پرونده محکوميت 9 تن از اعضاي يک گروه اينترنتي که از طريق وب کم با دختران جوان ارتباط برقرار و عکسهاي آنها را پخش ميکردند، براي بررسي مجدد به دادگاه تجديدنظر فرستاده شد.
به نوشته «اعتماد»، اين گروه اينترنتي از بهمن ماه سال 80 فعاليت خود را آغاز کردند و در 6 سال يکصد هزار عضو گرفتند. فعاليت گروه «م» زماني توجه ماموران مبارزه با جرايم اينترنتي را به خود جلب کرد که آنها متوجه شدند ايميلهايي از سوي گروه «م» براي افراد فرستاده ميشود که شامل عکسهاي مستهجن از زنان و دختران جوان و تصاوير هنرپيشهها است. همين امر باعث شد کارشناسان قضايي جرايم اينترنتي وارد عمل شوند و بررسيهاي فني و متمرکزي را روي فعاليتهاي اين گروه آغاز کنند. گروه «م» علاوه بر عکس دختران جوان آگهيهاي تجاري نيز براي ايميلها ميفرستادند که در ميان اين آگهيها عکس هنرپيشههاي مطرح داخلي نيز وجود داشت. گروه «م» که اعضاي اصلي آن 14 نفر هستند، در چند رستوران و ارتفاعات تهران گردهماييهايي نيز برگزار ميکردند و تورهاي مسافرتي نيز ترتيب ميدادند.
کارشناسان اينترنتي در تحقيقات خود موفق شدند آدرس و شماره تلفن يکي از اعضاي اين گروه اينترنتي را به دست آورند. اين فرد که آرش نام دارد و دانش آموخته رشته کامپيوتر است توسط پليس در خانه اش به اتفاق يک پسر و دو دختر جوان ديگر که آنها نيز از اعضاي اصلي گروه بودند، دستگير شدند و کامپيوتر آرش نيز با حکم قضايي توقيف شد. اعترافات تکان دهنده آرش ابعاد مختلفي را از سوءاستفاده موسسان اين شبکه از زنان و دختران جوان فاش کرد.
آرش گفت؛ سه نفر از اعضاي گروه از جمله پيمان که فرد اول اين گروه است، با دختران جوان در نقاط مختلف دنيا چت ميکردند و از طريق وب کم عکس و فيلم آنها را به دست ميآوردند، بعد اين عکسها و فيلمها را از طريق ايميل براي کساني که عضو گروه ميشدند، ميفرستادند. ايميلها دست پيمان بود و او وظيفه ارسال پيامها را بر عهده داشت.
آرش افزود؛ علاوه بر عکسها و فيلمهايي که خودمان به دست ميآورديم، عکسهايي هم از طريق سايتهاي غيرمجاز جمع آوري ميکرديم و چون بيشتر اعضا از اينترنت فيلترشده استفاده ميکردند، آن عکسهاي مبتذل را براي اعضا ميفرستاديم. نحوه عضوگيري در اين گروه از طريق عکسهاي مبتذل بود، به اين شکل که ما عکسها و فيلمها را ايميل ميکرديم و فرم اشتراک هم ميفرستاديم و عضو ميگرفتيم. براي اينکه اعضا همديگر را ببينند به دستور پيمان که رئيس بود، نشستهايي داشتيم، تورهاي شهرستان هم برگزار ميکرديم؛ البته همه نميآمدند و معمولاً تعداد بسيار کمي در اين تورها شرکت ميکردند. ما حدود يکصد هزار عضو در سراسر دنيا داشتيم که تقريباً همه آنها ايراني بودند. هر چه اعضاي ما بيشتر ميشد ميزان آگهي که ميگرفتيم نيز افزايش مييافت و درآمد بيشتري به دست ميآورديم.
وي در مورد ارتباط اعضاي گروه با هم گفت: اعضاي اصلي گروه که همان هيات موسسان بودند از هر دختري که خوششان ميآمد او را وارد گروه ميکردند و به او پستي ميدادند. البته بعضي از اين دختران وقتي متوجه ميشدند به چه دليل انتخاب شدند، از گروه موسس خارج ميشدند.
با توجه به اطلاعاتي که آرش در اختيار پليس قرار داد، ماموران در اقدام بعدي، پيمان متهم رديف اول را تحت تعقيب قرار دادند و وي را دستگير کردند. کارشناسان از حافظه رايانه پيمان تعداد زيادي عکس مبتذل و فيلمهايي که هنگام چت از طريق وب کم ضبط شده بود، پيدا کردند. با انتقال پيمان به دادسرا وي مورد بازجويي قرار گرفت و گفت: کساني که من از آنها فيلم و عکس تهيه ميکردم، نميدانستند که اين فيلمها نگهداري ميشود و چون بيشتر در خارج از کشور بودند و فيلمها به صورت ايميل در اختيار اعضاي گروه قرار ميگرفت، شکايتي در پي نداشت. تورها و برنامههايي که گذاشته ميشد هم براي آشنايي رودررو با يکديگر بود. بسياري از اعضاي گروه که با هم در اينترنت دوست بودند هرگز همديگر را نشناختند و هنوز هم اينترنتي با هم دوست هستند.
با توجه به تحقيقات انجام شده، کيفرخواست عليه 9 عضو اصلي و موسس گروه «م» صادر شد، اما دادستان با توجه به اينکه اين متهمان کارهاي مثبتي هم از قبيل جمع آوري پول براي کمک به زني که با اسيد سوخته بود در اين گروه انجام داده بودند براي متهمان تقاضاي تخفيف مجازات کرد.
با ارسال پرونده به شعبه 1089 دادگاه عمومي تهران، قاضي غفاري پس از برگزاري جلسه محاکمه، پيمان متهم رديف اول را به حبس با احتساب ايام بازداشت، پرداخت جريمه نقدي و شلاق و ساير متهمان را با تخفيف به پرداخت جريمه نقدي و شلاق محکوم کرد.
متهمان پس از ابلاغ راي به حکم خود اعتراض کردند و پرونده براي بررسي مجدد به شعبه 9 دادگاه تجديدنظر نزد قاضي دهنوي رئيس شعبه و قاضي موسوي مستشار فرستاده شد.