صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

سقوط تاریخی آزادی مطبوعات در آمریکا

سازمان «گزارشگران بدون مرز» در تازه‌ترین شاخص جهانی آزادی مطبوعات اعلام کرد آمریکا به پایین‌ترین سطح تاریخی خود در آزادی رسانه سقوط کرده و اکنون در رتبه ۶۴ جهان قرار دارد؛ این سازمان بازگشت «دونالد ترامپ» به ریاست‌جمهوری را عامل اصلی تشدید فشارها علیه رسانه‌ها دانست.
کد خبر: ۱۳۷۰۵۴۸
| |
1138 بازدید
|
۱
سقوط تاریخی آزادی مطبوعات در آمریکا

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ سازمان «گزارشگران بدون مرز» در شاخص جهانی آزادی مطبوعات سال ۲۰۲۶ اعلام کرد ایالات متحده به پایین‌ترین جایگاه تاریخی خود در زمینه آزادی رسانه رسیده و اکنون در رتبه ۶۴ جهان قرار دارد.

این سازمان که در زمینه دفاع از دسترسی رسانه‌ها و حقوق خبرنگاران فعالیت می‌کند، بازگشت «دونالد ترامپ» به ریاست‌جمهوری آمریکا را عامل اصلی این سقوط توصیف کرده است.

«کلیتون وایمرز» مدیر بخش آمریکای شمالی سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «آمریکا طی یک دهه گذشته به‌طور مستمر در شاخص گزارشگران بدون مرز سقوط کرده، اما ترامپ روی این آتش بنزین ریخته است.»

او افزود: «ترامپ و دولتش از نخستین روز حضور در قدرت، جنگی هماهنگ علیه آزادی مطبوعات به راه انداخته‌اند و پیامدهای آن برای سال‌ها باقی خواهد ماند.»

این سازمان ۶ عامل اصلی را در کاهش آزادی رسانه در آمریکا مؤثر دانسته است: مالکیت رسانه‌ها، شکایت‌های حقوقی ترامپ علیه رسانه‌ها، قوانین مرتبط با آزادی مطبوعات، محدودیت‌های اقتصادی، کاهش اعتماد عمومی به رسانه‌ها و امنیت خبرنگاران.

بر اساس این گزارش، تمرکز شدید مالکیت رسانه‌های سنتی و جریان اصلی در آمریکا باعث تضعیف تکثر رسانه‌ای شده و کاهش فرصت‌های شغلی در حوزه روزنامه‌نگاری را تشدید کرده است؛ موضوعی که به موج گسترده تعدیل نیرو در رسانه‌های آمریکایی انجامیده است.

گزارشگران بدون مرز همچنین فشار رئیس‌جمهور آمریکا بر رسانه‌ها برای نرم‌تر کردن مواضع خود، تلاش برای تضعیف رسانه‌های عمومی آمریکا از جمله «ان‌پی‌آر» و «پی‌بی‌اس» به‌دلیل پوشش‌های «ضد ترامپ»، قطع کمک‌های مالی مرتبط با آزادی رسانه در سطح بین‌المللی و شکایت از رسانه‌های منتقد را از دیگر عوامل سقوط آزادی مطبوعات در آمریکا دانست.

در این گزارش آمده است که کاهش شدید نیروهای «آژانس رسانه‌های جهانی آمریکا» به تعطیلی، تعلیق یا کوچک‌سازی رسانه‌های بین‌المللی از جمله «صدای آمریکا»، «رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی» و «رادیو آسیای آزاد» منجر شده است.

آمریکا در شاخص آزادی مطبوعات ۲۰۲۵ امتیاز ۵۷ را در میان ۱۸۰ کشور کسب کرده است.

«کلیتون وایمرز» با وجود ادامه این روند نزولی، آن را «قابل پیشگیری» توصیف کرد و گفت: «پیام ما روشن است؛ از حقوق قانونی حفاظت کنید، برای حملات علیه فعالان رسانه‌ای پاسخگویی ایجاد کنید و از رسانه‌های مستقل حمایت کنید تا آزادی مطبوعات در آمریکا احیا شود.»

گزارشگران بدون مرز تأکید کرد آمریکا تنها کشوری نیست که با شرایط نامطلوب رسانه‌ای مواجه شده و اکنون بیش از نیمی از کشورهای جهان در وضعیت «بحران آزادی مطبوعات» قرار دارند؛ وضعیتی که به گفته این سازمان برای نخستین‌بار در ۲۵ سال گذشته مشاهده می‌شود.

بر اساس این شاخص، حدود ۵۲ درصد کشورهای جهان اکنون در دسته‌بندی «دشوار» یا «بسیار وخیم» از نظر آزادی مطبوعات قرار گرفته‌اند.

«آن بوکاند» مدیر تحریریه سازمان گزارشگران بدون مرز نیز خواستار «تضمین‌های قاطع و مجازات‌های مؤثر» برای حفاظت از آزادی رسانه شد.

او در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دیگر صرف بیان اصول کافی نیست؛ اقدامات مؤثر برای حفاظت از خبرنگاران ضروری است و باید به‌عنوان محرکی برای تغییر عمل کند. این روند باید با پایان دادن به جرم‌انگاری روزنامه‌نگاری آغاز شود؛ از سوءاستفاده از قوانین امنیت ملی گرفته تا استفاده از شکایت‌های راهبردی و جلوگیری نظام‌مند از فعالیت کسانی که تحقیق و افشاگری می‌کنند.»

وی افزود: «سازوکارهای کنونی حفاظت از خبرنگاران کافی نیستند، حقوق بین‌الملل ضعیف شده و مصونیت از مجازات به شکل گسترده‌ای وجود دارد. اکنون نوبت دموکراسی‌ها و شهروندان آن‌هاست تا در برابر کسانی بایستند که به‌دنبال خاموش کردن رسانه‌ها هستند.»

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۸ - ۱۴۰۵/۰۲/۱۳
ترامپ یک بیمار روانیه
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟