باز هم شایعه درباره تغییر وزرا درست از آب درآمد؛ این بار قرعه به نام محمد رحمتی، وزیر راهوترابری افتاد و سخنگوی دولت به جای تکذیب، این شایعه را با تأيید خود به خبر تبدیل کرد. دلیل تغییر رحمتی از کابینه فرا رسیدن بازنشستگی وی مطرح شده است.
به گزارش مهر، محمد رحمتی تنها بازمانده دولت اصلاحات در کابینه دولت نهم به شمار میرود. وی همانطورکه شش، هفت ماه مانده به پایان دولت اصلاحات و پس از یک دوران پر کشمکش سیاسی در دوره احمد خرم به عنوان وزیر وارد این دولت شد؛ حالا وی از کابینه نهم که یک سال به پایان کار آن در دوره اول مانده، جدا می شود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تاریخ 11 دی ماه سال 1383 به محمد رحمتی وزیر راه و ترابری پیشنهادی سید محمد خاتمی رئیسجمهور وقت ایران رأی اعتماد دادند و بدین ترتیب محمد رحمتی سکاندار این وزارتخانه شد. با تغییر دولت و روی کار آمدن دولت دکتر محمود احمدینژاد، این بار محمد رحمتی به عنوان وزیر پیشنهادی این دولت هم به مجلس معرفی و پارلمان نیز به وی رای اعتماد داد.
هم اکنون 41 ماه از فعالیت رحمتی به عنوان وزیر راهوترابری گذشته است. شاید بتوان گفت، برخلاف وزیر سابق راهوترابری، فعالیت به دور از مسایل سیاسی از نکات بازر دوران وزارت رحمتی به شمار میرود. دلیل تغییر رحمتی از کابینه فرا رسیدن بازنشستگی مطرح شده است. این در حالی است که سکاندار وزارت راهوترابری اسفند سال 86 در پاسخ به این پرسش که آیا شما اهل استعفا هستید، تنها گفته است: «من اهل یزدم».
رحمتی در این دوران حتی با آمدن افراد نزدیک رئیسجمهور به وزارت راهوترابری همچون بهبهانی، معاون اقتصادی وزارت راهوترابری، خانلری، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، حسامی، مدیرعامل شرکت هواپیمایی هما و زیار،ی مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران مخالفت نکرده، ولی نسبت به عدم تغییر طاهری، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و کتابچی، مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور تأکید کرده است.
سخنگوی دولت گفته است: جایگزین رحمتی، یکی از معاونان وی خواهد بود که به عنوان سرپرست تعیین میشود.
گزارشها حاکی از آن است که از میان بهبهانی، معاون اقتصادی وزارت راه و ترابری، زیاری، مدیرعامل راهآهن و حسامی، مدیرعامل هواپیمایی هما، احتمالا یکی به عنوان سرپرست وزارت راهوترابری منصوب خواهد شد. احتمال جایگزینی بهبهانی به جای رحمتی، محتملتر از ديگر گزینههاست.
تاکنون داوود دانش جعفری، وزیر امور اقتصادی و دارایی، مصطفی پورمحمدی وزیر کشور، محمد ناظمی اردکانی وزیر تعاون، علیرضا طهماسبی وزیر صنایع و معادن، محمود فرشیدی، وزیر آموزشوپرورش، مرحوم جمال کریمی راد، وزیر دادگستری، کاظم وزیری هامانه، وزیر نفت، پرویز کاظمی، وزیر رفاه و تأمین اجتماعی، با کابینه نهم خداحافظی کردهاند.
همچنین با حکم رئیس جمهوری ، فرهاد رهبر، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی و ابراهیم شیبانی، رئیس کل بانک مرکزی نیز تغییر کردهاند.