مسوول پرونده عراق با اشاره به 57 ميليارد دلار دارايي ملت عراق كه در بانك مركزي آمريكا بلوكه شده است، گفت: امروز كه ديگر دولت بعث در عراق سر كار نيست كه آمريكا اين پول را آزاد نكند.
محمد جعفري مشاور و رئيس دفتر رئيس مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با فارس با اشاره به هدف بوش از امضاي توافقنامه امنيتي با عراق گفت: اكنون امريكا و شخص بوش در بلاتكليفي و سردرگمي در عراق به سر ميبرند يعني در حقيقت روزي كه آنان يعني امريكا به عراق حمله كردند و وارد خاك عراق شدند تصور ديگري نسبت به اوضاع عراق داشتند و پيروزي را سهلالوصول و به سادگي براي خود تصور ميكردند اما دقيقاً آنها 60 سال از زمان عقب افتادند.
آنها فكر ميكردند كشور عراق براي آنها همانند ژاپن خواهد بود؛ آنجا را تصرف ميكنند و بعد از مدتي يك دولت دستنشانده را سركار ميآورند بعد هم يك قانون اساسي به خيال خودشان مينويسند و يك انتخابات شكلي انجام ميدهند با يك دولت به ظاهر منتخب مردم، سپس با آن دولت وارد كار به شيوه مطلوب خود ميشوند.
جعفري افزود: آن وقت آنها براي هميشه آنجا ماندگار ميمانند، چيزي كه در عرف بينالملل متداول است. آنها در ژاپن هستند چون توافقنامهاي در اين خصوص بين دو دولت وجود دارد و دنيا نيز اعتنايي به وضعي كه در ژاپن هست نميكند يا در جاهايي مثل آلمان و كره جنوبي كه آنجا را اشغال كردهاند.
جعفري گفت: بر اين اساس امريكائيها خيلي موضوع را آسان ميديدند اما امسال كه شش سال از اشغال عراق توسط امريكائيها ميگذرد آنها متوجه شدند كه نتوانستند به اهداف خود برسند و دولت دست نشاندهاي را روي كار بياورند يا اينكه قانوني دلخواه خود را بنويسند و حتي نتوانستند انتخاباتي شكلي را برگزار كنند و نمايندگان صوري را در پارلمان مستقر كنند، نمايندگاني كه مردمي نباشند و منافع آنان را تامين كنند و بر منافع ملت ترجيح دهند.
رئيس دفتر رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: نتيجه اين شد كه بعد از انتخابات جديدي كه در عراق صورت گرفت چون نمايندگاني مردمي روي كار آمدند اين نمايندگان از امضاي توافقنامه سر باز زدند و با وضعيت موجود و عدم امضاي توافقنامه توسط عراقيها آمريكا بايد از طريق شوراي امنيت در عراق بماند كه البته شوراي امنيت بقاي آنان در عراق را منوط به تقاضاي دولت عراق كرده و همانطور كه ميدانيد آقاي مالكي نخست وزير عراق در سال 2008 اعلام كرده كه اين آخرين درخواست عراق از شوراي امنيت براي ماندن سربازان امريكايي در عراق است و از اين رو امريكا در مقابل يك بن بست جدي و اساسي قرار دارد.
جعفري ادامه داد: بوش بايد تا چهار پنج ماه ديگر با كاخ سفيد خداحافظي كند و حدود 140 هزار سرباز آمريكايي در عراق در بلاتكليفي به سر ميبرند و قريب به 150 هزار نفر نيروهاي تحت عنوان شركتهاي خصوصي امنيتي مرتبط با ارتش امريكا و CIA و دستگاههاي مختلف نيز در عراق در بلاتكليفي به سر ميبرند و براي آنها نيز مشخص نيست كه اين حركت در كجا بايد سر بر بالين بگذارد و چه دستاوردي براي آنان داشته است.
محمد جعفري گفت: با اين وجود امريكا تلاش ميكند با استفاده از روشهاي مختلف به دولت عراق، پارلمان عراق و در كل به جامعه عراق فشار بياورد تا آنها به درخواستهايشان تمكين كنند.
جعفري افزود: با وجود فشار امريكا عراقيها با درخواستهاي آنها موافقت نخواهند كرد كه البته براي خود دلايلي نيز دارند. يكي از مهمترين دلايل اين است كه تواق با امريكا هيچ دستاوردي را براي آنان به همراه نخواهد داشت، امريكا به آنان ميگويد كه بايد آنها اجازه دهند كه در 100 نقطه مختلف خاك عراق پايگاههاي نظامي بزرگي را ايجاد كنند و بيش از صدها مركز امريكايي با عناوين مختلف در عراق ايجاد شود و همچنين سربازان و نيروهاي امريكايي مصونيت داشته باشند كه هر جرمي را در عراق مرتكب شوند و كسي مانع آنان نشود و رفت و آمد آنان در كنترل عراقيها نباشد و با گذرنامه و پاسپورت به عراق تردد نكنند و آسمان عراق تا ارتفاع 30 هزار پا در كنترل ارتش امريكا باقي بماند. خوب واقعا از يك كشور ديگر چه چيزي باقي ميماند و در مقابل اينها مردم عراق چه چيزي دريافت ميكنند.
جعفري افزود: حتي در موضوع خارج كردن عراق از فصل هفتم منشور سازمان ملل نيز امريكاييها به حكومت عراق فقط گفتهاند كه ما كمك ميكنيم كه از آن خارج شويد و هيچ ضمانتي در اين رابطه به عراقيها ندادهاند. اين در حالي است كه 17 يا 16 قطعنامه تحت فصل هفت صادر شده است كه نام كويت نيز در كنار عراق آمده است و بندهائي در آن وجود دارد كه هرگز غير قابل بازگشت نيست مثل آنكه عراق نبايد سلاحهاي كشتار جمعي داشته باشد و اينكه به عراق براي خارج شدن از بند هفت كمك ميكنند به چه معني است آيا ميخواهند قطعنامه را ملغي اعلام ميكنند خوب در آن قطعنامه اسم كويت نيز وجود دارد و اين موضوع اصلا روشن نيست و داراي ابهام ميباشد.
جعفري با اشاره به اينكه مردم عراق در شش سال گذشته مشاهده كردند كه امريكا هيچ كاري را براي آنان انجام نداده است، گفت: امريكا در اين مدت يك بيمارستان براي مردم تأسيس نكرده است و يا يك پل را ترميم نكرده است و هيچ كار خدماتي براي آنان انجام نداده است.
جعفري با بيان اينكه امريكا فقط دنبال يك هدف بود، گفت: امريكا قصد داشت بر ثروت عراق مسلط شود و مردم عراق همچون انسانهاي اوليه در فقر و بدبختي زندگي كنند. يعني عراق كه يكي از ثروتمندترين كشورهاي منطقه است به يك كشور فقير با مردماني تنگدست تبديل شود.
وي گفت: در اين مدت بعد از اشغال، امريكا هيچ تلاشي براي بهبود وضعيت معيشتي مردم عراق انجام نداده است و بجز شعار مبارزه با تروريسم، به قول خودش با اين همه توانمنديهاي علمي و تكنولوژي كه دارد آيا بايد شاهد مرگ و مير كودكان و فقر و بدبختي و بيماري در بالاترين سطح باشيم.
جعفري با مطرح كردن سؤالاتي عنوان كرد: آيا واقعا امريكا نميتوانست مشكل برق عزاق را حل كند تا در اين گرماي طاقت فرسا مردم در بغداد در بهترين حالت در شبانهروز فقط شش ساعت برق داشته باشند و آيا امريكا نميتوانست حداقل يك بيمارستان بزرگ را در آنجا بنا كند و با اين همه ثروت عظيمي كه دارد نميتوانست حداقل جادههاي عراق را درست كند. وي ادامه داد: الان هزاران نفر در بغداد آب شرب غير بهداشتي مصرف ميكنند.
وي گفت: اكنون اهداف امريكا براي حكومت و مردم عراق بسيار روشن است؛ امريكا ميخواهد عراق را تبديل به يك پايگاه نظامي براي خود كند و ملت عراق هم عملهها و كارگراني براي خدمت و در اختيار اين پايگاه باشند و ثروت عراق نيز در كنترل آنان باشد.
وي گفت: هم اكنون 57 ميليارد دلار پول مردم عراق در بانك مركزي امريكا بلوكه شده است، مگر حكومت صدام روي كار است. عراق كه در اشغال امريكاست حكومت هم كه منتخب مردم است و دولت امريكا مدعي اين حكومت است كه اين حكومت بر اساس دمكراسي بر سر كار آمده است، پس چرا پول مردم عراق را در دست گرفته است و آن را آزاد نميكند و به عراق تحويل نميدهد؟ واقعا به چه جرمي با مردم عراق اينگونه رفتار ميكنند.
جعفري در پايان گفت: به هر حال آنچه كه امسال بيش از سالهاي گذشته براي مردم عراق منطقه و جهان روشن شده اهدافيست كه دولت امريكا در حمله به عراق داشته است كه بر همگان روشن است كه امريكا ضد بشريترين اهداف و نيتها را در حمله به عراق داشته است.