آیا نسل جوان امروز ناامید کننده هستند؟

بنده سال گذشته به بهانه‌ی اکران باغ کیانوش به دفعات زیاد و در نقاط مختلف کشور به جمع نوجوانان رفتم. بعد از جلسات سوم_چهارم بود که فکری که در سرم چرخ می‌خورد کم‌کم به زبانم آمد: "دوست دارم دست هر کسی که ناامید است را بگیرم و بیاورم به جمع شما‌ها تا پس از همصحبتی‌تان، امیدوارتر از هر امیدواری برخیزد و برگردد به کارش! " 
کد خبر: ۱۳۱۱۲۰۹
|
۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۴ 12 June 2025
|
1480 بازدید

نوجوانانی که من دیدم، مستعدترین و باسوادترین نوجوانانی بودند که تا امروز ملاقات کرده‌ام. بله، اینها طبعا فرهیخته‌ها بودند، اما گروهی اندک بودند از جمع بسیاران؛ و فقط هم در حوزه ادبیات! فکر کنیم به این‌که اگر نوجوانانی چنین نخبه و توانمند در دیگر حوزه‌ها هم وجود داشته باشد، ما چه ثروتی داریم، و چه فرصتی!

 جمع‌هایی که من به لطف کانون پرورش فکری در میانشان حاضر شدم، دست‌به‌قلم‌ها و کتابخوان‌ها بودند. داستان‌هایی که می‌خواندند، درخشان بود و حیرت‌آور؛ و نظراتشان در باب کتاب و داستان، عمیق و راهگشا.

 تجربه‌ی بی‌نظیری است نزدیک شدن به نوجوانان کشورمان در مشهد و یزد و اهواز و زنجان و گیلان و ایلام و... چیزی که من دیدم از آنها، دانش و فکر و شجاعت و صداقت بود. از این رو، وقتی چنین قضاوتی درباره‌شان می‌شنوم از یک دانشگاهی، فقط متاسف می‌شوم. به نظرم این دانشگاهی بسیار عقب‌تر است در دیدگاه و اظهار نظر از مردمی که غرق کار و روزمرگی هستند.

 چرا که آنان لااقل پدر و یا مادرند، و به لطف حکمت عامیانه‌شان می‌دانند که هر نوجوانی یک ظرفیت تازه برای جوامع، و یک امید بزرگ است. بی‌گمان چنین مردی اگر حتی یک پدر می‌بود و مدتی را با نوجوانش سر می‌کرد، فتوایی چنین #احمقانه درباره‌ی نسل جدید صادر نمی‌کرد.

علی‌اصغر عزتی پاک

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# کاظم صدیقی # الهه حسین نژاد # اسناد اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حق غنی سازی
الی گشت