دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا طی اظهاراتی در اوایل فوریه (یهمن/اسفند) ضمن پیشنهاد آوارگی دائمی فلسطینیها از نوار غزه، اشغال این باریکه توسط آمریکا را پیشنهاد داد.
به گزارش تابناک به نقل از میزان؛ این طرح در سطح جهانی محکوم شد و فلسطینیها، کشورهای مسلمان، سازمان ملل و کارشناسان حقوق بشر آن را معادل پاکسازی قومی دانستند.
در ادامه جدول زمانی تغییر نظرهای ترامپ از زمان نخستین پیشنهاد او برای آوارهکردن فلسطینیها در ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ۱۴۰۴) آمده است:
۲۵ ژانویه (۶ بهمن)؛ نخستین پیشنهاد آوارگی فلسطینیان
ترامپ ۵ روز پس از آغاز دوره ریاستجمهوری خود گفت که اردن و مصر باید فلسطینیان ساکن غزه را بپذیرند، درحالی که پیشنهاد داد که این یک برنامه بلندمدت است.
ترامپ اظهار کرد: من دوست دارم مصر مردم را بپذیرد و دوست دارم اردن مردم غزه را بپذیرد.
او اضافه کرد که همان روز با ملک عبدالله، پادشاه اردن صحبت کرده است.
ترامپ مدعی شد: اینجا به معنای واقعی کلمه یک محل تخریبشده است؛ بنابراین ترجیح میدهم با برخی از کشورهای عربی وارد همکاری شوم و در مکانی متفاوت مسکن بسازم که آنها (فلسطینیها) بتوانند برای تنوع در صلح زندگی کنند. ما فقط کل آن چیز (غزه) را پاکسازی میکنیم.
۳ بار تکرار در هفته بعد
ترامپ این طرح را در ۲۷، ۳۰ و ۳۱ ژانویه تکرار کرده و اضافه کرد که انتظار دارد مصر و اردن با آن موافقت کنند، حتی اگر این پیشنهاد را رد کرده باشند.
ترامپ در ۲۷ ژانویه (۸ بهمن) گفت: فکر میکنم او (رئیسجمهور مصر) این کار را انجام میداد، و فکر میکنم پادشاه اردن نیز این کار را انجام میداد.
۴ فوریه (۱۶ بهمن)؛ پیشنهاد آوارگی دائمی
ترامپ پیش از دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن در ۴ فوریه، پیشنهاد آوارگی دائمی فلسطینیها از غزه را مطرح کرد و گفت مردم آنجا چارهای جز ترک این منطقهی محاصرهشده که توسط حملهی نظامی متحد آمریکا، یعنی رژیم صهیونیستی، ویران شده است، ندارند. حملهای که باعث وضعیت وخیم انسانی و کشته شدن دهها هزار نفر شده است.
ترامپ به خبرنگاران گفت: من فکر میکنم آنها (مردم غزه) باید یک قطعه زمین خوب، تازه و زیبا دریافت کنند و ما از برخی افراد میخواهیم که برای ساخت آن پول بدهند. من نمیدانم آنها چگونه میتوانند بخواهند (در غزه) بمانند.
این درحالی بود که آوارگی اجباری براساس قوانین بینالمللی غیرقانونی است.
عصر ۴ فوریه؛ پیشنهاد تصاحب غزه توسط آمریکا
ترامپ در یک کنفرانس مطبوعاتی با نتانیاهو، تصاحب غزه توسط آمریکا را پیشنهاد داد و گفت: آمریکا نوار غزه را تصاحب خواهد کرد؛ ما مالک آن خواهیم بود و مسئول برچیدن تمام بمبهای خطرناک منفجر نشده و سایر سلاحهای موجود در این محل خواهیم بود.
او اظهار کرد که واشنگتن از کشورهای همسایه با آنچه قلبهای بشردوستانه و ثروت عظیم خواند، خواهد خواست تا فلسطینیها را بپذیرند. او گفت که این کشورها هزینه بازسازی غزه و اسکان فلسطینیهای آواره را پرداخت خواهند کرد.
وقتی از ترامپ پرسیده شد که آیا نیروهای آمریکایی به غزه اعزام خواهند شد، گفت: اگر لازم باشد، ما این کار را خواهیم کرد.
همچنین زمانی که از ترامپ پرسیده شد چه کسی در غزه زندگی خواهد کرد، گفت: من تصور میکنم که مردم جهان در آنجا زندگی کنند، همچنین فلسطینیها.
۵ فوریه (۱۷ بهمن)؛ دستیاران ترامپ از برخی از اظهارات او عقبنشینی کردند
دستیاران ارشد رئیسجمهور آمریکا درحالی که از پیشنهاد ترامپ دفاع میکردند، از برخی از اظهارات او درمورد آواره کردن دائمی فلسطینیها و استفاده از ارتش آمریکا عقبنشینی کردند.
کارولین لیویت، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید، گفت که فلسطینیها باید در حین بازسازی غزه به طور موقت جابهجا شوند و مارکو روبیو، وزیر خارجه این کشور، گفت که فلسطینیها برای یک دوره موقت غزه را ترک خواهند کرد.
لیویت اظهار کرد که ترامپ متعهد به اعزام نیروهای آمریکایی نشده است.
۶ فوریه (۱۸ بهمن)؛ ترامپ میگوید حضور نظامیان آمریکایی در غزه لازم نیست
ترامپ در رسانههای اجتماعی نوشت: نوار غزه در پایان جنگ توسط اسرائیل به آمریکا تحویل داده میشود. فلسطینیها قبلا در جوامع بسیار امنتر و زیباتر، با خانههای جدید و مدرن، در منطقه اسکان داده شده بودند.
او اضافه کرد: هیچ سربازی از آمریکا لازم نخواهد بود.
۱۰ فوریه (۲۲ بهمن)؛ ترامپ میگوید فلسطینیها حق بازگشت ندارند
در مصاحبهای از ترامپ پرسیده شد که آیا فلسطینیها براساس طرح او حق بازگشت خواهند داشت یا خیر. او پاسخ داد: خیر، آنها حق بازگشت نخواهند، داشت، زیرا مسکن بسیار بهتری خواهند داشت.
او اضافه کرد: من درمورد ساخت یک مکان دائمی برای آنها صحبت میکنم.
۱۱ فوریه (۲۳ بهمن)؛ ترامپ با پادشاه اردن دیدار کرد
ترامپ در روزی که با پادشاه اردن در واشنگتن دیدار کرد، گفت: ما غزه را خواهیم داشت. دلیلی برای خرید وجود ندارد. چیزی برای خرید وجود ندارد؛ غزه است؛ منطقهای جنگزده است؛ ما آن را خواهیم گرفت؛ ما آن را نگه خواهیم داشت؛ ما آن را گرامی خواهیم داشت.
۷ آوریل (۱۸ فروردین)؛ دومین دیدار ترامپ و نتانیاهو در آمریکا
ترامپ در دیدار مجدد با نتانیاهو در کاخ سفید، بیش از ۲ ماه پس از پیشنهاد اولیهاش برای تصرف غزه، در مورد غزه گفت: فکر میکنم این یک قطعه زمین مهم و باورنکردنی است؛ و فکر میکنم این چیزی است که ما در آن مشارکت خواهیم داشت، اما میدانید که داشتن یک نیروی صلح مانند آمریکا در آنجا، که نوار غزه را کنترل و در اختیار داشته باشد، چیز خوبی خواهد بود.
او مدعی شد: و اگر مردم، فلسطینیها، را ببرید و آنها را به کشورهای مختلف منتقل کنید، کشورهای زیادی هستند که این کار را انجام خواهند داد. بسیاری از مردم ایده من را دوست دارند. اما میدانید، ایدههای دیگری هم وجود دارد که من هم دوست دارم و برخی ایدهها هم وجود دارند که من دوست ندارم.
سران کشورهای عربی در ماه مارس (اسفند/فروردین) طرح بازسازی ۵۳ میلیارد دلاری مصر را تصویب کردند که از آواره شدن فلسطینیها از غزه جلوگیری میکرد. ترامپ و رژیم صهیونیستی در آن زمان آن را رد کردند.
۷ جولای (۱۶ تیر): سومین دیدار ترامپ و نخست وزیر اسرائیل در آمریکا
وقتی از او در مورد آواره کردن فلسطینیها سوال شد، ترامپ مدعی شد که کشورهای اطراف فلسطین اشغالی درحال کمک هستند.
ترامپ گفت: ما همکاری خوبی از کشورهای اطراف داشتهایم، بنابراین اتفاق خوبی خواهد افتاد.
خود نتانیاهو مدعی شد که رژیم صهیونیستی درحال همکاری با واشنگتن است تا کشورهای دیگری را برای موافقت با چنین طرحی پیدا کند.
نتانیاهو ادعا کرد: اگر مردم میخواهند بمانند، میتوانند بمانند، اما اگر میخواهند بروند، باید بتوانند بروند. ما با آمریکا بسیار نزدیک همکاری میکنیم تا کشورهایی را پیدا کنیم که به دنبال تحقق آنچه همیشه میگویند باشند، یعنی اینکه میخواستند آیندهای بهتر برای فلسطینیها فراهم کنند. فکر میکنم به یافتن چندین کشور نزدیک شدهایم.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.