صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

افزایش سوء مصرف داروهاي غيرمجاز

معضل سوء مصرف داروهاي غيرمجاز يا دوپينگ به‌طور روزافزوني افزايش يافته و مشکلات زيادي براي ورزش کشور و از آن مهم‌تر سلامت ورزشکاران جوان که قسمت اعظم آنها را مردان تشکيل مي‌دهند، به بار آورده است.
کد خبر: ۱۴۹۵۶۹
| |
2980 بازدید
دکتر فرزين حلب‌چي عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران با بيان اين مطلب افزود: دوپينگ در ايران با مشکلات خاصي همراه است که از آن‌جمله مي‌توان به عدم مشاوره ورزشکاران با افراد مطلع و اخذ اطلاعات غلط از افراد ناآگاه و سودجو، شيوع بالاي مصرف دارو در ورزشکاران آماتور، استفاده از داروهاي غيرمتناسب با نوع ورزش و داروهاي پرعارضه و استاندارد نبودن مكمل‌هاي ورزشي در کشور اشاره کرد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، وي ادامه داد: با توجه به شيوع بالا و خطرات مصرف داروهاي غيرمجاز براي سلامت مردان، بايد به عوارض جانبي داروهاي پرمصرف در کشور يعني استروئيدهاي آنابوليک ، محرک‌ها ، هورمون رشد و داروهاي ادرارآورتوجه ويژه اي شود.

وي درباره عوارض جانبي استروئيدهاي آنابوليک ابراز داشت: استروئيدهاي آنابوليک از مشتقات هورمون مردانه تستوسترون هستند که در ورزشکاران با هدف افزايش وزن، حجم و قدرت عضلات مورد سوء استفاده قرار مي‌گيرند.بعضي از عوارض جسماني و رواني سوء مصرف اين تركيبات در بين دو جنس يكسان و مشترك است.

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران ادامه داد: عوارض استفاده از اين دارو شامل مواردي همچون عوارض قلبي عروقي، افزايش فشار خون، تجمع آب در بدن، افزايش خطر تشکيل لخته در بدن، افزايش چربي بد و کاهش چربي خوب خون، افزايش غلظت خون، اختلال در عضله قلب، به هم خوردن ريتم طبيعي قلب، افزايش خطر سکته قلبي و خطر مرگ ناگهاني است.

بنابراين با توجه به عوارض جانبي متعدد و خطرناک داروهاي غيرمجاز و عدم دستيابي ورزشکاران به فوايد مورد انتظار، استفاده از اين داروها جنبه‌هاي مهمي از سلامت مردان را چه در زمان مصرف و چه سال‌ها پس از مصرف، مورد تهديد قرار مي‌دهند و ورزشکاران بايد از مصرف اين مواد خطرناک خودداري کنند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟