صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

احمدي‌نژاد: به وجود انسان كامل نيازمنديم

اگر جهان از وجود انسان كامل محروم شود در واقع واسطه جريان هستي قطع مي‌شود و موجودات در مراتب پائين‌تر اصلي از فيض وجود محروم و در نتيجه معدوم مي‌شوند.
کد خبر: ۱۳۱۸۹۷
| |
3410 بازدید

رئيس جمهور با بيان اينكه امروز نفس جست‌و‌جوگر انسان بيش از هر زمان ديگري در تكاپوي حقيقت است،گفت: بيش از‌هرزمان ديگري به وجود انسان كامل و ولايت و هدايت او نيازمنديم.

به گزارش خبرنگار ايلنا،محمود احمدي‌نژاد در افتتاحيه هشتمين همايش بين‌المللي روز فلسفه كه پيش از ظهر امروز در كتابخانه ملي ايران برگزار شد، اين اجلاس را اجلاسي بسيار مغتنم برشمرد و گفت: جمع عالمان و فرهيختگان كه در يك هم‌انديشي و تعامل به دنبال كشف حقايق علم هستند، موجب نزول رحمت الهي مي‌شوند.

‌رئيس‌جمهور مهم‌ترين موضوع آفرينش را انسان عنوان كرد و افزود: مهم‌ترين موضوع انسان ميل به سعادت ابدي و اوج كمال انساني است و روشن است كه مقدمه لازم بلكه اساس سعادت و حركت در مسير تعالي و كمال، موضوع شناخت خالق، انسان و جهان است.

وي مطالبه شناخت خالق هستي، انسان و جهان را فطري و همگاني دانست و افزود: انسان به ميزان شناخت از خالق، انسان و جهان و همچنين باور آن بزرگ شده و كمال مي‌يابد.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه انسان از هر پديده‌اي كه او را مي‌شناسد بزرگ‌تر است،خاطر‌نشان كرد: اين مسئله نياز به استدلال ندارد كه ساير مخلوقات در مرتبه پائين‌تري از انسان قرار دارند و اگر كسي خدا و انسان را بشناسد به طور طبيعي بر ساير موجودات اشراف پيدا مي‌كند.

احمدي‌نژاد مهم‌ترين مسئله انسان را شناخت خود و شناخت خالق عنوان كرد و افزود: اما راه شناخت خدا كدام است و براي شناخت خدا چه بايد كرد؟ روشن است كه انسان محاط است و به لحاظ عقلي محال است به محيط احاطه پيدا كند.

با بيان اينكه ذات خداوند براي انسان دست نيافتني است و خدا را فقط مي‌توان از تجلي اسماء و صفات او شناخت، ادامه داد: به عبارت ديگر آن اسماء و صفات و تجلي از خداوند متعال براي انسان قابل دريافت و شناخت كه تنزل و وجهه اين جهاني پيدا كند.

رئيس‌جمهور گفت: حكمت، علم، قدرت، رافت، كرامت، عدالت، خلاقيت، غنا، حلم و هزاران اسم و صفات خداوند را كه در حد مطلق خود يك حقيقت‌اند، با تنزل و تجلي در اين عالم براي انسان قابل دريافت و شناخت هستند.

وي با طرح اين پرسش كه مجراي تجلي اين اسماء و صفات چيست، اظهار داشت: كدام موجود در اين عالم بالاترين ظرفيت تجلي اين اسماء را دارد. آيا جز انسان موجود ديگري قادر به دريافت و انعكاس دادن اين اسماء باشد، وجود دارد؟ پاسخ روشن است كه اگر انسان خلق نمي‌شد ظرفي براي معرفي و شناخت برتر اسماء الهي وجود نداشت.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه براي شناخت برتر خداوند بايد تجلي او در انسان را شناخت، خاطر‌نشان كرد: معلوم است كه انسان‌ها هر‌كدام به نسبتي و برخي از اين اسماء و صفات را منعكس مي‌كنند. اما سوال اين است كه بازتاب كامل اسماء الهي در كجا است كه پاسخ آن نيز روشن است كه شناخت كامل از تجلي بالاتري بدست مي‌آيد.

رئيس‌جمهور ادامه داد: سوال ديگر اين است كه تجلي كامل در كدام انسان ممكن است. برخي مي‌گويند جمع تجليات الهي در انسان‌ها، تجلي كامل و بالاترين است، اما معلوم است كه به دليل نقص انسان‌ها، جمع ناقص تجليات نمي‌تواند يك تجلي كامل و معرفي كامل باشد.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه خداوند خود طلب شناخت خودش و يا اسماء خودش را در فطرت انسان قرار داده و از او خواسته كه به قله شناخت يعني شناخت كامل برسد، تاكيد كرد: از عدالت، لطف و حكمت خداوند به دور است كه براي پاسخ به اين نياز فطري مجراي مناسبي قرار نداده باشد.
وي تجلي كامل را تنها از طريق انسان كامل دانست و افزود: راه شناخت كامل اسماء الهي، شناخت انسان كامل است و انسان كامل تجلي عيني اسماء الهي به طور كامل و در بالاترين وجه ممكن است.

وي تصريح كرد: خداشناسي جز از طريق شناخت انسان كامل، ناقص است.

رئيس‌جمهور شناخت انسان كامل را فقط از طريق نزديك شدن به ويژگي‌هاي او سنخيت پيدا كردن با او ممكن دانست و گفت: به ميزاني كه انسان با انسان كامل سنخيت پيدا مي‌كند بر هستي اشراف پيدا مي‌كند. انسان كامل در حال حركت تكاملي و پيوسته و هر روز و هر لحظه در يك شان و مرتبه بالاتر قرار دارد.

رئيس‌جمهور افزود: انسان همراه شده با انسان كامل همواره در حال حركت است و هر لحظه در مرتبه بالاتر و به تبع آن با اشراف بالاتر و شناخت عميق‌تر و گسترده‌تر قرار مي‌گيرد.

وي با بيان اينكه براي شناخت خدا بايد انسان كامل را شناخت خاطرنشان كرد: شناخت و همراهي و تبعيت از انسان كامل رمز كمال و شناخت حقيقي است.

رئيس‌جمهور با طرح اين پرسش كه براي شناخت انسان چه بايد كرد، اظهار داشت:معلوم است كه براي شناخت انسان تنها راه، شناخت كامل انسان است و هر مقدار انسان به انسان كامل نزديك شده و با او قرابت پيدا كند شناخت او از انسان بالاتر و كامل‌تر مي‌شود.

وي ادامه داد: تنها راه شناخت كامل انسان، شناخت و همراهي با انسان كامل است و از منظر ديگر نيز روشن است كه اولين مخلوق، نزديك‌ترين مخلوق به خدا و در حد بالاترين مرتبه كمال است و ديگر مخلوقات در مرتبه پائين‌تري قرار دارند.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه برترين مخلوق واسطه جريان هستي و اسماء الهي در سلسله مراتب مخلوقات است، اظهار داشت: انسان كامل از يك سو در بالاترين مرتبه كمال، تجلي و نزديك‌ترين به مبدا هستي قرار دارد و از سوي ديگر واسطه جريان هستي و كمالات به مراتب بعدي مخلوقات است،بنابراين انسان كامل آگاه به ذات انبياء است.

وي گفت: اگر جهان از وجود انسان كامل محروم شود در واقع واسطه جريان هستي قطع مي‌شود و موجودات در مراتب پائين‌تر اصلي از فيض وجود محروم و در نتيجه معدوم مي‌شوند.

احمدي‌نژاد وجود انسان كامل را لازمه جاري شدن هستي در مراتب وجود دانست اظهار داشت: انسان كامل معيار حركت انسان درمسير سعادت، راه انسان در مسير كمال و نقطه اوج و مقصد كمال انسان است.تا انسان تحت ولايت انسان كامل قرار نگيرد طعم حقيقت و شيريني كمال و شكوفايي استعدادهاي الهي را نخواهد چشيد.

رئيس‌جمهور با بيان اينكه هنوز حقيقت خليفه‌الهي انسان و استعدادهاي الهي نهفته در او شكوفا نشده است، ادامه داد: انسان در مسير كمال در ابتداي راه است، هنوز طعم علم حقيقي، حكمت، قدرت، رافت ، كرامت، خلاقيت و غنا و هزاران اسمي الهي را نچشيده است و بايد اتفاقي بيافتد.

رئيس‌جمهور خاطرنشان كرد: پيامبران الهي آمده‌اند تا اين حقيقت را فرياد زده و همگان با انسان كامل آشنا كنند. امروز كه نفس جستجوگر انسان بيش از هرزمان ديگري در تكاپوي دريافت حقيقت است و بي‌عدالتي‌ها، تبعيض‌ها، ظلم‌‌ها و تجاوزها عرصه را بر بشريت تنگ كرده و راه سعادت را مسدود كرده است، مكتب‌هاي گوناگون قادر به عرضه راه نجاتي نبودند و هر كدام در دوره ظهور و در دوره‌اي افول كرده‌اند. به همين دليل بيش از هر زمان ديگري به وجود انسان كامل و ولايت و هدايت او نيازمند هستيم. بايد انسان به حقيقت او برسد، او را بيابد و تمام حقيقت خود و راه درست را عرضه كند.

احمدي‌نژاد ادامه داد: او بايد راه وصول به علم، حكمت و حقايق عالم را نشان دهد و عقل‌ها و استعدادهاي انساني را به كمال خود برساند. بيايد و پرده‌هاي غفلت را كنار زده و با عرضه حقايق، عطش بي‌پايان بشر را در وصول به حقيقت فرو بنشاند و عدل و قسط را در زمين اقامه كند.

رئيس‌جمهور اظهار داشت: او بايد تاريكي‌ها، جهل‌ها، ظلم‌ها و انحرافات را با نور معرفت، عدل، هدايت و صراط مستقيم زائل كند و دست بشريت را گرفته و از ظلمت‌هاي هواپرستي، خرافه، ظلم و بي‌عدالتي نجات دهد و اين وعده الهي است.

رئيس‌جمهور تصريح كرد: با دست‌يابي بشريت به انسان كامل و با ظهور انسان كامل تمام استعداد‌هاي عالم به فعليت خواهد رسيد و اسماء و صفات الهي به طور كامل در زمين متجلي خواهد شد و در آن زمان است كه بشريت طعم واقعي وصل به حقايق، عدل، عزت، پاكي و رحمت الهي را خواهد چشيد. آن روز دير نخواهد بود و بيايد در تحقق اين وعده الهي و آرزوي شيرين سهم مناسبي داشته باشيم.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟