صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

نزدیکی‌حوزه‌و‌دانشگاه‌از‌دستاوردهای‌انقلاب‌است

کد خبر: ۱۳۸۹۱۶
| |
1693 بازدید

یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی نزدیک شدن حوزه به دانشگاه و دانشگاه به حوزه بوده است.

به گزارش صداقت نیوز، مصطفی کواکبیان با بیان این مطلب خاطر نشان کرد: قبل از انقلاب اسلامی، این دو نهاد یا اصلاً از یکدیگر بی‌اطلاع بودند یا در تقابل بوده و همدیگر را قبول نداشتند و حتی یکدیگر را نفی می‌کردند اما پس از انقلاب اسلامی این فاصله و شکاف بین حوزه و دانشگاه برداشته شد.

نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: به سرانجام رسیدن انقلاب اسلامی مستلزم وحدت حوزه و دانشگاه بود و به این ترتیب بود که علما و اندیشمندانی مثل شهید آیت‌الله مفتح، شهید آیت‌الله مطهری یا شهید بهشتی برای به سرانجام رساندن انقلاب و وحدت حوزه و دانشگاه قدم برداشتند. از همین رو هم بود که دشمنان با استراتژی حذف به مقابله با این رویکرد رهبران انقلاب اسلامی آمدند. آنها می‌دانستند که به سرانجام رسیدن این انقلاب با دخیل کردن دین در ایجاد یک تمدن اسلامی قابل دسترس است و استفاده از علوم دینی در دانشگاه‌های نظام جمهوری اسلامی جزء آمال همیشگی رهبران و علاقه‌مندان به نظام بوده است. لذا مخالفان نظام و در واقع روشنفکرمآبان چه در قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب به دنبال ایجاد فاصله بین این 2 حوزه علمی بودند.

کواکبیان با بیان اینکه این فاصله البته با وقوع انقلاب کمرنگ‌تر شد و از بین رفت اما هنوز برای رسیدن به آن نقطه ایده‌آل باید تلاش کرد، افزود: اما منظور از وحدت، طبیعتا این نیست که حوزه، دانشگاه شود یا دانشگاه، حوزه شود. ما دنبال نوعی یکپارچگی در این 2 مرکز علمی بوده‌ایم و هستیم. از سوی دیگر ارتباط این 2 مرکز علمی را محدود به انتقال دانش و علم به یکدیگر نمی‌دانیم. این 2 مرکز علمی اشتراکات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی زیادی دارند که نقطه پیوندشان می‌تواند باشد.

این عضو فراکسیون اقلیت با اشاره به اینکه دقیقاً در مرحله‌ای قرار داریم که باید به دنبال تعریف راهکار واحد برای این وحدت باشیم، خاطر نشان کرد: اگر نتوانیم وحدت حوزه و دانشگاه را به ثمر برسانیم ضربه‌های جبران ناپذیری می‌خوریم. رهبر معظم انقلاب در قم از جامعه مدرسین حوزه علمیه خواستند که بر این مسئله تمرکز داشته باشند. پیش از این هم صحبت‌هایی درباره تدوین منشور جامع وحدت حوزه و دانشگاه صحبت‌هایی شده است. باید استراتژیک واحدی در مسئله وحدت حوزه و دانشگاه در سراسر کشور تدوین شود.

کواکبیان با بیان اینکه وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان یک نگاه استراتژیک در انسجام ملی نقش داشته باشد، گفت: وحدت حوزه و دانشگاه یعنی وحدت در هدف، و هدف این است که همه به سمت ایجاد یک جامعه اسلامی پیشرفته مستقل حرکت کنیم. وحدت حوزه و دانشگاه به مفهوم بازگشت علم در خدمت مکتب و ضامن تداوم انقلاب اسلامی است، جدا پنداشتن علم و دین و تفکیک دین از سیاست از توطئه‌های شوم و حساب شده استعمارگران غربی برای حاکمیت فرهنگ خویش بر کشورهای اسلامی است.

 

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟