شورای امنیت در برابر تجاوز اسرائیل عاجز شد

نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت جمهوری اسلامی ایران به اعمال حق ذاتی خود در دفاع مشروع تا زمانی که تجاوزات رژیم اسرائیل متوقف شود یا جامعه بین‌المللی و به‌ویژه شورای امنیت، اقدام مؤثری انجام دهد، ادامه خواهد داد.
کد خبر: ۱۳۱۲۱۲۲
|
۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۶ 17 June 2025
|
4875 بازدید

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در استیک‌اوت (stakeout) مقابل سالن شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره تجاوز تروریستی و جنایت‌بار رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران اطهار کرد: رژیم اسرائیل اقدامات آشکار تجاوزکارانه‌ای را علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران مرتکب شده است. کارزار جنایت‌آمیز این رژیم علیه مردم ما بی‌وقفه ادامه دارد. این حمله، نقض جدی منشور ملل متحد و اصول بنیادین حقوق بین‌الملل محسوب می‌شود.این اقدام، تمامی خطوط قرمز را زیر پا گذاشته است.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، وی‌ گفت: نگران‌کننده‌ترین موضوع آن است که رژیم اسرائیل عمداً یک تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز را هدف قرار داده که تحت نظارت کامل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فعالیت می‌کند. این یک اقدام خطرناک و غیرقانونی است. این حمله خطر جدی نشت مواد رادیواکتیو را در پی داشت. چنانچه جمهوری اسلامی ایران بلافاصله و به‌موقع اقدام به مهار وضعیت نمی‌کرد، پیامدهای آن می‌توانست فاجعه‌بار باشد. ادعای رژیم اسرائیل مبنی بر انجام حملات «دقیق و موضعی» کاملاً نادرست و گمراه‌کننده است. در مقابل، این رژیم کارزاری از حملات غیرقانونی و بی‌هدف را آغاز کرده که زیرساخت‌های غیرنظامی ایران را هدف قرار داده است. غیرنظامیان به‌شهادت رسیده‌اند و خانه‌ها، بیمارستان‌ها و سایر تأسیسات غیرنظامی نابود شده‌اند. این‌ها ادعا نیست، بلکه واقعیت است.

ایروانی اظهار کرد: رژیم اسرائیل عمداً مناطق پرجمعیت و غیرنظامی را در چندین شهر بزرگ ایران هدف قرار داده است؛ مناطقی که میلیون‌ها نفر در آن‌ها سکونت دارند. تا این لحظه، ۱۴۸۱نفر کشته یا مجروح شده‌اند. دست‌کم ۲۲۴ غیرنظامی، از جمله زنان و کودکان، به شهادت رسیده‌اند. بسیاری از قربانیان، کودک هستند. در یکی از حملات وحشیانه به ساختمانی مسکونی در تهران، حدود ۲۰ کودک به شهادت رسیدند. با توجه به شدت جراحات، ممکن است این آمار افزایش یابد. رژیم اسرائیل همچنین زیرساخت‌های حیاتی غیرنظامی و اقتصادی را هدف قرار داد. مخازن ذخیره آب، انبارهای سوخت و تأسیسات پتروشیمی از جمله پالایشگاه عسلویه در استان بوشهرمورد حمله قرار گرفتند. بیمارستان‌ها نیز هدف بمباران قرار گرفتند. این‌ها حادثه نیستند؛ این‌ها جنایت جنگی‌اند.

وی ادامه داد: تنها چند ساعت پیش، رژیم اسرائیل عمداً صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را در حین پخش زنده هدف قرار داد. این حمله فجیع، مصداق بارز یک جنایت جنگی و تعرضی آشکار به آزادی رسانه است. رژیم اسرائیل بار دیگر نشان داد که دشمن اصلی حقیقت است. این رژیم رکورد ننگینی در جهان در ارتکاب خشونت علیه خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای دارد.

نماینده ایران در سازمان ملل خاطرنشان کرد: در پاسخ به این حملات وحشیانه و تجاوزکارانه، جمهوری اسلامی ایران در چارچوب ماده ۵۱ منشور ملل متحد، حق ذاتی خود در دفاع مشروع را اعمال کرد. پاسخ ما دفاعی، دقیق و متناسب بود. هدف آن صرفاً بازدارندگی و جلوگیری از تکرار چنین جنایاتی است.ایران قاطعانه از امنیت و تمامیت ارضی خود دفاع خواهد کرد. ما صرفاً دارایی‌های نظامی و اقتصادیِ دخیل در تجاوز را هدف قرار دادیم. جمهوری اسلامی ایران خواهان جنگ یا تنش نیست. اما در دفاع از ملت، سرزمین و حاکمیت خود هیچ‌گاه تردید نخواهد کرد. برخلاف رژیم اسرائیل، ایران به حقوق بین‌الملل بشردوستانه احترام می‌گذارد. ما هیچ‌گاه غیرنظامیان را هدف قرار ندادیم.

ایروانی افزود: نیروهای آمریکایی از تجاوز رژیم اسرائیل حمایت کردند. بدون تسلیحات، اطلاعات و پشتیبانی سیاسی ایالات متحده، این حمله امکان‌پذیر نبود. ایالات متحده در این اقدام غیرقانونی، شریک مسئولیت خواهد بود. این تجاوز دقیقاً در آستانه آغاز شروع مجدد دور ششم مذاکرات هسته‌ای که قرار بود دیروز در مسقط برگزار شود، رخ داد. ایران با حسن نیت و با ارائه پیشنهادی جدید برای پر کردن شکاف‌ها وارد مذاکرات شد. اما ایالات متحده با سوءنیت پاسخ داد. این ریاکاری اعتماد و دیپلماسی را تضعیف می‌کند.

نماینده ایران در سازمان ملل اظهار کرد: رژیم اسرائیل همواره تلاش کرده از طریق زور، دیپلماسی را تخریب کند. این یک الگو است: به‌هم‌زدن مذاکرات، تشدید درگیری و منحرف‌کردن توجهات از جنایات جاری، به‌ویژه نسل‌کشی در غزه.

ایروانی گفت: این ایران نیست که به رژیم اسرائیل حمله کرده است. ایران هیچ جنگی را آغاز نکرده است. روایت ساختگی موسوم به «تهدید موجودیتی» کاملاً نادرست و فاقد هرگونه مبنای حقوقی است. این روایت صرفاً برای توجیه تجاوز و پنهان‌سازی جنایات جنگی رژیم اسرائیل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: ایران هشدار می‌دهد که هر کشوری که در تجاوزات رژیم اسرائیل به آن کمک کند، در مسئولیت حقوقی ناشی از پیامدهای آن شریک خواهد بود. جمعه گذشته، ایران خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت شد. درخواست ما ساده و روشن بود: شورا باید فوراً اقدام کند؛ این تجاوز را محکوم نماید؛ مهاجم را متوقف سازد؛ و از منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل دفاع کند. اما شورای امنیت از اقدام عاجز مانده است.
سکوت و بی‌تفاوتی آن، اعتبار شورا و بنیادهای سازمان ملل را تضعیف می‌کند.

وی افزود: ما از آن دسته از اعضای شورای امنیت که در سوی درست تاریخ ایستادند، قدردانی می‌کنیم. همچنین از شرکای منطقه‌ای، اعضای سازمان همکاری اسلامی و اعضای گروه دوستان منشور ملل متحد به‌خاطر موضع اصولی‌شان، بیانیه‌های مشترک در محکومیت این تجاوز و حمایت از حق ایران در دفاع مشروع، قدردانی می‌کنیم.

نماینده کشورمان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به اعمال حق ذاتی خود در دفاع مشروع ادامه خواهد داد، تا زمانی که تجاوزات رژیم اسرائیل متوقف شود یا جامعه بین‌المللی، به‌ویژه شورای امنیت، اقدام مؤثری انجام دهد.

ایروانی با اشاره یه حملات اخیر رژیم صهیونیستی به ایران از شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست کرد که این اقدام تجاوزکارانه را قویاً محکوم کند، مهاجم و حامیان آن را پاسخگو بداند و اقدامات فوری و مؤثر برای جلوگیری از تداوم تجاوزات اتخاذ کند.

وی تاکید کرد: بی‌عملی، تنها موجب جسارت بیشتر مهاجم و تضعیف حاکمیت قانون خواهد شد. همچنین، این وضعیت به اعتبار شورای امنیت آسیب جدی وارد می‌کند. فراموش نکنیم که رژیم اسرائیل تنها رژیم در منطقه ماست که دارای سلاح‌های هسته‌ای است. این رژیم از پیوستن به پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خودداری می‌کند و تأسیسات خود را نیز تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار نداده است.تقریباً به تمامی همسایگان خود حمله کرده و همچنان بدون هیچ‌گونه پیامدی، در غزه مرتکب جنایات می‌شود.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به اقدام در چارچوب حقوق بین‌الملل ادامه خواهد داد. ما به‌صورت قانونی و متناسب از خود دفاع خواهیم کرد. اما مسئولیت اصلی برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی بر عهده شورای امنیت است. شورا باید اکنون اقدام کند تا از تداوم جنایات رژیم نسل‌کش و ارتکاب فجایع بیشتر علیه ملت ما جلوگیری شود.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # اسناد اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حق غنی سازی
الی گشت