
این روزها اخباری درباره شیوع سویه جدیدی از کرونا در کشور گزارش می شود. به عنوان مثال از بیمارستان رازی ساری خبر می رسد که فردی که با حالت وخیم و به صورت بیهوش روانه بیمارستان شده بود، بعد از انجام آزمایش ها، عفونت و کرونا علت حال وخیم وی عنوان شد. وی همچنان در بیمارستان بستری است.
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، در چنین شرایطی و در پاسخ به پرسشی پیرامون احتمال شیوع موج جدید کرونا، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: «در حال حاضر هیچ موضوع قطعیای تأیید نشده است. احتمالاً مبنای شما همان نامهای است که معاونت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی استانها ارسال کرده و در آن هشدار داده شده که ممکن است ویروس جدیدی در حال انتشار باشد و از استانها خواسته شده در حالت آمادهباش باشند.».
محمدرسول شیخیزاده عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این باره به خبرنگار سرویس اجتماعی تابناک، گفت: اگر بهصورت رسمی تأیید شود که سویه جدیدی از کرونا در حال شیوع است، قطعاً باید برای واکسیناسیون و سایر تدابیر پیشگیرانه برنامهریزی شود، اما در حال حاضر نمیتوان با اطمینان صحبت کرد.»
کمبود واکسن نداریم؛ اما شرایط در حال رصد است
وی در خصوص وضعیت ذخایر واکسن کرونا نیز گفت: «در حال حاضر مشکل خاصی در زمینه تأمین واکسن وجود ندارد، اما چنانچه شرایط اضطراری پیش بیاید، باید در کوتاهترین زمان نسبت به تأمین آن اقدام شود. فعلاً همهچیز تحت نظارت و رصد دقیق قرار دارد.»
این در حالی است که چند روز پیش خبرهای جدید برخی ازرسانه ها نیز روایت کردند کرونا دوباره شدت گرفته، اما ساختار آن با آنچه در سال ۹۸ شروع شد بسیار متفاوت است. این نوع از بیماری به گفته پزشکان در صورت علائم کم، میتواند با درمانهای سطحی و خانگی بهبود یابد، اما برای گروههای پرخطر باید به پزشک رجوع کنند. عدم مراجعه به پزشک می تواند خطراتی داشته باشد.
آمیتیس رمضانی، دبیرانجمن متخصصین عفونی کشور، درباره بازگشت کرونا گفت: کرونا اصلا نرفته بود که بخواهد برگردد. وضعیت اضطراری کرونا تمام شده، اما کرونا هیچوقت نرفت. جهشهای ویروس در جهتی بود که باعث شده بود ویروس اولیه که کشندگی بالایی داشت، به یک ویروس به نام امیکرون تبدیل شود. ویروس اولیه ووهان با امیکرون کاملا با یکدیگر متفاوتاند. ویروس ووهان به شدت دچار تغییرات ژنتیکی شده است. ویروس امیکرن شدت و کشندگی کمتری دارد و وضعیت اضطراری درباره آن وجود ندارد. ما باید سبک زندگی مان را تغییر دهیم و بدانیم که در مقابل ویرسهای تنفسی چگونه عمل کنیم. جامعه پزشکی و کادر درمان هم باید بدانند که چگونه با امیکرون مقابله کنند.
مهتاب بهرامی آسترکی