صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
مصباحی‌مقدم قیمت ارز در بازار را مطلوب و منطقی خواند

کاهش نرخ ارز به صنایع داخلی آسیب می‌زند

کد خبر: ۱۳۹۴۸۹
| |
2359 بازدید

رئیس کمیسیون طرح تحول اقتصادی کشور قیمت ارز در شرایط فعلی را قیمت مطلوب عنوان کرد و گفت: برخلاف تصور برخی افراد که فکر می کنند نرخ واقعی ارز بالاتر از نرخ فعلی است اگر ارزی که در حال حاضر در اختیار دولت قرار دارد به بازار عرضه شود قیمت دلار را به حدود 450 کاهش خواهد داد.

به گزارش خانه ملت "غلامرضا مصباحی مقدم" رئیس کمیسیون طرح تحول اقتصادی مجلس با بیان اینکه اصلاح نرخ ارز به معنای افزایش قیمت آن نخواهد بود،گفت:اصلاح نرخ ارز متناسب با قدرت خرید معنا پیدا می کند و این به این معنا نخواهد بود که اگر در شرایط فعلی نرخ ارز واقعی شود قیمت دلار افزایش پیدا خواهد کرد.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه در سال های گذشته به واسطه کاهش قیمت نفت درآمدهای ارزی ایران کاهش پیدا کرده بود گفت: شاید درسال های گذشته مجبور بودیم شرایط نرخ ارز را پایین نگاه داریم اما الان درآمدهای ارزی ما با افزایش قیمت نفت به شدت افزایش پیدا کرده است تا جایی که ارزهای به دست آمده روی دست دولت مانده است.

رئیس کمیسیون طرح تحول اقتصادی همچنین افزود: وضعیت نرخ ارز در حال حاضر به گونه ای است که به واسطه میزان بالای ارزی که در اختیار دولت قرار دارد اگر این ارز را به بازار عرضه کند قیمت دلار به حدود 450 تومان کاهش خواهد یافت پس دولت در حال حاضر تاکیدی بر بالا نگاه داشتن قیمت ارز ندارد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین با بیان اینکه دولت تلاش بر حفظ سطح قیمت ارز و جلوگیری از کاهش آن دارد نسبت به کسانی که نرخ واقعی ارز را بیشتر از نرخ فعلی عنوان می کنند انتقاد کرد و گفت: کسانی که تصور میکنند قیمت ارز امروز باید 2هزار تومان یا بیشتر باشد فرمولی را اساس محاسبه قرار می دهند که هیچ مبنای علمی ندارد.

وی همچنین افزود: در فرمولی که این افراد به کار می برند نرخ ارز را باید مطابق تورم سالانه داخلی منهای تورم خارجی تعیین کرد که این موضوع هیچ پایه روشنی ندارد.

این استاد دانشگاه در ادامه با بیان این مطلب که عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت ارز در بازار است، گفت: اگر قبول داشته باشیم که طبق منطق اقتصاد قیمت ارز توسط عرضه وتقاضا تعیین شود در شرایط فعلی و با میزان ارزی که دراختیار دولت وجود دارد و از فروش نفت به دست می آید قیمت ارز به شدت کاهش پیدا خواهد کرد و به همین خاطر است که دولت نمی تواند این ارز را به بازار عرضه کند.

مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه نباید قیمت ارز را از مقدار فعلی کاهش داد، گفت: معتقدم دولت نباید با وارد کردن ارزهایی که در اختیار دارد موجب کاهش قیمت ارز و وارد کردن شک به بازار شود هرچند کاهش قیمت ارز می تواند موجب بالا رفتن رفاه مردم شود اما قدرت رقابت صنایع داخلی را در بازار بین المللی کاهش می دهد و موجب افزایش واردات به کشور می شود.

وی در پایان تصریح کرد: نرخ ارز در شرایط فعلی نرخ مطلوبی است و نباید آن را نه در جهت افزایش و نه در جهت کاهش تغییر داد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار