صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

متن قرارداد خط لوله صلح نهايي شد

اين سند حدود هفتاد صفحه‌اي که پس از هشت نشست دوجانبه و سه جانبه با هند و پاکستان نهايي شده است، بايد به امضاي وزيران مربوط و رؤساي جمهور دو کشور برسد.
کد خبر: ۱۳۲۹
| |
2361 بازدید

پس از سه روز مذاکرات فشرده کارشناسان و مقام‌هاي مذاکره کننده ايران و پاکستان و بازخواني و روان سازي همه بندهاي قرارداد، متن قرارداد خط لوله صلح، بامداد امروز شنبه نهايي شد.

به گزارش واحد مرکزي خبر، حجت الله غنيمي فرد، نماينده ويژه وزارت نفت در مذاکرات خط لوله صلح، گفت: هم اکنون متن قرارداد خط لوله صلح نهايي شده است و همه نکاتي که وکلاي دو طرف آماده کرده بودند، بازخواني شد و مورد تأييد دو طرف قرار گرفت.

وي افزود: جملات و مواردي که حتي به توافق پيشين وکلا نرسيده بود، هم در مذاکرات ديشب تا بامداد امروز مورد موافقت قرار گرفت و نکات باقي مانده که به صورت مسائل فني بايد به گروه فني و مهندسي دو طرف و بنا بر دوره زمانبندي شده، سپرده شود، پس از آن مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.

نماينده ويژه وزارت نفت کشورمان در مذاکرات خط لوله صلح گفت: اين نکات فني و مهندسي بايد مطالعه و تا يک ماه آينده و براي امضاي همزمان سران دو کشور و دو شرکت طرف قرارداد آماده شود.

اين سند حدود هفتاد صفحه‌اي که پس از هشت نشست دوجانبه و سه جانبه با هند و پاکستان نهايي شده است، بايد به امضاي وزيران مربوط و رؤساي جمهور دو کشور برسد.
با اجرايي شدن اين قرارداد، امکان صادرات گاز ايران به پاکستان و پس از توافق پاکستان با هند به هر دو کشور فراهم مي‌شود.

خط لوله انتقال گاز ايران به پاکستان و هند كه به «خط لوله صلح» مشهور است، 2670کيلومتر طول دارد که 1115کيلومتر آن در ايران، 705 کيلومتر در پاکستان و 850 کيلومتر آن در هند خواهد بود.

در داخل خاک ايران تاکنون حدود 45 درصد خط لوله از عسلويه به طرف ايرانشهر احداث شده است.
گفته شده است، احداث انتقال خط لوله گاز ايران به شبه قاره در اواسط سال 2007 آغاز شده و تا سال 2010 با هزينه‌ بيش از هفت ميليارد دلار به پايان مي‌رسد.

برآوردهاي اوليه حاکي است، پاکستان در ازاي ترانزيت گاز ايران به هند، سالانه حدود 600 ميليون دلار درآمد خواهد داشت و اين خط لوله، سالانه 300 ميليون دلار هزينه واردات گاز هند را کاهش خواهد داد و به اين ترتيب، امکان صادرات روزانه شصت ميليون متر مکعب گاز به هند و پاکستان فراهم مي‌شود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۸۶/۰۸/۱۹
ببخشید کدام خط صلح؟مگر ما با پاکستان جنگ داشتیم که خط صلح بکشیم؟آن توافق به هند و پاکستان برمی گشت که با کنار کشیدن هند دیگر اسم بی مسمائی شده است. لطفا نام دیگری برای آن پیدا كنید.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟