مصرف برق خانگی در ایران، 4 برابر جهان !
مدیرعامل سازمان فناوری انرژی ایران «سابا» گفت: مصرف برق خانگی در ایران 3.5 تا 4 برابر میانگین جهانی است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، سعید مهذب ترابی در مراسم افتتاح همزمان طرح ساماندهی روشنایی 10 ساختمان اداری در نقاط مختلف کشور افزود: پیش بینی می شود با استفاده از این طرح، 10 تا 15 درصد مصرف انرژی ادارات کاهش یابد و سالانه 9 هزار میلیون کیلووات ساعت در مصرف انرژی صرفه جویی شود که معادل 9 میلیارد مترمکعب گاز است.
وی با اشاره به اینکه 10 تا 15 درصد ساختمان های جدید مبحث 19 مقررات ملی ساختمان را رعایت می کنند ، گفت : ساختمان های جدیدی که ساخته می شود در صورت رعایت این مقررات ،پایان کار دریافت کنند.
مدیرعامل سابا استفاده از فناوری جدید در روشنایی ادارات را الزامی دانست و افزود: استفاده از مهتابی های T5 و T8 به جای T10 که هم اکنون استفاده می شود، مصرف برق را کاهش می دهد و از اواخر سال اینده امکان تولید و واردات آن در کشور فراهم خواهد شد و لامپ های تی 10 از رده خارج می شود.
مهذب ترابی گفت: جایگزین کردن هالوژن ها با LED از دیگر راه های صرفه جویی در مصرف انرژی در مراکز تجاری، اداری و خانگی است.
وی افزود: نور یک لامپ LED سه وات برابر با یک هالوژن 50 وات است.
مدیرعامل سابا به لزوم هوشمند سازی سیستم سرمایشی و گرمایشی ادارات اشاره کرد و گفت: همزمان با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها نرخ هر کیلووات ساعت در بخش دولتی 120 تومان تعیین شده و مجهز کردن ساختمان های اداری به این سیستم به صرفه است.
مهذب ترابی افزود: طرح ساماندهی روشنایی ده ساختمان اداری در نقاط مختلف کشور که از نظر جغرافیایی، آب و هوایی متفاوت است مانند تهران،
مازندران، هرمزگان، خراسان رضوی، فارس و آذربایجان شرقی اجرا و همزمان با اجرای آن 583 مگاوات ساعت در مصرف انرژی صرفه جویی شده است.
وی گفت: برگشت سرمایه اجرای این طرح دو و نیم تا سه سال خواهد بود.
مدیرعامل سابا مصرف برق در بخش خانگی را 33 تا 34 درصد کل مصرف کشور، بخش عمومی 12 درصد، تجاری و اصناف 6 درصد، صنعتی 33 تا 34 درصد، و کشاورزی را 14 تا 16 درصد کل مصرف برق کشور اعلام کرد و افزود: حدود 52 درصد برق تولیدی کشور در ساختمان ها ازجمله خانگی، صنعتی و اداری مصرف می شود.
پولشو میدیم ده برابر دنیا مصرف میکنیم.
حرفیه؟
آخه چرا هی میزنین تو سر مردم؟ مگه ما واقعا چقدر مصرف میکنیم؟ نکنه فکر میکنید شبها هم با چراغ روشن میخوابیم؟ همیشه اخبارتون درباره مصرف زیاد آب و برق و گاز و... است. مدتی بعد هم تعرفه هاش رو زیاد میکنید
این آمار مصرف برق در کشورهای مختلف دنیاست :
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_electricity_consumption
ایران هم در این لیست کشور بیستمه.(سال 2005)حالا اگر فکر میکنید ما مصرفمون در طی این سالها زیاد شده و بقیه کشورها درجا زدن دیگه خود دانید.





