صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

12 بهمن امام آمد كه چه كند؟

محمود ملکی
کد خبر: ۱۴۵۷۳۱
| |
4805 بازدید

12 بهمن ماه سالروز ورود تاريخي حضرت امام خميني (ره) به كشور، پس از تحمل سال ها رنج تبعيد و دوري از وطن است، در اين روز امام به كشور آمد تا آخرين حلقه هاي حكومت شاه را از ميان بردارد. حكومتي كه به كرات حضرتشان آن را طاغوت ناميد و هدف مبارزه را مبارزه با طاغوت ترسيم كرد.

طاغوتي كه ما ابتدا فكر مي كرديم در این خلاصه شده بود: نشستن در كاخ هاي آنچناني با زرق و برقهايش. اما بعدها فهميديم كه چه اشتباه و غلط فكر مي كرديم اگر چه معتقدم سال هاست در جامعه ما به صورت عجيبي يك نوع آشفتگي عجيب در مفاهيم پديد آمده و حتي گاهي تعمدا معناي برخي مفاهيم مورد اغماض قرار گرفته اند.

طاغوت نيز از جمله همين مفاهيم است كه مدت ها كسي به مفهوم دقيق آن توجهي نمي كرد، مفهومي قرآني كه با تامل در مفهوم آن ممكن است مصداق كنوني تفكر طاغوتي را در درون خودمان ببينيم. آقاي قرائتي در معناي طغيان مي گوید: طغيان، يعني تجاوز و طاغوت نيز يعني متجاوز، كسي كه به حد خودش راضي نيست و فرق آن با ظالم هم در اين است كه ظالم قانون را قبول دارد ولي به آن عمل نمي كند اما طاغوت به صورت كلي قانون را قبول ندارد. ظالم مي گويد من قبول دارم اين لباس براي شماست، اما من آن را بر مي دارم، اما طاغوت مي گويد اصلا لباس شما متعلق به من است و شما حقي نداريد.

اما انسان چه زماني تفكر طاغوتي پيدا مي كند؟ انسان زماني كه احساس بي نيازي كرد گردن كشي مي‌كند. بچه وقتی نياز دارد به پدر مي‌گويد: بابا جان. همين كه بزرگ شد در مقابل او مي‌ايستد؛ پس ريشه طغيان احساس بي نيازي است. احساس بي نيازي در پول، يا در مقام كه از او كسي نتواند بپرسد كه از كجا آورده و خرج كردي و يا از نظر علمي مي‌گويد حال كه به من نياز دارند ساعتي فلان براي درس دادن و يا با ماشين فلان براي تردد و يا پذيرايي، و يا از نظرنژادي مثل شيطان كه گفت: آدم از خاك و من از آتش بوده و بر او سجده نمي‌كنم. نژاد من بهتر است.

 بر اين اساس هر گونه گفتن من، نشانه رسوخ تفكر طاغوتي است و گاه اين تفكر طاغوتي در سران حكومتي رسوخ عميق پيدا مي كند و اين مي شود حكومت طاغوت همچون حكومت شاه و حكومت مبارك در مصر.

 اما گاهي اين تفكر اگر چه به مقياس كمتر در بين يك جامعه نفوذ مي كند و هر گروهي، تشكلي و يا افرادي به حد خود بسنده نمي كنند و از حد خود تجاوز مي كنند، اصولا حقي براي ديگران به رسميت نمي شناسند و جالب اينكه اين از ظالم و ظلم هم بسيار عذاب آور تر است، زندگي با وجود ظالمان اگر چه رنج آور است، اما تفكر طاغوتي روح را مي گدازد و عرصه فعاليت را به طور كلي مسدود مي كند.

12 بهمن سالروز ورود مردي به كشور است كه هم و تلاشش مبارزه با تفكر طاغوتي و البته مصاديقش بود. شخصي كه همه زندگي خود را گذاشت تا تفكر طاغوتي را از بين ببرد و حتي در پيام خود به دو جناح اصلي آن زمان كشور، حب نفس را عامل همه اختلافات دانست، مسئله ای كه اگر چه از حب نفس شروع می شود اما به تفكر طاغوتي مي رسد. امام آمد تا هيچ حقي ناحق نگردد و نه تنها طاغوت كه ريشه ظلم را بخشكاند.

هر سال دوازدهم بهمن ماه در همه كشور زنگ ها براي امام خميني(ره) به صدا در مي آيد، آنكه عارف ترين شاعر، حكيم ترين سياستمدار، اخلاقي ترين عالم و دوست داشتني ترين رهبري بود كه دنياي معاصر به خود ديده است او كه به سيره جدش كه براي احياي مكارم اخلاق مبعوث شده بود آنچه در توان داشت از نقل و عقل و حكمت و عرفان و شعر و شعور كمك گرفت تا به جامعه بياموزد كه مكارم اخلاق عامل بقاي يك اجتماع است و نه حكومت بايد تفكر طاغوتي داشته باشد و نه جامعه.

 او كه به شکل های گوناگون گفت و نوشت كه آنچه حياتي و اساسي است اسلام عزيز است و بس و هر كس و هر مساله اي غير از اسلام عزيز فرع مساله است و امام امت در صورت ايجاد تفكر طاغوتي در افراد، با هيچكس تا ابد پيمان اخوت نبسته بود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟