صفحه خبر لوگوبالا تابناک
تور کیش

پشت صحنه برنامه‌های پر ابهام تیم ملی؛ رویاسازی با حریفان ناپیدا در مسیر جام جهانی

تیم ملی در حال از دست دادن چهار فرصت رسمی فیفا برای انجام بازی‌های دوستانه پیش از جام جهانی ۲۰۲۶ است و فدراسیون فوتبال هنوز نتوانسته حتی یک بازی دوستانه را نهایی کند.
کد خبر: ۱۳۵۷۴۸۴
| |
756 بازدید

پشت صحنه برنامه‌های پر ابهام تیم ملی؛ رویاسازی با حریفان ناپیدا در مسیر جام جهانی

صعود تیم ملی به جام جهانی یک سال پیش از این تورنمنت قطعی شد، اما فدراسیون فوتبال در فیفادی‌های قبلی نتوانست بازی دوستانه‌ای هماهنگ کند و تیم تحت هدایت امیر قلعه‌نویی فقط به حضور در تورنمنت‌های کم اعتبار بسنده کرد.

به گزارش سرویس ورزشی تابناک، روزشمار شروع جام جهانی ۲۰۲۶ کانادا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا کم و کمتر می‌شود. تیم ملی فوتبال ایران که یکی از ۸ تیم آسیایی راه یافته به این تورنمنت است که برای اولین بار با حضور ۴۸ تیم برگزار می‌شود و ۳۲ تیم فرصت صعود از گروه خود را دارند، در گروه G با بلژیک، مصر و نیوزلند رقابت خواهد کرد و این فرصت فراهم است که از این گروه نسبتاً ساده صعود خود را قطعی کند. آن هم در حالی که علاوه بر تیم‌های اول و دوم هر گروه، ۸ تیم سوم از ۱۲ گروه جام جهانی هم این شانس را دارند که به مرحله یک شانزدهم نهایی برسند و اگر تیم ایران نتواند جزو دو تیم بالای جدول باشد، سوم شدن در این گروه نباید دور از دسترس باشد. با این حال آنچه دنبال کنندگان نتایج تیم ملی را در این خصوص به تأمل وامی‌دارد، شرایط و روند آماده‌سازی تیمی است که نمی‌خواهد آسان‌ترین شرایط برای صعود از گروه را از دست بدهد.

تیم تحت هدایت امیر قلعه‌نویی، گرچه خیلی زود صعودش را به جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی کرد و این اتفاق پیش از پایان دیدارهای انتخابی در قاره آسیا رخ داد، اما نتوانسته روند آماده‌سازی مناسبی داشته باشد. فارغ از ترس کادرفنی برای جوانگرایی در بازی‌های رسمی [حتی زمانی که صعود تیم ملی به جام جهانی قطعی شده بود] حضور در دو تورنمنت کافا و العین که رویارویی با تیم‌هایی چون هندوستان، افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان و کیپ‌ورد را به همراه داشت، دو بازی هم با روسیه [تحریم شده] و تانزانیا انجام داد که نتوانست سنگ محک خوبی برای شناخت ترکیب تیم ملی برای حضور در جام جهانی باشد. هرچند عملکرد شاگردان امیر قلعه‌نویی در هر دو تورنمنت پرانتقاد بود و نتیجه هم در فینال کافا و العین به ازبکستان واگذار شد، با این حال بسیاری معتقدند عیار اصلی تیم ملی در بازی مقابل حریفان بزرگ دنیا مشخص می‌شود که هنوز هیچ حریفی رسماً برای بازی با تیم ملی ایران معرفی نشده است.

لحظاتی پس از قرعه‌کشی جام جهانی، تلاش برای هماهنگی بازی‌های دوستانه آغاز شد. نکته جالب توجه اینکه دست گذاشتن روی نام‌های بزرگ از همان لحظه اول با اعلام عدد مالی همراه بود؛ یعنی پیش از اینکه نامه‌ای مکتوب و رسمی میان فدراسیون‌ها رد و بدل شود، عددهای میلیون دلاری و یورویی برای هماهنگی بازی‌های دوستانه اعلام شد که در نوع خود جالب بود. با وجود این مسئله و در شرایطی که فدراسیون فوتبال با نام بردن از تیم‌هایی چون پرتغال، اسکاتلند، ایسلند، اسپانیا و... به عنوان گزینه بازی دوستانه با تیم ملی نام برده بود، اما هنوز موفق نشده با هیچکدام از این تیم‌ها بازی دوستانه‌ای را نهایی کند. براساس اعلام مسئولان مختلف در فدراسیون فوتبال، تنها مذاکرات با اسپانیا برای انجام بازی دوستانه در خردادماه تا مراحل خوبی پیش رفته بود که حالا خبر رسیده فدراسیون فوتبال این کشور بنا به دلایل سیاسی از نهایی شدن این دیدار دوستانه عقب نشینی کرده است.

نکته جالب توجه اینکه تابناک در گزارشی که ۱۳ بهمن ماه با عنوان «روزگار تیم ملی در آستانه جام جهانی؛ بدون بازی دوستانه و با انبوهی از ابهام» منتشر کرده بود، به این مسئله اشاره داشت که فدراسیون فوتبال در خصوص هماهنگی بازی‌های دوستانه برای تیم ملی وعده‌های بزرگ داده و هیچکدام عملیاتی نشده است؛ همچنین اشاره به این موضوع که صعود تیم ملی به جام جهانی یک سال پیش از این تورنمنت قطعی شد، اما فدراسیون نتوانست بازی دوستانه‌ای هماهنگ کند و تیم تحت هدایت امیر قلعه‌نویی فقط به حضور در تورنمنت‌های کم اعتبار بسنده کرد، به ناتوانی فدراسیون در این زمینه اشاره داشت. نکته جالب توجه اینکه بازی رسانه‌ای به این موضوع اشاره دارد که مسائل سیاسی اخیر مانع از انجام بازی‌های دوستانه شده، در حالی که اتفاقات سیاسی مورد اشاره مربوط به یک ماه اخیر بوده و پرسش اینجاست که فدراسیون فوتبال از ابتدای سال که صعود تیم ملی به جام جهانی قطعی شده بود و حتی پس از قرعه‌کشی جام جهانی که ۱۴ آذرماه برگزار شد، چرا نتوانست بازی دوستانه‌ای فراهم کند؟ در بازی زمانی یک ماهه نیمه آذرماه تا نیمه دوم دی‌ماه که کشور درگیر مسائل سیاسی شده است، آیا کسی مشکلی در زمینه هماهنگی بازی‌های دوستانه ایجاد کرد؟

پشت صحنه برنامه‌های پر ابهام تیم ملی؛ رویاسازی با حریفان ناپیدا در مسیر جام جهانی

در گزارش روزنامه اینترنتی فدراسیون فوتبال در خصوص آماده‌سازی تیم ملی برای جام جهانی ۲۰۲۶ اشاره شده است «نهایی شدن بازی‌های تدارکاتی و برنامه‌ریزی دقیق برای اردوهای اروپایی» اما در عمل هنوز نه بازی دوستانه‌ای رسمی شده و نه محل اردوهای پیش‌روی تیم ملی قطعی شده است. جالب اینکه فرصت آماده‌سازی به سرعت در حال سپری شدن است و در همین گزارش مورد اشاره آمده که «مسیر تیم ملی تا جام جهانی ۲۰۲۶ آرام آرام به فاز عمل وارد می‌شود» و گویا مسئولان فدراسیون فوتبال بی خبر از شیوه آماده‌سازی تیم‌های دیگر هستند که برنامه‌های خود را نهایی کرده‌اند و «به سرعت» برای تورنمنت بزرگ پیش‌رو آماده می‌شوند و تیم ملی ایران به گفته فدراسیون فوتبال می‌خواهد «آرام آرام» وارد فاز عمل شود. اشاره‌های پرابهام و نداشتن بازی دوستانه تا این لحظه، به خوبی نشان می‌دهد که پشت صحنه برنامه آماده‌سازی تیم ملی چه می‌گذرد.

مسیر فعلی نشان می‌دهد که احتمالاً تیم ملی فوتبال ایران در دو فیفادی پیش‌رو بازهم باید با تیم‌های درجه دو و سه دنیا رویارویی کند و احتمالاً تیم‌های حاضر در جام جهانی که می‌توانند عیار تیم ملی را بهتر مشخص کنند، در دسترس نیستند. اتفاقی که می‌تواند علاوه بر دور ماندن تیم ملی از آماده‌سازی مناسب، نارضایتی کادرفنی را هم به وجود بیاورد که پیش از یک تورنمنت بزرگ، نتوانسته بازیکنانش را به خوبی محک بزند.

تور کیش
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت دلار # قیمت سکه # مذاکرات ایران و آمریکا # ناو آبراهام لینکلن
نظرسنجی
در صورت تجاوز به خاک ایران، کدام گزینه باید در اولویت هدف قرار دادن باشد؟
مرجع جواهرات