ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک

چراغ سبز مکزیک برای میزبانی از ایران در جام جهانی/ سرنوشت تیم ملی در دست فیفا

باوجود احتمال کم برای تغییر محل برگزاری بازی‌های تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶ کانادا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا، میزبان جنوبی این رویداد از برگزاری دیدارهای ایران در این کشور استقبال کرد.
کد خبر: ۱۳۶۳۲۹۳
| |
3313 بازدید
|
۴

چراغ سبز مکزیک برای میزبانی از ایران در جام جهانی/ سرنوشت تیم ملی در دست فیفا

حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶ تبدیل به یک کلاف سردرگم شده و به نظر می‌رسد سرنوشت این تیم و محل برگزاری دیدارهایش در دستان فیفا قرار دارد.

به گزارش سرویس ورزشی تابناک، در بحبوحه جنگ تحمیلی به ایران از سوی اتحاد آمریکایی-اسرائیلی، موضوع حضور یا عدم حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶ کانادا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا و همچنین محل برگزاری بازی‌هایش تبدیل به یک چالش بزرگ و شاید کلاف سردرگم شده است. گرچه براساس قرعه‌کشی و قوانین مسابقات، دیدارهای ایران در گروه G مقابل بلژیک، مصر و نیوزیلند باید در لس‌آنجلس و سیاتل و در خاک آمریکا برگزار شود و احتمال جابه‌جایی بازی‌ها نزدیک به صفر است، اما این سناریو حالا به صحبت‌های مقامات رسمی هم راه پیدا کرده؛ علاوه بر مقامات ایرانی، حالا رئیس جمهور مکزیک هم از برگزاری مسابقات ایران در خاک این کشور استقبال کرده است.

از مدت‌ها پیش و پس از فرمان اجرایی دونالد ترامپ درباره ممنوعیت ورود شهروندان ایرانی به خاک آمریکا، مقامات ایرانی از جمله مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه صحبت از برگزاری بازی‌های ایران در مکزیک شده بود. عراقچی حتی در گفت‌وگویی با اطمینان در این زمینه صحبت کرد که دیدارهای ایران در مراحل مقدماتی (گروهی) در مکزیک برگزار می‌شود. با این حال قرعه‌کشی مسابقات و سپس اعلام برنامه از سوی فیفا مشخص کرد که تیم ایران به هیچ وجه خاک آمریکا را ترک نخواهد کرد تا شروع یک چالش باشد. دولت آمریکا علاوه بر اینکه برای حضور در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی به تعداد زیادی از مقامات فدراسیون فوتبال ایران ویزا نداد، پس از مشخص شدن برنامه هم به صادر نشدن ویزا طبق پروتکل‌های امنیتی این کشور تأکید کرد که گمانه‌زنی‌هایی صورت گرفت که شاید برای برخی بازیکنان از جمله مهدی طارمی ویزا صادر نشود.

شروع جنگ میان ایران و اتحاد آمریکایی-اسرائیلی سه ماه مانده به شروع جام جهانی فضا را تغییر داد. ابتدا مهدی تاج از عدم خوش‌بینی درباره جام جهانی و حضور تیم ملی ایران صحبت کرد و سپس احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان با قید «قطعاً» از عدم حضور ایران در جام جهانی ۲۰۲۶ خبر داد. واکنش ابتدایی دونالد ترامپ به این صحبت‌ها عدم اهمیت حضور ایران در جام جهانی بود و سپس در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود هشداری درباره امنیت تیم ملی و جان بازیکنان داد. مسئله‌‌ای که نگرانی‌ها درباره حضور تیم ایران در آمریکا را بالا برد و حتی رسانه‌های مختلف دنیا به این موضوع پرداختند. هرچند فیفا در این زمینه سکوت عجیبی کرد؛ اینکه برخلاف پروتکل‌های میزبانی، رئیس جمهور کشور میزبان امنیت یکی از تیم‌های شرکت کننده در جام جهانی را هدف قرار دهد و فیفا سکوت کند، در نوع خود جالب بود. البته ترامپ در پیام دیگری از برقراری امنیت برای تمامی تیم‌ها خبر داد تا از موضع اولیه خود عقب‌نشینی کند، با این حال برخی از مقامات ایرانی تلاش برای برگزاری مسابقات ایران در مکزیک را مطرح کردند.

چراغ سبز مکزیک برای میزبانی از ایران در جام جهانی/ سرنوشت تیم ملی در دست فیفا

احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان پس از زیر سؤال رفتن امنیت تیم ملی ایران توسط دونالد ترامپ گفت: «ما قبلاً گفتیم که بچه‌های ما امنیت ندارند و ایشان (ترامپ) هم تایید کرده است. سفیر ایران در مکزیک با مقامات آنجا صحبت کرده تا اگر مکزیکی‌ها بتوانند میزبانی مسابقات ما را انجام دهند، حاضریم در مکزیک بازی کنیم. منتها این را هم می‌دانیم که وقتی قرعه‌کشی انجام می‌شود و کمپ‌ها بر اساس محل برگزاری تأمین می‌شود، به نظر می‌رسد در فرصت باقیمانده چنین تفسیری امکان‌پذیر نباشد.» دنیامالی در حالی از برگزاری مسابقات ایران در مکزیک استقبال کرد که به گفته خودش، چنین شرایطی امکان‌پذیر نیست، اما بازهم تلاش‌هایی رسمی هم صورت گرفت.

ابوالفضل پسندیده، سفیر ایران در مکزیک، در یک نشست خبری گفت: «ما بسیار دعا کرده بودیم که بازی‌های ما در مکزیک برگزار شود، اما این اتفاق نیفتاد. حالا اگر پیشنهادی برای انتقال این بازی‌ها به مکزیک مطرح شود، از آن حمایت خواهیم کرد. از دولت مکزیک و رئیس‌جمهور کلودیا شینباوم، تشکر می‌کنم که موضع بسیار خوبی در حمایت از صلح داشته‌اند.» در کنار این اظهارات مقامات ایرانی، حالا کلودیا شینباوم، رئیس جمهور مکزیک هم از برگزاری مسابقات ایران در خاک کشورش استقبال کرده و گفته در صورت موافقت فیفا، مکزیک مشکلی برای میزبان بازی‌های ایران در جام جهانی ندارد.

چراغ سبز مکزیک برای میزبانی از ایران در جام جهانی/ سرنوشت تیم ملی در دست فیفا

گرچه چراغ سبز مکزیک برای میزبانی از بازی‌های ایران نکته مهمی است، با این حال، تغییر محل برگزاری بازی‌های ایران به موارد متعددی بستگی دارد که همین موضوع احتمال چنین تغییری را نزدیک به صفر می‌کند. علاوه بر برنامه‌ریزی فیفا و انتخاب کمپ‌ها که دنیامالی به آن اشاره کرده، موافقت تیم‌های هم‌گروه ایران و تیم‌هایی که در مکزیک حاضر خواهند بود، حائز اهمیت است. از سوی دیگر تماشاگران زیادی براساس برنامه‌ریزی فعلی اقدام به خرید بلیت بازی‌ها و احتمالاً هتل و پرواز رزرو کرده‌اند که تغییر هرکدام از این موارد یک پروسه بزرگ است و به همین دلیل بعید است بازی‌های ایران از آمریکا خارج شود. با این حال، سرنوشت تیم ملی فوتبال ایران در دستان فیفاست که یا تلاش کند محل برگزاری مسابقات را تغییر دهد یا اینکه برای برقراری امنیت تیم ایران، تضمین‌های لازم را ارائه کند.

ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۵ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۶
بعضیا واقعا شعور ندارن؟ تو روزهای موشک بارون و جنگ واقعا درد ترقه بازی دارید؟ اینقدر بیشعور هستید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۹ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۶
آیا هم تیمی های ایران مثل مصر و بلژیک قبول خواهند کرد ؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۸ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۶
حداقل اگر تلاشی برای محرومیت آمریکا در مسابقات نمیشه رسما از شخص اینفانتیتیو و fifa در خواست تضمین امنیتی برای تیم ایران انجام شود. و با استناد به حرفها و تهدیدهای ترامپ مرتبا و به تواتر گوشزد شود آمریکا شایستگی برگزاری میزبانی شایسته را ندارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۸ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۶
جام جهانی هست خاله بازی که نیست
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
برای ایرانی‌های خارج نشین حامی حمله به وطن چه مجازاتی پیشنهاد می‌کنید؟
آخرین اخبار