صفار هرندي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم افتتاحيه «سومين جشنواره بينالمللي زنان سرزمين من» از تصويب آييننامه ساماندهي مد و لباس خبر داد و گفت: اين آييننامه، به معناي تهديدهاي بازدارنده براي طراحان لباس و فعالان در عرصه مد و لباس نيست و اين مصوبه براي ميدان دادن به طراحان لباس است.
به گزارش «برنا»، وي در ادامه افزود: برگزاري جشنواره بينالمللي زنان سرزمين من، يک حركت نمادين است و بايد از اين جشنواره نمادين كه براي جهت دادن به يک حركت و ظهور يک جريان رشد يابنده به ساماندهي لباس و مد است، استقبال كنيم.
صفار هرندي در پاسخ به برخي از گفتههاي مردم مبني بر اين كه شما چه كار داريد كه مردم چگونه لباس ميپوشند، گفت: پاسخ من اين است كه آيا واقعا مردم به ميل خودشان لباس ميپوشند و آن گونه كه دلشان ميخواهد از پوشش استفاده ميكنند؟ يا شرايط به گونهاي شده كه به آنها جهت داده ميشود و يا مردم در معرض يک انتخاب اجباري قرار ميگيرند؟!
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: ما به عنوان هدايتگر بايد پيوندي بين طراحان و توليدكنندگان پارچه و لباس به وجود آوريم تا آنها به ادامه اين روند اميدوار شوند.
صفار هرندي گفت: برخي طراحان بنا بر ذوق و سليقه خود اقدام به طراحي لباس ميكنند، در حالي بايد طرحها در مقياس وسيع، مورد حمايت و استقبال مردم قرار گيرد و لباسي توليد كنيم كه استقبال مردم از آن خوب بوده و از اين لباس در كوچه و خيابان استفاده شود.
وي دليل اين که مردم لباسهاي کشورهاي ديگر را بيشتر قبول دارند، اظهار کرد: لباسهاي خارج از کشور ارزان بوده و سهل و آسان در دسترس هستند و تکلفي که ما در طراحي لباسها داريم و گرفتار آن شديم را ندارند.
صفار هرندي با اشاره به اين كه لباس مناسب و متين و متناسب با ويژگيهاي جامعه به طور نسبي حاصل شده است، گفت: ما بايد قصور خود را جبران كرده و به سمت توليد لباس به صورت گسترده و قابل دسترس برويم، هر چند كه اين كار اصلي بر عهده مردم است، ولي به هر تقدير، دولت جزو وظايفش است كه تسهيل كننده امور باشد.
گفتني است، اين جشنواره در مدت ده روز برگزاري تا چهارم مرداد ماه در سالن حجاب تهران، از روز چهارشنبه نيز نمايش روزانه و زنده لباس در دو نوبت عصر (16 به بعد) ويژه زنان است.