صدرالحسینی در گفتگو با تابناک مطرح کرد:

استراتژی ایران در جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونی/آمریکا باید شفاف‌سازی کند/عدم اعتماد به آتش‌بس موقت

سیدرضا صدرالحسینی تاکید کرد که استراتژی ایران در جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونی بر استفاده محدود، اما مؤثر از موشک‌های نقطه‌زن متمرکز بود. این رویکرد به دلیل ناتوانی سامانه‌های پدافندی این رژیم در برابر موشک‌های پیشرفته ایران اتخاذ شد.
کد خبر: ۱۳۱۵۳۸۱
|
۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۸ 05 July 2025
|
1983 بازدید
|
۱

استراتژی ایران بر استفاده از موشک‌های نقطه‌زن متمرکز بود/آمریکا باید درباره مذاکرات شفاف‌سازی کند

کارشناس مسائل بین الملل تاکید دارد که آمریکا باید به‌صورت شفاف توضیح دهد که اگر ادعای نابودی برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران صحت داشته باشد، مذاکرات پیشنهادی آنها بر چه اساسی انجام خواهد شد.

گفتگوی خبرنگار تابناک با سیدرضا صدرالحسینی را در ادامه بخوانید:

تحلیل شما از اهداف آمریکا در حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران چیست؟
یکی از اهداف اصلی آمریکا در حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران، تلاش برای متوقف ساختن برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بود. این در حالی است که استقلال ایران در حوزه صنعت هسته‌ای از سال‌ها پیش به‌عنوان یکی از بهانه‌های اصلی برای اعمال فشار‌های ناعادلانه و تحمیل جنگ از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی مطرح شده است.
 
با توجه به اظهارات متناقض ترامپ و نتانیاهو درباره میزان خسارت به برنامه هسته‌ای ایران، ارزیابی نهاد‌های آمریکایی هم نشان‌دهنده عدم آسیب جدی به این برنامه است...
این دو بازیگر ادعا‌های غیرواقعی و بی‌اساسی را درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرده‌اند که هیچ ارتباطی با واقعیت‌های این برنامه ندارد. جمهوری اسلامی بنا به خواست ملت خود با تکیه بر توان بومی دستاورد‌های قابل‌توجهی در حوزه صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای کسب کرده است. اظهارات متناقض پس از حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران از جمله ادعای ترامپ مبنی بر نابودی برنامه هسته‌ای ایران و اظهارات نتانیاهو که این ادعا را رد می‌کند نشان‌دهنده فقدان اطلاعات دقیق و برآورد‌های معتبر از سوی آنها درباره میزان خسارات احتمالی است.
 
آیا اقدامات بعدی آمریکا وابسته به ارزیابی‌های اسرائیل خواهد بود؟
ببینید براساس گزارش برخی رسانه‌های معتبر مانند سی‌ان‌ان هیچ آسیب جدی به تأسیسات هسته‌ای ایران وارد نشده است. همچنین رژیم صهیونیستی در این موضوع دچار ابهام راهبردی شده است. از سوی دیگر سکوت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که ایران یکی از قدیمی‌ترین اعضای آن است، در قبال این حمله نظامی و ادعا‌های مطرح‌شده درباره سرقت یا گم‌شدن مقادیری از اورانیوم غنی‌شده ایران جای تأمل دارد. آژانس هیچ‌گونه واکنش یا اطلاع‌رسانی در چارچوب وظایف خود ارائه نکرده با این حال صنعت هسته‌ای ایران کاملاً بومی است و امکان نابودی آن وجود ندارد. 
 
با توجه به تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از تجاوز رژیم صهیونیستی، اما عدم خروج ایران از معاهده NPT، آیا این احتمال وجود دارد که ایران دکترین هسته‌ای خود را به‌عنوان اقدامی بازدارنده تغییر دهد؟
تصویب سریع قانون تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توسط مجلس شورای اسلامی، تأیید آن توسط شورای نگهبان و ابلاغ آن به سازمان انرژی اتمی از سوی رئیس‌جمهور، گامی مهم در راستای تنبیه اولیه مدیرکل آژانس به دلیل رویکرد یک‌جانبه و حمایت از گزارش‌های نادرست رژیم صهیونیستی است که عمدتاً با اطلاعات جعلی گروه‌های معاند تهیه شده‌اند. این اقدام اولین گام ایران در واکنش به عملکرد غیرمنصفانه آژانس است. با این حال ایران به‌عنوان یکی از اعضای قدیمی آژانس همچنان متعهد به استفاده حداکثری از حقوق خود در چارچوب پروتکل‌های این نهاد خواهد بود.
 
با توجه به حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران و همزمان تأکید بر مذاکره با ایران، آمریکا دنبال چه اهدافی است و چه امتیازاتی را پیگیری می‌کند؟
آمریکا باید به‌صورت شفاف توضیح دهد که اگر ادعای نابودی برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران صحت داشته باشد، مذاکرات پیشنهادی آنها بر چه اساسی انجام خواهد شد. ایران پیش‌تر در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا بر سر موضوعات مورد توافق گفت‌و‌گو می‌کرد، اما ادعا‌های مطرح‌شده پس از این عملیات، از منظر حقوق بین‌الملل فاقد اعتبار است. در حال حاضر ایران هرگونه گفت‌و‌گو با آمریکا را به حالت تعلیق درآورده و این موضع، خواسته صریح ملت ایران است که در تجمعات گسترده پس از حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا اعلام شده است. اظهارات ترامپ درباره مذاکره بیشتر برای مصرف داخلی آمریکا مطرح شده و حتی مورد انتقاد اعضای ارشد کنگره این کشور قرار گرفته بنابراین ابتکار عمل در حال حاضر در اختیار ایران است.
 
پس از حملات هفتم اکتبر حماس به رژیم صهیونیستی، درگیری ایران و این رژیم از حالت منطقه خاکستری به درگیری مستقیم تبدیل شد. با توجه به خسارات سنگین این جنگ برای رژیم صهیونیستی، آیا این درگیری‌ها بار دیگر به منطقه خاکستری بازمی‌گردد؟ 
با وجود آتش‌بس موقت میان ایران و رژیم صهیونیستی، این رژیم بار دیگر اقدامات خصمانه خود را به سمت مناطق خاکستری و سرزمین‌های فلسطینی به‌ویژه غزه معطوف کرده است. با توجه به عدم اعتماد به آتش‌بس موقت رژیم صهیونیستی، ایران در حوزه‌های آفندی و پدافندی آمادگی کامل برای پاسخگویی به هرگونه تجاوز احتمالی این رژیم به خاک خود را حفظ خواهد کرد.
 
ایران در مراحل پایانی جنگ با رژیم صهیونیستی با مدیریت ذخایر تسلیحاتی خود، به‌صورت حساب‌شده و با تعداد محدود، اما با کیفیت بالا، اراضی اشغالی را هدف قرار داد. ارزیابی شما از این استراتژی چیست؟
استراتژی ایران در این جنگ بر استفاده محدود، اما مؤثر از موشک‌های نقطه‌زن متمرکز بود. این رویکرد به دلیل ناتوانی سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی در برابر موشک‌های پیشرفته ایران اتخاذ شد. ایران ابتدا با استفاده از تعدادی موشک، سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی را منحرف یا خنثی کرد و سپس با تمرکز بر اهداف کلیدی و استفاده از موشک‌های با کیفیت بالا، نتایج مطلوب را کسب کرد. این استراتژی با کاهش حجم آتش و افزایش دقت و اثربخشی، موفقیت قابل‌توجهی را به دنبال داشت، به‌ویژه با توجه به ناکارآمدی پنج لایه پدافندی رژیم صهیونیستی در برابر موشک‌های ایران.
 
گفتگو: مهتاب بهرامی آسترکی
اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۴
ایران باید بگوید اول اسراییل به عنوان متجاوز شناخته شود سپس خسارت ایران پرداخت شود بعد راجع به مذاکره صحبت شود... خواهشا یکی جلو عراقچی رو بگیره...
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت