بازار لبنیات افسار گسیخت

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد قیمت تمام‌شده لبنیات وابسته به نرخ شیر خام است، گفت: تا زمانی که قیمت کارشناسی‌شده اعلام نشود، بلاتکلیفی در بازار لبنیات ادامه خواهد داشت.
کد خبر: ۱۳۱۸۲۰۶
|
۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۰ 20 July 2025
|
1706 بازدید
|
۵

این روزها بازار لبنیات بار دیگر با رشد قیمت‌ها مواجه شده است؛ آن هم در شرایطی که هیچ مصوبه یا اعلام رسمی از سوی مراجع ذی‌ربط برای افزایش نرخ‌ها وجود ندارد. 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، برخی شرکت‌های تولیدکننده لبنیات به‌صورت خودسرانه اقدام به افزایش قیمت شیر و سایر فرآورده‌ها کرده‌اند؛ موضوعی که نه‌تنها موجب نارضایتی مصرف‌کنندگان شده، بلکه آشفتگی بازار را نیز تشدید کرده است.

افزایش قیمت لبنیات در شرایطی اتفاق می‌افتد که مصرف سرانه شیر و لبنیات در کشور طی سال‌های اخیر روندی نزولی داشته است. گرانی‌ها موجب شده بسیاری از خانوارها، به‌ویژه دهک‌های پایین درآمدی، لبنیات را از سبد تغذیه خود حذف یا به‌شدت محدود کنند؛ موضوعی که می‌تواند تبعات جدی برای سلامت عمومی جامعه داشته باشد.

 علی‌احسان ظفری - مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی با اشاره به افزایش‌های اخیر قیمت لبنیات در برخی شرکت‌ها، گفت: بعضی از این افزایش قیمت‌ها را به هزینه‌های جانبی مانند بسته‌بندی نسبت می‌دهند، اما واقعیت این است که قیمت شیر خام و چربی آن امسال توسط دولت افزایش یافته و چربی حاصل از شیر خام حدود ۵۰ درصد گران شده است. از آنجا که حدود ۷۰ درصد بهای تمام‌شده محصولات لبنی به قیمت شیر خام مربوط می‌شود، این موضوع به‌طور طبیعی روی قیمت نهایی محصولات تأثیر می‌گذارد.

ظفری با بیان اینکه تغییرات حامل‌های انرژی، هزینه‌های حمل‌ونقل و افزایش دستمزد نیروی انسانی نیز بر قیمت تمام‌شده تأثیر گذاشته، تصریح کرد: این عوامل در یک بنگاه اقتصادی، تعیین‌کننده قیمت نهایی محصول هستند. با این حال، آنچه اهمیت دارد این است که وزارت جهاد کشاورزی، به‌عنوان متولی قیمت‌گذاری شیر خام و تنظیم بازار، باید هر دو بخش را به‌صورت هم‌زمان ببیند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی تاکید کرد: متأسفانه وزارت جهاد کشاورزی در بخش تنظیم بازار تاکنون تصمیمی برای تعیین قیمت منطقی محصولات لبنی اتخاذ نکرده است. به همین دلیل، برخی از همکاران ما در صنعت لبنیات برای جلوگیری از زیان، به‌صورت خودسرانه اقدام به افزایش قیمت کرده‌اند.

ظفری ادامه داد: این اقدام باید یک بار برای همیشه با صدور مصوبه‌ای شفاف و منطقی متوقف شود. از رسانه‌ها می‌خواهیم تا با فشار بر دستگاه‌های اجرایی متولی، به‌ویژه وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، مطالبه‌گری کنند و خواستار تعیین نرخ مصوب و منطقی برای صنعت لبنیات در سال ۱۴۰۴ شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تا زمانی که قیمت کارشناسی‌شده و رسمی برای محصولات لبنی اعلام نشود، این  وضعیت در بازار لبنیات ادامه خواهد داشت. بنابراین لازم است وزارت جهاد کشاورزی در بخش تنظیم بازار هرچه سریع‌تر اقدام کارشناسی انجام داده و مصوبه لازم را صادر کند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
چه اتظاری دارید
روغن ،برنج،گوشت و...سال سال دریغ از پارسال
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
هیچکس پاسخگو نیست و مردم در حال له شدن
ناشناس
|
Singapore
|
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
مگر در مورد سایر قیمتهای مایحتاج مردم دهنه وافساری هست؟؟؟نگاه کنید با بازار دارو.گوشت .حبوبات.اجاره بها.لوازم خانگی .لوازم یدکی........قبض های آب وبرق که آنهم این روز ها نصفه ونیمه در خدمت مردم است.فکر نان کنید که خربوزه آب است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
همیشه هم منظور ار نظر کارشناسی ها بالا بردن و افزتیش قیمتها می باشد
پسرک فضول
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
این قیمتها رشد نیست، انفجار است. عملاظرف امسال سه بار لبنیات و هر بار بیش از ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است. یک بستنی چوبی با دو تا دونه بادوم زمینی صدهزار تومن.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت