سخنگوی وزارت خارجه از دشواری مذاکره با آمریکا می‌گوید

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی درباره گمانه زنی های رسانه ای پیرامون از سرگیری گفت و گو میان ایران و آمریکا گفت: این حرف و حدیث‌ها همواره شنیده می‌شود. مذاکره نوعی مبارزه است و اگر از صحنه نبرد دشوارتر نباشد، ساده‌تر از آن نیست.
کد خبر: ۱۳۱۶۶۴۱
|
۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۱ 12 July 2025
|
1140 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا؛ «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز ۲۱ تیرماه با اشاره به روند مذاکرات میان ایران و آمریکا پیش از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی گفت: حمله غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران در میانه روند دیپلماتیک، رسواکننده بود و دشمن نتوانست در برابر منطق گفتگو و تعامل ایستادگی کند، امروز برای همگان روشن است که جمهوری اسلامی اهل گفتگو و دیپلماسی است.

بقائی در ادامه افزود: اقدام علیه ایران با هیچ معیار حقوقی، اخلاقی یا سیاسی قابل‌توجیه نیست و بر اساس منشور ملل متحد، مصداق دقیق عمل تجاوزکارانه است، این حمله در میانه مذاکره انجام شد و همگان شاهد بودند که ایران به‌عنوان یک بازیگر تأثیرگذار، در حال گفتگو بود و طرف مقابل منطق دیپلماسی و تعامل را زیر سوال برد. آمریکا اصول بنیادین و بدیهی دیپلماسی را تضعیف کرد و اعتماد ما به آن‌ها به زیر صفر رسیده است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی درباره گمانه زنی های رسانه ای پیرامون از سرگیری گفت و گو میان ایران و آمریکا گفت: این حرف و حدیث‌ها همواره شنیده می‌شود. مذاکره نوعی مبارزه است. همان‌طور که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در دفاع از کیان ایران اقدام کردند، دستگاه دیپلماسی هم وظیفه دارد در صورت اقتضا، از ابزار دیپلماسی برای تأمین منافع ملت ایران استفاده کند. مذاکره صحنه خوش‌وبش و تعارف نیست و اگر از صحنه نبرد دشوارتر نباشد، ساده‌تر از آن نیست؛ بنابراین مذاکره، گفتگو و تعامل ابزاری برای صیانت از مصالح ملی تلقی می‌شود.

بقائی در ادامه خاطرنشان کرد: دیپلماسی روندی مستمر و پیوسته است و ما از احقاق حق ناامید نمی‌شویم. صحنه بین‌الملل عادلانه نیست؛ ولی دستگاه دیپلماسیِ ایران به‌عنوان یک عضو سازمان ملل متحد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موظف به اجرای وظایف خود است.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به پویایی دستگاه دیپلماسی در صحنه بین المللی برای مستندسازی و پیگیری حقوقی تجاوز نظامی صورت گرفته، گفت: بیش از ۱۰۰ صحنه سند در راستای مکاتبه با سازمان‌های بین‌المللی صورت گرفته و این این اسناد برای اثبات و پیگیری حقوق ملت ایران موردنیاز خواهد بود.

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت