دبيركل حزب توسعه و عدالت با بيان اين كه سرگرداني راهبردي در گروه 1+5 بين سه رويكرد مذاكره، تحريم و تهديد ادامه دارد، اظهار كرد: مذاكره و توافق در مقايسه با ساير راهبردها كم هزينه و اثربخش در موضوع هستهيي ايران خواهد بود.
رضا طلايينيك در گفتوگو با ايسنا، با اشاره به اين كه واقعيتها و موضعگيريها و تحليلهاي گوناگون نشان دهندهي سرگرداني غرب در انتخاب يكي از سه راهبرد مذاكره، تحريم يا تهديد در موضوع هستهيي ايران است، گفت: با وجود به كارگيريهاي متفاوت در سالهاي اخير از هر يك از سه راهبرد مذكور و ارزيابي نتايج آن هنوز سرگرداني راهبردي در گروه 1+5 مشهود است.
وي با بيان اين كه بايد از ارائه مفهوم مذاكره به معني تسليم در برابر طرف مقابل به مقوله توافق منافع با طرف مقابل حمايت كرد متذكر شد: برخي با قرار دادن مذاكره به مفهوم تسليم در برابر طرف مقابل به راهبرد ديپلماسي آسيب ميزنند.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هفتم خاطر نشان كرد: مذاكره از موضع عزت، تضمين كننده منافع متقابل در مقايسه با مذاكره از موضع ضعف به مفهوم تسليم است.
طلايينيك تحريم و انزواي ايران به عنوان راهبرد عملي غرب در سالهاي اخير را ناكارآمد دانست و تصريح كرد: ناكارآمدي و تقويت منافع برخي كشورها در قبال تضعيف منافع ديگران نتيجه واقعي راهبرد تحريم و انزواي ايران بوده و راهبرد تهديد و جنجال سازي با نتيجه عدم نفع و خسارت همگاني خواهد بود.
وي با بيان اين كه تشديد جنجالهاي سياسي و رواني و فرآيند تهديد خسارت براي همه و عدم نفع براي همه را در پي خواهد داشت، يادآور شد: در مقايسه با راهبردهاي ديگر مذاكره و توافق منطقي كم هزينهترين و ثمربخشترين راهحل موضوع هستهيي ايران است.
نماينده مردم بهار و كبودر آهنگ در دور گذشته مجلس اضافه كرد: تحليلها و مواضع متفاوت و متضاد بين محافل غربي و جهان توام با نواسانات شديد موضع گيريهاي رسمي اعضاي گروه 1+5 نشانههاي بارز از سرگرداني راهبردي است.
وي با تاكيد بر اين كه تقويت زمينهها و تحقق راهبرد مذاكره و توافق منطقي بايد ماهيت دروني ديپلماسي جدي گرفته شود، گفت: برد اصلي ديپلماسي و تحقق مذاكره و توافق منطقي بين ايران و گروه 1+5 با ترجيح دادن ماهيت دروني بر بهرهبرداريهاي رسانهيي و سياسي وابسته است.
دبيركل حزب توسعه و عدالت همچنين استفاده از پرستيژ مذاكره براي بهرهبرداريهاي رسانهايي و سياسي و كمتوجهي به ماهيت دروني ديپلماسي را خراب كردن پلهاي تعامل و توافق سازنده عنوان كرد و افزود: با دور جديد جنجال سازي رواني و رسانهيي با هدايت شبكهها رژيم صهيونيستي و آمريكايي نوسانات مواضع مقامات غربي تشديد شده است.
طلايينيك در ادامه تعيين پيش شرط با القاء سادهانگاري در پاسخ بله يا خير به بستههاي پيشنهادي بر مبناي شاخصهاي ديپلماتيك به مفهوم پشت پا زدن به مذاكره ارزيابي كرد.
وي با اشاره به اين كه با وجود برخي موضعگيريها و تحليلهاي متفاوت موضع رسمي اعلام شده ايران به گروه 1+5 و جامعه جهاني آمادگي براي مذاكره و بررسي منطقي بستههاي پيشنهادي است، خاطر نشان كرد: غرب و به ويژه اروپا نبايد فرصت و ظرفيت واقعي مذاكره و توافق با ايران را به بحرانآفريني آمريكا و صهيونيستها و تحميل خسارتهاي همگاني ترجيح دهد.
به اعتقاد اين كارشناس مسائل سياسي اروپا با تبعيت نكردن از سياستهاي ضد مذاكره آمريكا امكان توافق منطقي با ايران را در موضوع هستهيي و ساير مسائل منطقهيي و جهاني دارد.
او در عين حال متذكر شد: با مداخله تندروهاي آمريكايي و لابيهاي صهيونيستي دغدغههاي اروپا و جامعه جهاني از سوءاستفادهها از موضوع هستهيي ايران افزايش يافته است.
طلايينيك در ادامه تصريح كرد: مطرح شدن تحريمهاي جديد عليه ايران با فضاسازيهاي انحرافي لابي صهيونيستها و سياست ضد ديپلماتيك آمريكا به مفهوم ايجاد مانع در فرآيند مذاكره و ديپلماسي است.
وي موضع رسمي ايران براي مذاكره و بررسي منطقي بستههاي پيشنهادي موجب كند شدن اثرات مواضع تحريكآميز تندروهاي غربي و صهيونيستي عنوان كرد.
به گفته دبيركل حزب توسعه و عدالت، با مذاكره و بررسي منطقي بستههاي پيشنهادي امكان صيانت از دستآوردهاي فني و حقوقي فعاليتهاي هستهيي صلحآميز و پيشگيري از هزينههاي غيرمنطقي وجود دارد.
طلايينيك در پايان خاطر نشان كرد: آمريكا با تعارض راهبردي دروني و موانع بازدارنده منطقهيي و جهاني در پيشبرد راهبرد تهديد و بحرانسازي جديد مواجه است.