تلاش ترامپ برای دامن زدن به آتش جنگ روسیه و اوکراین

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آمریکا درصدد است روسیه را تبدیل به یک تهدید بزرگ کند و در این زمینه اروپایی‌ها هزینه‌های زیادی می‌دهند زیرا هر سلاحی که در اختیار آن‌ها از طریق ناتو قرار گیرد، باید به تایید آمریکا رسیده باشد.
کد خبر: ۱۳۱۷۰۸۷
|
۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۳ 14 July 2025
|
329 بازدید

تلاش ترامپ برای دامن زدن به آتش جنگ روسیه و اوکراین

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ اظهارات متناقض و متفاوت مقامات کاخ سفید در مورد بحران میان روسیه و اوکراین شرایط جنگ را به نوعی کلاف سردرگم کرده است، در حالی که پیش از این «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا گفته بود با توجه به ارتباط نزدیک با پوتین می‌تواند به این جنگ پایان دهد. 

علاوه بر این یکی از موضوعات دیگری که طی چند روز اخیر مطرح شده از سرگیری کمک‌ها و ارسال سلاح به اوکراین است، گرچه «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا هفته گذشته دستور توقف ارسال برخی محموله‌ها را به اوکراین صادر کرد تا پنتاگون بتواند ذخایر تسلیحاتی خود را ارزیابی کند، اقدامی که کاخ سفید را غافلگیر کرد.

در همین حال شبکه «سی‌بی‌اس نیوز» گزارش داد که منابع مذکور تصریح کردند «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا با بررسی تصویب این اعتبارات کمکی جدید برای اوکراین می‌خواهد یک پیام را به روسیه پس از آنکه در روزهای گذشته حملات خود علیه اوکراین را تشدید کرده، بفرستد.

همچنین مقامات آمریکایی می‌گویند که دولت ترامپ ارسال برخی سلاح‌ها به اوکراین را یک هفته پس از آنکه پنتاگون دستور توقف تحویل برخی از آنها را داده بود، از سر گرفته است.

براساس گزارش راشاتودی، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در پیامی ویدئویی همچنین گفت: «ما سیگنال‌هایی سیاسی در بالاترین سطوح دریافت کرده‌ایم از جمله از سوی آمریکا و متحدان اروپایی‌مان و بر اساس آن، محموله‌های کمک نظامی به اوکراین از سر گرفته شده است.»

وی افزود اوکراین به همکاری نظامی با آمریکا ادامه می‌دهد و منتظر تحویل مرسوله‌های نظامی جدید از شرکای اروپایی خود است.

این‌که تصور کنیم جنگ اوکراین به واسطه آمریکا پایان می‌یابد یک تصور بیهوده است

«فرشید باقریان» کارشناس مسائل بین‌الملل در تحلیل خود از تند شدن لحن ترامپ در قبال روسیه اظهار داشت: تصور کنیم ترامپ از زمانی که به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد تا به امروز طبق آن‌چه در کارزار انتخاباتی مطرح کرده که جنگ را در جهان متوقف می‌کند، این‌گونه نیست چه بسا او ممکن است باعث تشدید جنگ نیز شود و این مساله به این‌که آمریکا در چه نقاطی از جهان دنبال جنگ‌افروزی است، برمی‌گردد.

وی با اشاره به این‌که جنگ روسیه و اوکراین نیز در دوره ریاست جمهوری بایدن و دموکرات‌ها اتفاق افتاد، گفت: با توجه به اظهارات اخیر ترامپ متوجه می‌شویم که تغییر خاصی در رویکرد آمریکا صورت نگرفته، شواهد زیادی وجود دارد اما اثباتش سخت است. شرکت‌های بزرگ آمریکایی که هدایت و سکان سیاست خارجی ایالات متحده را در دست دارند آن‌ها جنگ اوکراین را طراحی کردند. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این‌که «آمریکا نگاهش به روسیه به‌عنوان یک ابرقدرت‌ هسته‌ای است»، ابراز کرد: به نظر می‌رسد آمریکا به واسطه این جنگ روسیه را کنترل می‌کند،‌ لذا این‌که تصور کنیم جنگ به واسطه آمریکا پایان می‌یابد یک تصور بیهوده است. 

باقریان در ادامه درباره این‌که چرا اظهارات ترامپ تغییر کرده است؟ تصریح کرد: ترامپ در ابتدا و در کارزارهای انتخاباتی عنوان می‌کرد که با یک تلفن با پوتین جنگ را تمام می‌کند اکنون از یک تلفن به جایی رسیده که درگیری محتمل میان ناتو و روسیه صورت گیرد، دیگر باید اسم این را جنگ جهانی بگذاریم. علاوه بر این‌ ترامپ به خوبی‌ اشراف دارد که آمریکا یک دولت ورشکسته است اما این‌جا صحبت از طلبکاران نمی‌شود در حالی که گرداننده اصلی این جنگ‌ها طلبکاران هستند. ترامپ هم خوب می‌داند بدهی‌های آمریکا می‌تواند پایان زودرس دوره ریاست جمهوری خودش باشد.

ایالات متحده تلاش می‌کند از تولید ناخالص ملی سهم اروپایی‌ها را در ناتو افزایش دهد

وی همچنین در ارتباط با از سرگیری ارسال سلاح به اوکراین گفت: با توجه به این‌که حدود ۷۰ درصد هزینه‌های ناتو به عهده آمریکا است، ایالات متحده تلاش می‌کند از تهدید فزاینده استفاده کرده و از تولید ناخالص ملی سهم اروپایی‌ها را در ناتو افزایش دهد و اگر سهم هر عضو ۵ درصد افزایش یابد، به دنبال آن سهم آمریکا کاهش می‌یابد و با دامن زدن به آتش جنگ، هزینه مشارکت در ناتو افزایش یابد در واقع در آینده نزدیک با افزایش هزینه‌های دفاعی، اروپا حالت جنگی می‌گیرد. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به این‌که آمریکا سعی می‌کند روسیه را تبدیل به یک تهدید بزرگ کند، اظهار داشت: در حقیقت آمریکا به دنبال این است که روسیه را به‌عنوان یک تهدید بزرگ نگه دارد و این کار را خواهد کرد، پروژه‌ای که در حال انجام است و قطعا اروپایی‌ها هزینه‌های زیادی می‌دهند و هر سلاحی که از طریق ناتو به اعضا داده می‌شود باید تاییدیه آمریکا را داشته باشد، به عبارتی آمریکا فروش عظیم سلاح به اروپا را در دستور کار دارد. 

باقریان با تاکید بر این‌که جنگ اوکراین پایان یافتنی نیست، افزود: آمریکا در جریان این جنگ تلاش می‌کند اروپا را به سمت و سویی برد که هزینه‌های ناتو را بپردازند و این کار نیز ادامه خواهد داشت. دیدیم که اخیرا نیز ترامپ اعلام کرد که پدافند هوایی شما را ارتقا می‌دهم اما در قالب ناتو سلاح در اختیار شما قرار می‌گیرد و این همان اعلان جنگ علیه روسیه است. 

وی تصریح کرد: آمریکا همچنین درصدد است که روسیه را به سمت یک فروپاشی ببرد و اگر چنین شود بخشی از روسیه که دارای منابع نفتی بالغ بر ۴۱ تریلیون متر مکعب است در اختیار چین قرار می‌گیرد و دیگر نمی‌توان چین را کنترل کرد، اما با توجه به شرایط موجود در عرصه بین‌الملل باید دید سیاست‌های پوتین چه خواهد بود؟ آیا اقدام متقابل کرده و در برابر اروپا می‌ایستد ؟ آیا وارد جنگ بزرگ‌تری می‌شود که در این صورت آخرین سلاح برای روسیه، هسته‌ای خواهد بود. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: از سوی دیگر می‌گویند توپ در زمین روسیه است و روسیه می‌تواند آتش بس را بپذیرد اما مواردی که روسیه برای آتش بس عنوان می‌کند قابل قبول نیست و زلنسکی نیز در حال حاضر چیزی ندارد که شرایط روسیه را بپذیرد. 

جنگ روسیه و ناتو تبعاتی برای ایران هم دارد

 باقریان همچنین با اشاره به واگذاری معادن اوکراین به آمریکا نیز اظهار داشت: این مساله چالش‌های ژئوپلیتیکی ایجاد می‌کند زیرا اگر اعضای ناتو با روسیه وارد جنگ شوند، احتمالا تبعات و پیامدهایی برای ایران نیز دارد. این موضوع باید جدی گرفته شده و بررسی شود. 

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت