آیا آلمان بزرگ‌ترین ارتش قاره را می‌سازد؟

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت که باتوجه به طرح افزایش بودجه دفاعی اتحادیه اروپا، درخواست‌های کشورهای این منطقه، به ویژه آلمان برای دریافت بیشتر سلاح‌های نظامی نیز افزایش یافته‌است.
کد خبر: ۱۳۱۷۰۷۹
|
۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۱ 14 July 2025
|
888 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا؛ پس از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰)، بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان تصمیم گرفتند در برنامه های دفاعی خود تغییرات اساسی ایجاد کنند و هزینه های نظامی خود را به طور قابل توجهی افزایش دهند.

طرح اتحادیه اروپا برای افزایش هزینه های نظامی و تسلیح مجدد این قاره سبب شد تا درخواست های دریافت سلاح از کارخانه های نظامی افزایش یابد. در همین حال شواهدی وجود دارند که نشان می دهند کارخانه های نظامی به تعهدات خود عمل نکرده و تحویل سلاح ها را به تعویق انداخته اند.

«بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان در همین ارتباط در مصاحبه ای با فایننشال تایمز با اشاره بر این که کشورش برای تقویت قوای نظامی خود صدها میلیارد یورو پرداخت کرده است، گفت که از سازندگان سلاح های نظامی می خواهد دست از شکایت کردن و بهانه جویی بردارند و در راستای برنامه تسلیح مجدد اروپا، در اسرع وقت سلاح های لازم را تحویل دهند.

وی افزود که اروپا پس از بی میلی واشنگتن به تداوم حمایت نظامی از این قاره سبز، برای مقابله با روسیه به دنبال افزایش بودجه و توان نظامی و دفاع خود است، بنابراین گروه های صنعتی نظامی باید برای تحقق چنین اهدافی به تعهدات خود پایبند باشند.

پیستوریوس خاطرنشان کرد که برلین قصد دارد تا سال ۲۰۲۹ هزینه های دفاعی سالانه خود را به ۱۶۲ میلیارد یورو افزایش دهد که در مقایسه با هزینه های سال جاری حدود ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت.

این مقام ارشد آلمانی تاکید کرد که صنعت نظامی باید ظرفیت های خود را در همه زمینه ها از جمله در تولید انواع مهمات نظامی افزایش دهد.

گزارش ها حاکی از آن است که پیستوریوس امروز (دوشنبه) قرار است در واشنگتن با پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا دیدار و درباره «نقشه راه» حمایت امنیتی ایالات متحده از اروپا گفت و گو کند.

فایننشال تایمز در گزارش خود تصریح کرد که طی این دیدار همچنین قرار است درباره بحران اوکراین و بررسی مساله تحویل سامانه‌های دفاع هوایی «پاتریوت» آمریکا به کی‌یف بحث و گفت و گو شود. برلین نیز پیشتر سه سامانه از مجموع ۱۲ سامانه مهم پاتریوت خود را به کی‌یف تحویل داده بود.

وزیر دفاع آلمان در همین ارتباط گفت: «از آن جایی که دو سامانه دیگر را به لهستان ارسال کردیم و معمولا نیز یک یا دو سامانه در حال تعمیر هستند، بنابراین برای ما فقط ۶ سامانه پاتریوت دیگر باقی مانده است.»

وی با اشاره به اندک بودن تعداد این سامانه های دفاع هوایی در آلمان تاکید کرد که با توجه به اهداف سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برلین دیگر نمی تواند پاتریوت های خود را برای کمک به کی یف ارسال کند.

پیستوریوس در پایان این مصاحبه تاکید کرد که وزارت دفاع آلمان در حال کار بر روی یک طرح تدارکاتی برای تجهیزاتی از جمله تانک، زیردریایی، پهپاد و جت‌های جنگنده تا سال ۲۰۳۰ است و در نظر دارد ارتش آلمان را به قوی ترین ارتش در اروپا تبدیل کند.

آمریکا از اعضای سازمان پیمان آتلانیک شمالی(ناتو) درخواست کرده بود که تا سال ۲۰۳۵ پنج درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به هزینه‌های نظامی اختصاص دهند.

پس از آن رهبران ناتو در بیانیه پایانی نشست خود در هلند تصریح کردند: کشورهای ناتو متعهد می‌شوند تا سال ۲۰۳۵، سالانه پنج درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف الزامات اصلی دفاعی و همچنین هزینه‌های مربوط به دفاع و امنیت کنند تا تعهدات فردی و جمعی خود را تضمین کنند.

اعضای ناتو اعلام کردند که تا سال ۲۰۳۵ میلادی، ۳.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به هزینه‌های اصلی نظامی و ۱.۵ درصد را به حوزه‌های گسترده‌تر امنیتی مانند زیرساخت‌ها اختصاص خواهند داد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت