صفحه خبر لوگوبالا تابناک
تور کیش
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

کاهش ۷ درصدی حجم آب موجود سدها/ وضعیت نگران کننده سدهای تهران

وضعیت سدهای کشور به خصوص تهران همچنان در مرز هشدار قرار دارد، به گونه ای که در هفته پایانی بهمن ماه حجم آب موجود در سدهای مهم و بزرگ با کاهش هفت درصدی همراه است.
کد خبر: ۱۳۵۷۷۰۱
| |
602 بازدید

کاهش ۷ درصدی حجم آب موجود سدها/ وضعیت نگران کننده سدهای تهران

به گزارش سرویس انرژی تابناک به نقل از ایرنا، وضعیت سدهای مهم و بزرگ کشور که یکی از اصلی ترین تامین کننده های آب مورد نیاز همه بخش ها هستند، با وجود بارش های نسبتا خوب بهبود پیدا نکرده و نگرانی در باره تامین آب روزهای گرم سال به‌ویژه در تهران همچنان دغدغه اصلی است.

براساس تازه ترین آمار شرکت مدیریت منابع آب ایران، از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۵ بهمن ماه حجم آب موجود در سدهای کشور به ۲۰ میلیارد و ۴۷۰ میلیون متر مکعب رسید.

این میزان در مقایسه با ۲۲ میلیارد و ۱۳۰ میلیون متر مکعب حجم سال گذشته هفت درصد کاهش را نشان می دهد.

رشد ۱۴ درصدی ورودی به سدهای مهم و بزرگ کشور

با وجود کاهش هفت درصدی حجم آب موجود در سدها، ورودی آب به آنها با رشد ۱۴ درصدی همراه شده است.

براین اساس از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۴) تا ۲۵ بهمن ماه ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب وارد سدها شده است.

این میزان ورودی در مقایسه با هشت میلیارد و ۴۸۰ میلیون متر مکعب سال گذشته رشد ۱۴ درصدی دارد.

کاهش ۲۷ درصدی برداشت آب از سدها

همچنین با هدف مدیریت بهتر وضعیت سدها میزان برداشت از آنها نسبت به سال گذشته ۲۷ درصد کاهش داده شده است.

بر این اساس از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۵ بهمن ماه میزان خروجی از سدها به هفت میلیارد و ۸۵۰ میلیون متر مکعب رسیده است که در مقایسه با ۱۰ میلیارد و ۸۳۰ میلیون متر مکعب سال گذشته ۲۷ درصد کاهش دارد.

درصد پرشدگی کلی سدها هم به ۳۹ درصد رسیده است.

وضعیت نگران کننده سدهای تهران

سدهای تهران در بین کل سدها وضعیت نگران کننده تری دارند. سد طالقان که یکی از سدهای تامین کننده آب تهران است و آب آن امسال به داد تنش آبی این استان رسید، با کاهش ۶۰ درصدی موجودی آب روبه‌رو شده است.

بر این اساس از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۵ بهمن ماه حجم آب موجود در سد طالقان به ۸۴ میلیون متر مکعب رسیده و درصد پرشدگی این سد ۲۰ درصد است.

همچنین حجم آب موجود در سد امیرکبیر ۸ میلیون مترمکعب، سد لار ۱۰ میلیون متر مکعب و سدهای لتیان و ماملو نیز ۲۵ میلیون متر مکعب آب دارند.

همچنین ۵ سد در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان از وضعیت خوبی برخوردارند.

تور کیش
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت دلار # قیمت سکه # مذاکرات ایران و آمریکا # ناو آبراهام لینکلن
نظرسنجی
در صورت تجاوز به خاک ایران، کدام گزینه باید در اولویت هدف قرار دادن باشد؟
مرجع جواهرات