تابناک گزارش می‌دهد

نتانیاهو چه آتویی از ترامپ دارد؟/ پرونده فسادی که عراقچی هم به آن اشاره کرد

برخی ناظران معتقد هستند که بعید نیست «جفری اپستین» ابزاری برای تحت کنترل درآوردن تصمیم‌گیران آمریکایی بوده باشد.
کد خبر: ۱۳۱۷۰۹۶
|
۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۰ 14 July 2025
|
5586 بازدید

در پرونده «جفری اپستین» به نام افرادی، چون دونالد ترامپ، بیل کلینتون رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، شاهزاده اندرو از بریتانیا و حتی دیوید کاپرفیلد شعبده‌باز معروف اشاره شده بود.

به گزارش سرویس بین الملل تانباک، چندی پیش در جریان دعوای «ایلان ماسک» میلیاردر سرشناس و مالک شرکت تسلا با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا موضوع پرونده جنجالی «جفری اپستین» مطرح شد.

وی که از حامیان مالی ترامپ در ایام انتخابان نیز بود با انتشار پستی طعنه‌آمیز در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) بار دیگر به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده حمله کرد و او را بابت عدم پیگیری پرونده جنجالی «جفری اپستین» مورد انتقاد قرار داد.

نتانیاهو چه آتویی از ترامپ دارد؟/ پرونده فسادی که عراقچی هم به آن اشاره کرد

ماسک روز دوشنبه (۱۶ تیر) تصویری طنز منتشر کرد که به گفته او «شمارشگر رسمی بازداشت‌ها در پرونده اپستین» نام دارد و عدد «صفر» را نشان می‌دهد. او در توضیح این عکس نوشت: «اکنون وقت چیست؟ اوه، ببینید، وقت این‌که باز هم هیچ کس را بازداشت نکنیم!»

چند هفته قبل از آن نیز وقتی برای اولین‌بار اختلاف شدید میان ترامپ و ماسک علنی شد، ماسک در توئیتی جنجالی نوشته بود: «وقت آن رسیده که بمب واقعاً بزرگی را رها کنیم: [نام]ترامپ در پرونده‌های اپستین است. به همین دلیل است که آنها [پرونده‌ها]هنوز علنی نشده‌اند»

چند هفته قبل از آن نیز وقتی برای اولین‌بار اختلاف شدید میان ترامپ و ماسک علنی شد، ماسک در توئیتی جنجالی نوشته بود: «وقت آن رسیده که بمب واقعاً بزرگی را رها کنیم: [نام]ترامپ در پرونده‌های اپستین است. به همین دلیل است که آنها [پرونده‌ها]هنوز علنی نشده‌اند.»

ماسک در پیامی تکمیلی نوشت: «این پست را برای آینده به یاد داشته باشید. حقیقت آشکار خواهد شد.»

در واکنش به این اظهارات ماسک، دونالد ترامپ گفته بود که ماسک «عقلش را از دست داده» و تأکید کرده هیچ مدرکی مبنی بر مشارکت او در فعالیت‌های غیرقانونی با اپستین وجود ندارد.

«جفری اپستین» که بود؟

«جفری اپستین» میلیاردر مرموز آمریکایی، شخصیتی است که ردپای او را باید در چندین لایه از فساد، سوءاستفاده، باج‌گیری، سیاست و احتمال نفوذ امنیتی جست‌و‌جو کرد. 

از روابط پیچیده‌اش با روسای جمهور آمریکا، شاهزادگان انگلیسی و نخبگان مالی نیویورک تا مرگ مشکوکش در زندان و نظریه‌هایی درباره ارتباطش با موساد، پرونده اپستین صرفاً یک رسوایی جنسی نیست؛ بلکه آیینه‌ای است از ساختار پیچیده و درهم‌تنیده قدرت در غرب.

وی از اوایل دهه ۲۰۰۰ به اتهام آزار جنسی ده‌ها دختر نوجوان تحت پیگرد قرار گرفت، اما در آن زمان تنها ۱۳ ماه زندان رفت.

در سال ۲۰۱۹، وی بار دیگر در نیویورک به اتهام قاچاق جنسی متهم شد؛ بیش از یک دهه پس از آنکه در فلوریدا با مقامات قضایی توافقی پنهانی برای بستن پرونده مشابهی منعقد کرده بود.

این پرونده به دلیل ارتباطات اپستین و معشوقه‌اش، گیلن مکسول، با چهره‌های سرشناس جهانی از جمله پادشاهان، رؤسای جمهور و میلیاردر‌ها بسیار خبرساز شد.

در طول سال‌ها، هزاران صفحه از اسناد این پرونده شامل بازجویی از قربانیان و گزارش‌های پلیس از طریق شکایات حقوقی، مدارک قضایی و درخواست‌های قانون آزادی اطلاعات منتشر شده‌اند.

در این پرونده‌ها به نام افرادی، چون دونالد ترامپ، بیل کلینتون رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، شاهزاده اندرو از بریتانیا و حتی دیوید کاپرفیلد شعبده‌باز معروف اشاره شده بود. همچنین یکی از قربانیان گفته بود مایکل جکسون را در خانه اپستین دیده، هرچند هیچ رفتار نامناسبی از او سر نزده است

در این پرونده‌ها به نام افرادی، چون دونالد ترامپ، بیل کلینتون رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، شاهزاده اندرو از بریتانیا و حتی دیوید کاپرفیلد شعبده‌باز معروف اشاره شده بود. همچنین یکی از قربانیان گفته بود مایکل جکسون را در خانه اپستین دیده، هرچند هیچ رفتار نامناسبی از او سر نزده است.

در یکی از اسناد منتشرشده، زنی در سال ۲۰۱۶ شهادت داده بود که چند ساعت با اپستین در کازینوی ترامپ در آتلانتیک سیتی بوده، اما مشخص نیست که آیا با خود دونالد نیز ترامپ دیداری داشته است یا نه.

زندگی مبهم و صعود مشکوک

جفری اپستین در دهه ۱۹۸۰ بدون هیچ مدرک دانشگاهی رسمی، به عنوان معلم ریاضی شروع به کار کرد و خیلی زود وارد وال‌استریت شد. طبق گزارش نشریه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» او با سرعتی غیرمعمول به حلقه‌های نخبگان اقتصادی و سیاسی دست یافت.

خانه مجلل او در منهتن که مدت‌ها بزرگترین مجموعه مسکونی این منطقه بود، جزیره خصوصی در جزایر ویرجین، هواپیمای شخصی معروف به «لولیتا اکسپرس» و روابط او با چهره‌هایی مانند «بیل کلینتون» رئیس جمهور پیشین آمریکا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، «پرنس اندرو» شاهزاده انگلیسی، و «لئون بلک» سرمایه‌گذار و کارآفرین آمریکایی بخشی از این شبکه پیچیده بود.

پیشینه اپستین در بین شهروندان آمریکایی و تحلیل‌گران این سوال را ایجاد کرده که اپستین چگونه و با چه پشتیبانی به چنین سطحی از دسترسی و قدرت رسید؟

رابطه ترامپ و اپستین چگونه بود؟

دونالد ترامپ و اپستین از اواخر دهه ۱۹۸۰ با هم آشنا بودند و هر دو از چهره‌های حاضر در محافل اشرافی نیویورک به شمار می‌رفتند.

در دهه ۱۹۹۰ و اوایل ۲۰۰۰، آنها در مارالاگو در فلوریدا مهمانی‌هایی برگزار می‌کردند و در رویداد‌هایی مانند نمایش مد برند ویکتوریا سیکرت شرکت می‌کردند.

دونالد ترامپ در سال ۲۰۰۲ به مجله نیویورک گفت: «او (اپستین) آدم خوش‌مشربی است. حتی گفته می‌شود به زن‌های زیبا به اندازه من علاقه دارد، البته اغلب آنها کمی جوان‌ترند»

دونالد ترامپ در سال ۲۰۰۲ به مجله نیویورک گفت: «او آدم خوش‌مشربی است. حتی گفته می‌شود به زن‌های زیبا به اندازه من علاقه دارد، البته اغلب آنها کمی جوان‌ترند.»

با این حال ترامپ بعد‌ها گفت که از اپستین «خوشش نمی‌آمد» و روابطشان در سال ۲۰۰۴ به دلیل اختلاف در یک معامله ملکی به هم خورد.

پس از افشای پرونده‌های سوءاستفاده جنسی، ترامپ مدعی شد که به مقامات در پیگیری پرونده اپستین کمک کرده و دیگر هیچ رابطه‌ای با او ندارد.

سال گذشته فایل‌هایی صوتی از مصاحبه با اپستین منتشر شد که وی در آن دونالد ترامپ را «بی‌سواد» و «انسانی وحشتناک» توصیف کرده بود.

اتهامات جنسی و الگوی باج‌گیری سازمان‌یافته

در اوایل دهه ۲۰۰۰ نخستین شکایات درباره آزار جنسی دختران نوجوان علیه اپستین مطرح شد. اما در سال ۲۰۰۸، او به توافقی شگفت‌انگیز با دادستانی فلوریدا دست یافت؛ تنها ۱۳ ماه زندان سبک با آزادی‌های خاص، بدون افشای فهرست مشتریان یا همدستان. این توافق که بعد‌ها به عنوان «معامله قرن» شناخته شد، عدالت دوگانه در آمریکا را زیر سؤال برد.

نتانیاهو چه آتویی از ترامپ دارد؟/ پرونده فسادی که عراقچی هم به آن اشاره کرد

پس از دستگیری مجدد در سال ۲۰۱۹، اف‌بی‌آی ده‌ها هزار سند، عکس و مدرک را از املاک اپستین کشف کرد که نشان از شبکه‌ای پیچیده برای سوءاستفاده، فیلم‌برداری پنهانی و باج‌گیری از شخصیت‌های بانفوذ داشت.

قربانیان اپستین، همچون «ویرجینیا جیفری» گفته‌اند که وادار می‌شدند با چهره‌های سیاسی و اقتصادی رابطه جنسی برقرار کنند و از این ارتباطات فیلم گرفته می‌شد

قربانیان اپستین، همچون «ویرجینیا جیفری» گفته‌اند که وادار می‌شدند با چهره‌های سیاسی و اقتصادی رابطه جنسی برقرار کنند و از این ارتباطات فیلم گرفته می‌شد.

ترامپ در کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۲۴ قول داد که در صورت پیروزی، حقیقت پرونده اپستین را افشا کند. «پام باندی»، دادستان کل آمریکا نیز در ماه‌های اولیه دولت ترامپ ادعا کرد که فهرست مشتریان اپستین را در اختیار دارد و پس از «بررسی» منتشر خواهند شد.

اما در فوریه ۲۰۲۵، باندی در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌بی‌اس نیوز گفت: «من هرگز نگفتم فهرستی در دست دارم. چنین فهرستی وجود ندارد.»

این تناقض بزرگ، تردید‌های بیشتری درباره اراده سیاسی دولت ترامپ برای افشای واقعیت پرونده ایجاد کرد.

ترامپ نیز در جلسه کابینه اخیر خود، ضمن تاختن به خبرنگارانی که درباره اپستین سوال می‌کردند، از هرگونه پاسخی طفره رفت و خواستار «بی‌خیال شدن» جامعه آمریکا و خبرنگاران در موضوع اپستین شد.

اف‌بی‌آی نیز اخیرا مدعی شده بود که هیچ مدرکی مبنی بر اینکه اپستین، یک مجرم جنسی محکوم، از چهره‌های قدرتمند اخاذی کرده، «لیست موکلان» داشته یا در زندان به قتل رسیده است، ندارند.

اما این گزارش ادعایی مستقیماً با نظریه‌هایی که توسط حامیان برجسته ترامپ، از جمله «جی‌دی ونس»، معاون رئیس جمهور و «کش پاتل»، مدیر اف‌بی‌آی، در مورد فعالیت‌های اپستین و مرگ او به اشتراک گذاشته شده است، در تضاد است.

البته ترامپ سال گذشته هرگونه ارتباط با اپستین را رد کرده بود و گفته بود: «من هرگز سوار هواپیمای اپستین نشدم، یا در جزیره احمقانه‌اش نبودم. باید قوانین سخت‌گیرانه‌ای علیه هوش مصنوعی وضع شود؛ چون در آینده به مشکلی بسیار بزرگ و خطرناک تبدیل خواهد شد!»

البته ترامپ سال گذشته هرگونه ارتباط با اپستین را رد کرده بود و گفته بود: «من هرگز سوار هواپیمای اپستین نشدم، یا در جزیره احمقانه‌اش نبودم. باید قوانین سخت‌گیرانه‌ای علیه هوش مصنوعی وضع شود؛ چون در آینده به مشکلی بسیار بزرگ و خطرناک تبدیل خواهد شد!»

با وجود این مواضع دولت ترامپ در خصوص «اپستین» خشم بسیاری از شهروندان آمریکایی و حتی حامیان سرسخت ترامپ را برانگیخته است، به‌طوری‌که برخی هشدار می‌دهند که این امر می‌تواند در انتخابات میان‌دوره‌ای سال آینده و حتی در رقابت‌های ریاست جمهوری ۲۰۲۸، نتیجه معکوس برای حزب جمهوری‌خواه داشته باشد.

«استیو بنن» کارشناس جناح راست و مشاور سابق ترامپ، گفته است: «مسئله فقط یک حلقه کودک‌آزاری و این چیز‌ها نیست، بلکه مسئله این است که چه کسی بر ما حکومت می‌کند، درست است؟ برای اینکه این موضوع از بین برود، شما ۱۰٪ از جنبش MAGA (جنبش ترامپ) را از دست خواهید داد. اگر همین الان ۱۰٪ از جنبش MAGA را از دست بدهیم، در سال ۲۰۲۶، در کنگره ۴۰ کرسی را از دست خواهیم داد، ریاست جمهوری را از دست خواهیم داد.»

او افزود: «آن‌ها (دولت ترامپ) پوپولیست‌های سرسخت را ناامید کرده‌اند.»

ماجرای پرونده اپستین و فاش کردن ابعاد مختلف آن، آن اندازه برای متحد پیشین ترامپ (ماسک) مهم است که آن را جزو اولویت‌های حزب سیاسی جدیدی که قصد راه‌اندازی آن را دارد (به نام «حزب آمریکا») معرفی کرده است.

احتمال ایفای نقش موساد در پرونده اپستین

البته ماجرای انفعال محض و حتی فرمان‌بری دونالد ترامپ در برابر نتانیاهو، چنان شوک بزرگی برای هواداران ترامپ بود (که عمدتا به واسطه شعار «اول آمریکا» و «دوباره آمریکا را بزرگ کنیم» به او رای دادند)، که چهره‌های معروفی که تا دیروز در اردوگاه ترامپ بودند، چون خبرنگار معروف، تاکر کارلسون، و الکس جونز، برنامه‌ساز و فعال رسانه‌ای آلترناتیو، یا حتی استراتژیست ارشد کاخ سفید در دوره اول ترامپ، یعنی استیو بَنِن، شروع به فاصله گرفتن از او کرده‌اند.

«تاکر کارلسون»، مجری مشهور آمریکایی و یکی از حامیان ترامپ در مصاحبه‌ای گفت: «هیچ‌کس نمی‌داند اپستین دقیقاً چطور پول درمی‌آورد. اما واقعیت این است که او کاری می‌کرد که نهاد‌های امنیتی انجام می‌دهند: ایجاد دام جنسی، ضبط اطلاعات، و باج‌گیری. من سند قطعی ندارم، اما همه چیز فریاد می‌زند که این پروژه موساد بوده. من عاشق جنبش MAGA هستم و امیدوارم این جنبش موفق شود، اما نمی‌توان انتظار داشت که بی‌خیال پرونده اپستین شد.»

کارلسون همچنین اشاره کرد که بسیاری از چهره‌های بانفوذ، از جمله مقامات کاخ سفید، وزارت خارجه و کنگره، با اپستین در ارتباط بوده‌اند.

این مجری مشهور آمریکایی حتی به تمسخر گفت: «اصلا پرونده اپستین وجود ندارد. هیچ قربانی و خانه یا جزیره‌ای نیز وجود ندارد. افرادی هم که به اتهامات همکاری با اپستین دستگیر شده‌اند، همگی زندانی سیاسی هستند و دولت آنها را گروگان گرفته است.»

پروفسور «جان مرشایمر»، نظریه‌پرداز برجسته روابط بین‌الملل، نیز در گفت‌وگوی اخیر خود با Judge Napolitano گفت: «اسرائیل برای حفظ حمایت بی‌قید و شرط واشنگتن، روش‌های مختلفی دارد. بعید نیست اپستین ابزاری بوده برای تحت کنترل درآوردن تصمیم‌گیران آمریکایی. البته شواهد قطعی نداریم، اما شواهد غیرمستقیم زیادند.»

«ری مک‌گاورن» کارشناس اطلاعاتی آمریکایی و افسر با سابقه سازمان سیا، عملیات اخاذی اپستین و موساد را تأیید کرد. او گفت: «جفری اپستین مطمئناً یکی از دارایی‌های موساد بود و افزود که در وهله اول اسرائیلی‌ها از عملیات او سود بردند.»

مک‌گاورن اظهار داشت: «بدیهی است که کسی به او پول زیادی پرداخت کرده است. حالا، من دقیقاً نمی‌دانم آن شخص چه کسی بود، اما اگر تمام افرادی را که از عملیات او سود بردند، اسرائیلی‌ها در وهله اول و تمام آن افرادی که در وهله دوم اوقات خوشی را در آن جزیره گذراندند، در نظر بگیرید، آنها هرگز فکر نمی‌کردند که قابل اخاذی باشند.»

نقش احتمالی اسرائیل؛ نفوذ در سیاست آمریکا

با وجود انکار دولت ترامپ و تلاش آن برای مخفی کردن کامل پرونده اپستین، رسانه‌های اسرائیلی مانند «هاآرتص» بار‌ها اشاره کرده‌اند که اپستین در حلقه‌های صهیونیستی نیویورک فعال بوده است. برخی تحلیل‌گران می‌گویند همکاری او با مقامات اطلاعاتی اسرائیل ممکن است به هدف مهندسی سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه طراحی شده باشد؛ به‌ویژه در موضوعاتی مانند فروش سلاح و حمایت مالی از تل‌آویو.

متعاقب همراهی دولت ترامپ با بنیامین نتانیاهو و رژیم صهیونیستی در حمله به ایران برخی این موضوع را در نتیجه اعمال فشار صهیونیست‌ها بر ترامپ ارزیابی کرده‌اند.

در این راستا، عباس عراقچی، وزیرامورخارجه ایران اعلام کرده است: دقیقاً نتانیاهو چه چیزی می‌کشد؟ و اگر چیزی نمی‌کشد، دقیقاً موساد چه آتویی علیه کاخ سفید در دست دارد؟

به نظر می رسد اشاره وزیر خارجه ایران نیز به پرونده «اپستین» باشد که ترامپ از روشن شدن ابعاد آن طفره می رود.

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت