرمایه گذاری می کنند تلاش خواهند کرد برای از بین نرفتن سرمایه هیچگونه خللی در روایط فی مابین بوجود نیآید. در کجا سراغ دارید پس از سرمایه گذاری با ارسال سلاح بطور مخفیانه هم روایط سیاسی دچار اختلال شود و هم سرنوشت پولهای سرمایه گذاری شده در هاله ای از ابهام قرار گیرد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۲ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۸
این دو میلیارد دلار سرمایه گزاری بوده یا هبه؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۸ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۸
ایران بعد از اون اشتباه استراتژیک فهمیده افریقا چندان ارزشی براش نداره .
reza
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۳۱ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۸
سرت سلامت
علی بخشی
|
Burkina Faso
|
۰۲:۴۸ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۹
البته این میلغ دو میلیارد صحت ندارد. ولی جای آن دارد که مسئولان آفریقای وزارت خارجه قدری بیشتر وقت بگذارند. چطور مممکن است معاون محترم وزیر در امور آفریقا که هیچ اشنائی با آفریقا ندارد، فقط سه روز در هفته به وزارت خارجه بیاید و بقیه روزها به تدریس در دانشگاه بمشغول شود؟ آیا قطع الرجال است؟؟
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...