توجه به سلامت تغذیه ی کودکان، از بهترین عوامل پیشگیری ابتلا آنان به دیابت در کودکی، نوجوانی و سنین بزرگسالی است و برای نیل به این هدف باید مواد غذایی با فیبر بالا، کاهش مصرف گوشت قرمز، مصرف آبلیمو و لبنیات کم چرب در طول روز و خودداری از استفاده دائمی از قندها و شیرینی جات و نوشابه ها در برنامه ی غذایی کودکان گنجانده شود.
دینا: دیابت و ابتلا به این بیماری یکی از دغدغه های همیشگی افرادی است که در خانواده ی خود سابقه ی ابتلا به بیماری دیابت را دارند و فردی از خانواده به دلیل عدم رعایت نکات لازم و پرهیزهای پزشکی، بینایی خود را از دست داده اند و یا به قطع عضو ناچار گشته اند.
مسعود جدیری؛ کارشناس تغذیه، پیشگیری از ابتلا به دیابت را با رعایت مسائل و برخی راهکارها ممکن دانست و گفت: از مهمترین عوامل ابتلای افراد به دیابت، چاقی و اضافه وزن بالاتر از میزان عادی است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: افرادی که اضافه وزن بالا دارند و یا در میان اقوام نزدیک خود سابقه ابتلا به بیماری دیابت موجود است، نیازمند پیشگیری های جدی و قاطعانه هستند.
کارشناس تغذیه؛ توجه به تغذیه افراد و کنترل سلامت رفتاری آنان را یکی از راهکارهای پیشگیری از ابتلا به دیابت خواند و خاطرنشان کرد: حذف قندهای ساده برای درمان دیابت و یا پیشگیری از ابتلای به آن راهی به جایی نخواهد بود، عادات غذایی، رفتاری و مصرف گوشت ها، سبزیجات و چربی ها در صورتی که کنترل صحیح بر آن ها نباشد، موجب بروز علائم دیابت در افراد خواهد شد.
جدیری؛ چاقی و چربی خون را دلیلی بر مقاوم شدن سلول های بدن انسان در برابر انسولین برشمرد و تأکید کرد: در صورت تداوم قند خون افزایش می یابد و برای جلوگیری از این رویداد، افراد باید وزن و تناسب اندام خود را کنترل نمایند و در صورت امکان به ورزش و بهره گیری از برنامه ی ورزشی منظم بپردازند.
وی افزود: کاهش مصرف کالری و چربی برای کاهش وزن افراد، یکی دیگر از راهکارهایی است که میزان ابتلا به دیابت را تا میزان قابل توجهی کاهش می دهد و با مصرف غذاهای سالم و خانگی و پرهیز از مصرف غذاهای آماده که مواد نگهدارنده به آن ها افزوده شده است و نیز فست فودها که از چربی و کالری بالایی برخوردارند، می توان احتمال ابتلا به بیماری قند خون بالا را در شهروندان کاست.
جدیری؛ در خاتمه تأکید کرد: توجه به سلامت تغذیه ی کودکان، از بهترین عوامل پیشگیری ابتلا آنان به دیابت در کودکی، نوجوانی و سنین بزرگسالی است و برای نیل به این هدف باید مواد غذایی با فیبر بالا، کاهش مصرف گوشت قرمز، مصرف آبلیمو و لبنیات کم چرب در طول روز و خودداری از استفاده دائمی از قندها و شیرینی جات و نوشابه ها در برنامه ی غذایی کودکان گنجانده شود.