ارتشبد گابي اشکنازي، رئيس ستاد کل ارتش اسرائيل براي گفتوگو با سران پنتاگون، وزارت دفاع ايالات متحده، درباره برنامه هستهاي ايران، روز شنبه نوزدهم ژوئيه، راهي واشينگتن شد.
به گزارش راديو فردا، ارتشبد اشکنازي در اين سفر يک هفتهاي، ميهمان درياسالار مايکل مولن، رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح آمريکاست.
مايکل مولن، سه هفته پيش از اسرائيل ديدار و با ارتشبد اشکنازي، نخستوزير و وزير دفاع اسرائيل، گفتوگو کرد.
ارتشبد اشکنازي همچنين قرار است با ديک چيني، معاون رييس جمهوري ايالات متحده، ديدار کند.
مذاکرات با ديک چيني در مقر پنتاگون انجام ميشود و مشاور امنيت ملي ايالات متحده، استفان هادلي نيز، در آن شرکت ميکند.
به نوشته روزنامههاي مهم اسرائيلي از جمله «هاآرتص»، ديدار کنوني ارتشبد اشکنازي و سفر باراک، در کنار بررسي مسائل مهم مربوط به پرونده هستهاي ايران و خطرات ناشي از تداوم غني سازي اورانيوم از سوي ايران، به خريدهاي تسليحاتي جديد ارتش اسرائيل از آمريکا نيز اختصاص خواهد يافت.
درياسالار مايکل مولن، چند روز پس از سفر هفته اول ژوئيه خود به اسرائيل، به خبرنگاران گفت: «آمريکا از توان نظامي کافي برخورداراست اما گشودن يک جبهه سوم (افزون بر افغانستان و عراق) چالشزاست و پيامدهايي براي تمامي منطقه دارد.»
سفر اين مقام اسرائيلي به واشينگتن، در حالي صورت ميگيرد که آمريکا روز شنبه، پس از برگزاري مذاکرات نمايندگان کشورهاي موسوم به گروه ۱+۵ با ايران در ژنو، به تهران هشدار داد که بايد يکي از گزينههاي همکاري يا رويارويي را انتخاب کند.
آمريکا، اسرائيل، اتحاديه اروپا و بسياري از کشورها ايران را متهم ميکنند که قصد ساختن بمب اتمي را دارد ولي تهران همواره اين اتهامات را رد کرده و هدف برنامه هستهاي خود را صلح آميز ميخواند.
خريد کشتيهاي جنگي و جنگندههاي پيشرفته
تازهترين خريدهايي که اسرائيل درصدد انجام آن است، دريافت چهار فروند کشتي جنگي ساخت آمريکا همراه با قطعات يدکي جنگ افزارهاي نظامي و ساير تجهيزات جنگي، در معاملهاي است که ارزش آن يک ميليارد و ۹۰۰ ميليون دلار تخمين زده شده است.
درخواست براي خريد کشتيهاي جنگي ازسوي دولت آمريکا به آگاهي کنگره واشينگتن رسيده است.
آژانس همکاريهاي امنيتي ـ دفاعي آمريکا که مسئول نظارت برفروش تسليحات به کشورهاي هم پيمان آمريکاست، درنامهاي به کنگره توصيه کرده است که با انجام اين معامله موافقت کند زيرا اين امر «درچارچوب منافع ملي آمريکاست» و «توان دفاعي اسرائيل را به عنوان مهمترين هم پيمان آمريکا درخاورميانه تقويت ميکند».
کمپانيهاي آمريکايي «لاکهيد مارتين»، «جنرال دايناميکس» و «رايتون» که در ساخت اين کشتيهاي جنگي سهم دارند، قرارداد فروش کشتيهاي جنگي به اسرائيل را امضا خواهند کرد.
فرمانده نيروي دريايي آمريکا ماه گذشته به اسرائيل سفر کرد و با فرماندهان ارتش اسرائيل ديدار کرد و از پايگاه اصلي نيروي دريايي اسرائيل در بندر حيفا ديدار داشت.
توان اصلي نيروي دريايي اسرائيل تاکنون سه فروند زيردريايي ساخت آلمان بوده که در سالهاي گذشته با بهاي نازلتر از معمول در اختيار اسرائيل قرار گرفته، و اسرائيل خود آن را به سيستمهاي جديدي که ميتواند قدرت ضربه هستهاي داشته باشد، مجهز کرده است.
رسانههاي اسرائيلي اعلام کردند که ايهود باراک، وزير دفاع اسرائيل، در سفر پيش روي خود به آمريکا، درباره خريد جنگندههاي پيشرفتهتر از آمريکا که تاکنون تنها در اختيار ارتش آمريکا بوده، با مقامهاي آن کشور گفتوگو ميکند.
به نوشته روزنامههاي اسرائيلي، کنگره واشينگتن موافق است که آمريکا سريعا سيستمهاي جديد راداري و دفاع ضد موشکي را در خاک اسرائيل مستقر کند.
رئيس کميته فرعي ضد اطلاعات و نيز رئيس فراکسيون جمهوريخواهان آمريکا در روزهاي اخير، با ارسال نامهاي ديگر براي جرج بوش، خواهان استقرار فوري سامانه دفاع ضد موشکي جديد آمريکا در اسرائيل، براي دفاع از اين کشور، در برابر خطرات احتمالي ناشي از موشکهاي دور پرواز ايران شدند.
اين نامه که دومين نامه بلندپايگان کنگره به جورج بوش در اين باره در سه ماه اخير است، پس از نمايشهاي موشکي اخير جمهوري اسلامي ايران ارسال شده است.
نيروي هوايي اسرائيل در روزهاي اخير فاش ساخت که به هواپيماهاي جنگي مدل جديد F-16 که F16-I ناميده ميشود و يکي از دور پروازترين نوع جنگندههاي F-16 ساخت آمريکاست، مجهز شده است.
راديو اسرائيل اعلام کرد که اين هواپيماها قادر است فاصله بين اسرائيل تا هر نقطه ديگري در خاورميانه را بپيمايد و به پايگاه خود بازگردد و پيوستن آن به نيروي هوايي اسرائيل، اين امکان را به وجود ميآورد که اسرائيل براي رفع هرگونه تهديدي به اقدامات ضروري دست بزند.
به گزارش راديو اسرائيل، پايگاه جديد هواپيماهاي F16-I ماموريت دارد نسبت به تهديدهايي که از جانب حکومت ايران متوجه اسرائيل است، هوشياري نشان دهد و عليه آن اقدام کند.