صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

تعلل در پیگیری حقوقی بین المللی در خصوص ترورهای اخیر

مقامات غربی مانند ایالات متحده آمریکا حتی در قبال شکایت شهروندانشان از گروه های نزدیک به ایران و به استناد اینکه این گروه ها از سوی ایران حمایت می شوند، از حساب ایران در کشورشان و با رأی دادگاه های ملی به منظور تأمین غرامت، برداشت مالی داشته و یا بارها شاهد بوده ایم که به دلایل کاملا غیر حقوقی قطعنامه های متعددی علیه کشورمان صادر نموده اند، اما..
کد خبر: ۱۳۶۰۸۰
| |
5204 بازدید
|

حادثه ترور دو تن از اساتید برجسته دانشگاه و ذخیره های علمی کشور در زمینه علوم پایه و به ویژه هسته ای را که منجر به شهادت دکتر شهریاری و مجروحیت دکتر عباسی شد، می توان نقطه عطف اقدامات تروریستی دستگاه های اطلاعاتی خارجی علیه کشورمان دانست که نیازمند برخوردی متفاوت در قیاس با اقدامات پیشین این سرویس های جاسوسی و اطلاعاتی است.

به گزارش «تابناک»، همچنین این انتقاد وجود داشته است که دولت و شهروندان ایرانی آنگونه که باید از ظرفیت و امکان های بین المللی برای احقاق حقوق خود ـ که مورد تعدی بیگانگان قرار می گیرد ـ بهره نمی برند. اکنون و با گذشت بیش از دو هفته از سوء قصد به جان دو استاد ایرانی، بار دیگر این خلأ احساس شده و هرچند ما از نظر سیاسی پیگیری هایی داشته و اقداماتی در تقبیح عمل عاملین خارجی این ترورها انجام داده ایم، اما از جنبه حقوقی کار شایسته ای از سوی دولت صورت نگرفته است.

هرچند تاکنون هیچ یک از گروه ها و یا دولت ها مسئولیت این کار را بر عهده نگرفته اند، شواهد و ادله های بسیاری هست که نشان می دهد، این اقدام تروریستی محصول مشترک سرویس جاسوسی خارجی بریتانیا (ام آی 6) و ارگان متناظر صهیونیستی آن یعنی موساد بوده است.

در عین حال گفته می شود که تلاش های موثری درباره شناسایی عوامل مزدور داخلی این سرویس های اطلاعاتی صورت گرفته که در صورت به دست آمدن نتیجه نهایی، می تواند شاهد محکمی بر مدعای دخالت این سرویس های جاسوسی خارجی باشد.

بر پایه این گزارش، هرچند این ترورها با توجه به عدم حفاظت از اساتید یاد شده و دسترسی آسان به ایشان نمی تواند نشان دهنده توانایی دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی خارجی باشد، اقدام انجام گرفته حرکت مذبوحانه ای از سوی این سرویس های اطلاعاتی بوده است که باید مجدانه از سوی مقامات کشورمان و خانواده های ایشان در مجامع حقوقی بین المللی مورد پیگرد واقع شود.

اکنون انتظار می رود، دولت با تشکیل گروه قدرتمند حقوقی و بهره گیری از قطعنامه های بین المللی و همچنین امکان سنجی طرح دعوا در مجامع بین المللی، ضمن بررسی ابعاد حقوقی ترورهای یاد شده، این زمینه را فراهم سازند تا هم خانواده های آسیب دیده از ترورهای صورت گرفته به دست عاملین سرویس های جاسوسی خارجی، امکان پیگیری بین المللی را پیدا کنند و هم دولت.

در سال های اخیر، دیده ایم که مقامات غربی مانند ایالات متحده آمریکا حتی در ازای شکایت شهروندانشان از گروه های نزدیک به ایران همانند «حزب الله» لبنان و به استناد اینکه این گروه ها از سوی ایران حمایت می شوند، از حساب ایران در کشورشان و با رأی دادگاه های ملی به منظور تأمین غرامت، برداشت مالی داشته و یا بارها دیده ایم که به دلایل کاملا غیر حقوقی قطعنامه های متعددی علیه کشورمان صادر کرده اند، ولی ما حتی در موضوعاتی چون ترور اساتید یاد شده ـ که هم در قالب تروریسم دولتی و هم اقدام علیه بشریت قابل پیگیری است ـ اقدام مناسبی نکرده ایم.

 البته باید تأکید کنیم که ما در چهارچوب دیپلماسی عمومی نیز آنچنان که باید، فعال نبوده و نتوانسته ایم ابعاد گوناگون ترورهایی از این دست را برای جامعه جهانی معرفی کرده و نشان دهیم که ما هم مورد هجوم قرار می گیریم و هم با جوسازی رسانه ای در غرب چهره ای متجاوز معرفی می شویم.

در پایان باید یادآور شویم، همان گونه که پیش از این نیز در گزارش ها و اخبار منتشره تأکید کردیم، رسیدگی جامع دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی کشورمان برای شناسایی عوامل نفوذی سرویس های جاسوسی غربی و همچنین بالا بردن ضریب امنیتی حفاظت از اشخاصی همچون اساتید یاد شده ضروری است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۴ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
جهت صدور حكم نياز به مدارك مستدل است نه اينكه تو هوا بندازي گردن اين و اون!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۵ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
تابناک چرا حرف بیخود میزنی در دنیایی که قانون جنگل حاکمه از کوچکترین تا بزرگترین سازمانهای مثلا بین المللی علنا در جهت منافع یک مشت صهیونیست فاشیست نژاد پرست وحشی کار میکنن کار حقوقی و دیپلماتیک سر به دیوار کوبیدنه ! تو این جنگل بی در و پیکر که 3 تا از سران این فاشیتهای آدم کش صهیونیست به پاس 6 دهه نسل کشی جایزه صلح نوبل میگرن فقط و فقط با زبان زور باید حرف زد باید خون رو با خون جواب داد همین .
پاسخ ها
سهیل بشردوست
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۳۰ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
فکر کنم یک مشت بهائی اینجا کلیک منفی می کنن، این حرف که منطقیه
جمشیدقاسمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
سلام... مسئولین حقوقی بین المللی نهاد .. کدام پرونده های شبیه این را پیگیری نموده اند... که حال بخواهند این اقدام را ازلحاظ حقوقی اقدام نمایند ... بنده دوسال است که ازاسارات و گروگانگیریهای مامورین فدرال آمریکا نجات پیدانموده ام تااین تاریخ مسئولین حقوق بین المللی جهت درنهاد وچه دروزارت هیچگونه اقدامی درسازمان های حقوقی بین لمللی خارج ازکشور انجام نداده اند...فقط ....شوارهای .. شبیه ( شورای عالی ایرانیان ) ویا ( شورای صیانت ازحقوق ایرانیان ) تشکیل میدهند ...
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
خوب کار مشکلیه
ناشناس
|
United States
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
پس برای همین متکی رو ورداشتن !!!!!
که بایک ادعا بشه کارحقوقی کرد .
علی رمضانی از بارانگرد -باغماک
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۳
تابناک همیشه حرف اول واخره با هم میزنه
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟