صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
قاضي شريفي در گفت‌وگو با گل:

تفاوت كميته انضباطي با محاكم

بحثي مطرح شده در اين‌باره كه محروميت علي دايي از گفت‌وگو، در تعارض با قانون اساسي است كه البته به نظر من اين اظهارنظر حقيقت ندارد. اگر بخواهيم مشابهتي بدهيم بايد كمي به عقب برگرديم جايي كه آقاي مايلي‌كهن در دادگاهي كه با شكايت علي دايي برپا شد طبق قانون جزايي از مصاحبه منع شد
کد خبر: ۱۳۱۳۳۴
| |
2607 بازدید

دكتر مجتبي شريفي رئيس كميته انضباطي فدراسيون فوتبال در مصاحبه‌اي با سايت گل درباره اتفاقات اخير و مسائلي كه مربوط كميته انضباطي و جنجال‌هاي اخير است توضيحاتي ارائه كرد. اين توضيحات از ممنوعيت علي دايي از مصاحبه آغاز شد:

قوانين جزايي و قانون اساسي

بحثي مطرح شده در اين‌باره كه محروميت علي دايي از گفت‌وگو، در تعارض با قانون اساسي است كه البته به نظر من اين اظهارنظر حقيقت ندارد. اگر بخواهيم مشابهتي بدهيم بايد كمي به عقب برگرديم جايي كه آقاي مايلي‌كهن در دادگاهي كه با شكايت علي دايي برپا شد طبق قانون جزايي از مصاحبه منع شد. پس بنابراين همانطور كه مي‌بينيد حكم ممنوعيت از مصاحبه تعارضي با قانون اساسي ندارد.

آيا كميته انضباطي حق دارد

برخي دوستان عقيده دارند محاكم و دادگاه‌ها مي‌توانند رأي به ممنوعيت از مصاحبه بدهند اما كميته  انضباطي نمي‌تواند. اين مسأله شامل نكاتي كه بايد آن را توضيح داد. به عنوان مثال اگر دادگاه‌ها و محاكم رأي به اين حكم بدهند به رسانه‌ها نيز ابلاغ مي‌كنند تا از فرد متهم مصاحبه‌اي درج نشود. اما كميته انضباطي بدون اينكه حق چنين كاري را داشته باشد تنها به فرد اعلام مي‌كند كه حق حضور در كنفرانس مطبوعاتي يا گفت‌وگو در حوزه‌اي كه به وي مربوط است را ندارد. ضمانت اجرايي هم تنبيه شديدتر انضباطي است و ابزاري هم در اين زمينه وجود ندارد بنابراين مقايسه محاكم و دادگاه با كميته انضباطي به صورت كلي صحيح نيست چرا كه احكام مربوط به كميته انضباطي به ساير دستگاه‌ها ارتباطي پيدا نمي‌كند و تنها براي خود فرد محدوديت ايجاد خواهد كرد.

منافات با آزادي بيان

بحث ديگري هم كه مطرح شده بحث آزادي بيان است. اما دوستان به اين نكته توجه نكردند كه ما به اين دليل فرد را محروم كرده‌ايم كه آزادي او در اظهارنظر به ديگران لطمه زده و اصولا حكم به اين دليل صادر شده است. براي روشن شدن بحث بايد يك مثال بزنم؛ خدا ما را آزاد خلق كرده اما با وجود اين آزادي ما آزاد نيستيم كه به ديگران ضرر بزنيم. خداوند هم گفته شما آزادي اما تهمت حرام است،‌غيبت حرام است،‌سخن‌چيني حرام است و الي آخر. در واقع شما مي‌توانيد دروغ بگوييد اما تاوانش را بايد پس بدهيد. من اين بحث را اينطور جمع مي‌كنم كه آزادي بيان كسي را از مجازات مبرا نمي‌كند. باشگاه‌هاي ما با منابع عمومي اداره مي‌شوند و كميته انضباطي به ا ين نتيجه رسيده بود كه بايد برخوردي صورت بگيرد.

چرا محروم مي‌كنيم

اگر شما اعتراضي به يك اتفاق داشته باشيد راه‌هاي مختلفي داريد، يكي‌اش اين است كه از ابزارهاي قانوني استفاده كنيد مثلا نامه بنويسيد و اعتراض كنيد اما وقتي داور را به يك كودك 5 ساله تشبيه مي‌كنيد يا اظهارنظر شخصيتي انجام مي‌دهيم يا گذشته كسي را زير سوال مي‌بريم اين كار عاملي مي‌شود براي التهاب روي سكوها و سبب مي‌شود وقتي يك داور تصميمي مي‌گيرد طرفداران آن تيم پرهوادار با يادآوري جملات فرد مورد علاقه‌شان داور را آماج الفاظ ركيك يا پرتاب اشيا قرار مي‌دهيم و اين مسأله مخاطره  ايجاد مي‌كند.

تفاوت كميته انضباطي با محاكم

زاويه ديد كميته انضباطي با محاكم محترم متفاوت است در محاكم براي اهانت مجازات در نظر مي‌گيرند اما ما اين كار را رفتار غيرورزشي تلقي و جريمه نقدي مي‌نمايم اين براي توليد انضباط در فوتبال است. بنابراين وقتي كسي ساق پاي بازيكن تيم مقابل را نشانه بگيريد نمي‌تواند آن را به پزشكي قانوني معرفي كرد تفسير كلي هم اين است كه مسائل فوتبال در مجموعه فوتبال حل بشود.

با قطبي تماس مي‌گيريم

مجتبي شريفي به طور خاص در موضوع افشين قطبي به سوالات خبرنگار سايت گل پاسخ داد. دوشنبه شب سايت باشگاه پرسپوليس ادعا كرده بود كه افشين قطبي از حضور در جلسه كميته انضباطي خودداري كرده است حال آنكه اين مربي به طور كل منكر اطلاع از حضور براي رسيدگي به ابهام اختلاف مالياتي ميان خودش و پرسپوليس است. قاضي شريفي در اين مورد چنين توضيح مي‌دهد:« در مورد مسائل مالي حضور دو طرف الزامي است اما در اين مورد خاص ما منتظر بوديم كه دوستان باشگاه پرسپوليس مدارك خود را بياورند تا ما آنها را بررسي كنيم و بعد آقاي قطبي هم بيايد تا ما با توجه به مدارك، مكتوبات و ملزمات رأي را صادر كنيم. در حال حاضر بررسي‌هاي اوليه انجام شده و دوستان كميته انضباطي نوشته‌اند تا در يكي از روزها كه آقاي قطبي وقت آزاد و فراغ بال دارند به كميته انضباطي بيايد و به سوالات پاسخ بدهند. آقاي قطبي از دوستان خوب ماست و ما رابطه خيلي خوبي داريم و مشكلي هم در اين زمينه وجود ندارد.»

 وقتي از قاضي شريفي در مورد خبر سايت پرسپوليس در اين‌باره كه شريفي به ايشان مداركي نشان داده مبني بر اينكه قطبي از برگزاري جلسه اطلاع داشته اما در آن حاضر نشده، شريفي گفت:«نكته‌اي كه بايد توضيح بدهم اين است كه اين‌بار من در يك  جلسه حضور نداشتم و ساير دوستان زحمت ادامه جلسه و دريافت مدارك را كشيدند بنابراين انتساب اين ماجرا به بنده موردي ندارد.»

 

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟