ژاپن، فوربس، ماسک، سی‌ان‌ان؛ موج حملات ترامپ طی ٧٢ ساعت

در یکی از کنایه‌آمیزترین گزارش‌های شبکه سی‌ان‌ان طی هفته جاری، فهرستی بلندبالایی از افراد، نهادها، کشورها و حتی شرکت‌های خصوصی منتشر شد که دونالد ترامپ، در مقام رئیس‌جمهور آمریکا، تنها در فاصله‌ای ۴۸ تا ۷۲ ساعته به آن‌ها حمله کرده است.
کد خبر: ۱۳۱۴۹۱۵
|
۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۱ 02 July 2025
|
3211 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ از ایلان ماسک، میلیاردر جنجالی و متحد سابق ترامپ، گرفته تا کشورهایی مانند ژاپن و کانادا، از شرکت مخابراتی ای‌تی‌اند‌تی گرفته تا دانشگاه معتبری چون هاروارد و مجلات و رسانه‌هایی چون فوربس و سی‌ان‌ان، همگی در این بازه کوتاه، هدف حملات مستقیم یا طعنه‌آمیز رئیس‌جمهور آمریکا قرار گرفته‌اند.ابی فیلیپ، مجری و خبرنگار سی‌ان‌ان، که این فهرست را در برنامه‌ای از این شبکه منتشر کرد، با لحن انتقادی خود گفت: کاروان توهین‌های رئیس‌جمهور امشب حسابی شلوغ است. او به هر کسی که جرأت کند علیه او یا سیاست‌هایش حرفی بزند، حمله می‌کند. این‌ها تنها بخشی از کسانی‌اند که در ۴۸ تا ۷۲ ساعت گذشته مورد هدف قرار گرفته‌اند.در ادامه، تصویری با عنوان «افراد و گروه‌هایی که ترامپ در ۴۸ تا ۷۲ ساعت گذشته هدف گرفته است» روی صفحه ظاهر شد.ایلان ماسکسناتور تام تیلیس (جمهوری‌خواه از کارولینای شمالی)نماینده توماس مَسی (جمهوری‌خواه از کنتاکی)زهران ممدانی، نامزد دموکرات شهرداری نیویورکشبکه خبری سی‌ان‌انکشور ژاپنشرکت ای‌تی‌اند‌تیدادستان‌های اسرائیلیجروم پاول، رئیس فدرال رزروکشور کانادامجله فوربسدانشگاه هارواردفراری‌های مرکز بازداشت مهاجران، «آلیگِیتور آلکاتراز»آلخاندرو مایورکاس، وزیر پیشین امنیت داخلی آمریکا

در ظاهر، شاید این فهرست بیشتر شبیه یک سری توییت‌ها یا اظهارنظرهای شخصی رئیس‌جمهور آمریکا باشد، اما در واقع بازتاب‌دهنده وضعیتی نگران‌کننده در رأس هرم قدرت سیاسی این کشور است؛ جایی‌که مرز میان تصمیم‌گیری‌های نهادی و واکنش‌های شخصی تقریباً محو شده است.نکته عجیب‌تر آنکه این حملات، هیچ مرز مشخصی ندارند، متحد سابق یا رقیب فعلی، کشور دوست یا دولت خارجی، رسانه یا دانشگاه، همگی در تیررس ترامپ قرار دارند؛ حتی فراری‌های احتمالی مرکز بازداشت مهاجران، «آلیگِیتور آلکاتراز»، نیز از این حملات بی‌نصیب نمانده‌اند.اما یکی از جنجالی‌ترین لحظات در این کارزار حمله، مربوط به اظهارات اخیر ترامپ درباره ماسک است؛ شخصیتی که اخیراً از ایده ایجاد یک حزب سوم برای رقابت با ترامپ و جمهوری‌خواهان حمایت کرده است. اقدامی که به‌نظر می‌رسد به‌شدت رئیس‌جمهور آمریکا را خشمگین کرده است.در پاسخ به این اقدام، ترامپ در واکنش به پرسشی درباره احتمال اخراج ماسک از آمریکا گفت: نمی‌دانم، باید بررسی کنیم... شاید مجبور شویم وزارت کارایی دولت (DOGE) را سراغ او بفرستیم. «وزارت کارایی دولت هیولایی‌ست که شاید مجبور شود برگردد و ایلان را بخورد. وحشتناک نیست؟»اشاره طنزآمیز و البته تهدیدآمیز او به وزارت کارایی دولت—نهادی که ماسک قبلاً در آن حضور داشت و از سیاست‌های آن حمایت می‌کرد—بیش از آنکه خنده‌دار باشد، نشانه‌ای از رفتار و تصمیم‌گیری سیاسی بدون پایبندی به اصول، قواعد یا چارچوب‌های متعارف سیاسی در بالاترین سطح قدرت است.فیلیپ در ادامه گزارش خود با طعنه گفت جالب است که همه این تهدیدات که طی ٤٨ الی ٧٢ ساعت رخ داده از طرف رئیس‌جمهوری مطرح می‌شود که به این کارها «افتخار می‌کند.»

سپس کلیپی از اظهارات ترامپ پخش شد که در آن می‌گفت: من تمام سانسورهای دولتی را متوقف کردم و آزادی بیان را دوباره در آمریکا برقرار کرده‌ام.سوالی که در اینجا مطرح می‌شود آن است که چگونه رئیس‌جمهوری که خود را «مدافع آزادی بیان» معرفی می‌کند، تا این حد بی‌محابا و شخصی با منتقدان برخورد می‌کند؟ و آیا این هجمه‌ بی‌سابقه به رسانه‌ها، دانشگاه‌ها، هم‌حزبی‌ها و حتی کشورهای هم‌پیمان، نشانه‌ای از بحران‌های درونی در کاخ سفید نیست؟ آن‌هم در روزهایی که انتقادات از سیاست‌های ترامپ در داخل و خارج، به‌شدت افزایش یافته است.پخش این گزارش از سوی سی‌ان‌ان، صرفاً یک افشاگری رسانه‌ای نبود؛ بلکه زنگ خطری جدی برای ناظران داخلی و خارجی بود. اگر رئیس‌جمهور کشوری، با این سطح از بی‌پروایی و عدم تمکین به نهادهای نقد و نظارت، در چنین بازه‌ کوتاهی این‌گونه به مخالفان و منتقدان می‌تازد، چه امیدی به سلامت نهادهای دموکراتیک و گفت‌وگوی سیاسی در آینده می‌توان داشت؟

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
الی گشت