به گزارش تابناک از اصفهان، به نقل از اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان، مهدی جمالینژاد در مراسم گرامیداشت هفته میراث فرهنگی و آیین تجلیل از خادمان میراث فرهنگی با اشاره به چندین رتبه و آمار رسمی از جایگاه ایران در رتبهبندیهای جهانی اظهار کرد: ایران دارای رتبه دوم جهان در ذخایر گاز طبیعی، رتبه سوم در تولید گاز، رتبه سوم در تولید نفت و رتبه چهارم در ذخایر نفتی است و همچنین، کشورمان در حوزههای دیگر از جمله رتبه ۱۵ جهان در تولید برق، رتبه ۶ در تولید برق از گاز طبیعی، رتبه یک در تولید فیروزه، رتبه دوم در فناوری چرخه سوخت هستهای و رتبه هفتم در فناوری سلولهای بنیادی است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود، به اقدامات اخیر میراث فرهنگی در استان اصفهان اشاره کرد و افزود: ثبت ۱۵ اثر غیرمنقول در فهرست آثار ملی، مستندنگاری ۲۲ اثر ناملموس، تعیین حریم ۱۱ اثر طبیعی و آمادهسازی پرونده ثبت جهانی مساجد تاریخی از جمله آنها است.
استاندار اصفهان با خطاب کردن اصفهان؛ به عنوان موزه بیسقف با ۲۲ هزار جاذبه تصریح کرد: استان اصفهان با دارا بودن ۲۲ هزار جاذبه گردشگری، یکی از غنیترین مناطق ایران از نظر تاریخی، فرهنگی و مذهبی است.
وی ادامه داد: این استان دارای انواع گردشگری از جمله اسلامی، سلامت، طبیعت، ورزشی و زیارتی است و با این وجود، معتقدیم این ظرفیتها بهدرستی معرفی نشدهاند.
نیاز به نقشهراه جدید برای گردشگری پایدار
جمالینژاد با اشاره به ضرورت بازنگری در شیوههای معرفی جاذبهها، گفت:استان اصفهان یک گنجینه بینظیر است، اما حتی جاذبههای آشکار آن نیز ناشناخته ماندهاند و باید با رویکردی دانشبنیان و استفاده از فناوریهای نوین، نقشهراه جدیدی برای گردشگری پایدار طراحی کنیم.
وی همچنین به پنج محور اصلی در توسعه میراث فرهنگی اشاره کرد و رویکرد دانشبنیان، عوامل اجتماعی، عوامل محیطی، عوامل اقتصادی و عوامل گردشگری را از جمله آنهاست.
وی اضافه کرد:با وجود جایگاه ممتاز ایران در حوزههای انرژی و صنعت، و همچنین ظرفیتهای بینظیر گردشگری در استانهایی مانند اصفهان، به نظر میرسد تدوین استراتژیهای جدید برای معرفی این پتانسیلها به جهانیان ضروری است.
جمالینژاد در بخشی از صحبتهای خود به عوامل اجتماعی و موضوعاتی مانند فرهنگی، عدالت اجتماعی، و دفاع اجتماعی اشاره کرد و گفت:عوامل محیطی مانند حفظ محیط زیست، تمامیت کالبدی، و تنوع زیستی نیز اهمیت فراوانی در حوزه میراث فرهنگی دارند و در اقتصاد، سودآوری، افزایش نرخ اشتغال، و توسعه زیرساختها از جمله موارد کلیدی محسوب میشوند.
وی همچنین اضافه کرد:در بخش گردشگری، نیز خدمات مسافرتی، پذیرایی، اقامت و معرفی محدودیتها باید در کنار هم دیده شوند.
استاندار اصفهان تاکید کرد: اگر بتوانیم در اولویت دوم خود که هوش مصنوعی است، یک فضای کسبوکار جدید ایجاد کنیم، میتوانیم کارهای نوینی را رقم بزنیم، چنانکه از دستیار هنری و فرهنگی گرفته تا دستیاراستاندار که میتوانند اقدامات مشاوران را انجام دهند و این نشان میدهد که نیاز به یک تحول اساسی داریم.
جمالینژاد با اشاره به ظهور فناوریهای تحولساز، بهویژه در رقابت میان ابرشرکتهای فناوری، بسیار مهم بیان کرد: این فناوریها میتوانند جهشی در ساختارهای گذشته ایجاد کنند و حتی در حفظ و بازآفرینی میراث فرهنگی نقش کلیدی ایفا نمایند به بهعنوان مثال، هوش مصنوعی میتواند در مرمت آثار تاریخی و خلق آثار جدید به هنرمندان کمک شایانی کند.
وی در ادامه میراث فرهنگی را پل ارتباطی گذشته و آینده دانست و افزود:امروزه، فناوریهای پیشرفته مانند هوش مصنوعی و دادههای بزرگ (Big Data) میتوانند نقش بیبدیلی در مستندسازی، تحلیل و مرمت آثار تاریخی ایفا کنند. تصور کنید که با کمک الگوریتمهای هوش مصنوعی، بتوانیم طرحهای فرسوده معماری باستانی را بازسازی کنیم یا حتی زبانهای کهن را با دقت بالا ترجمه و تفسیر نماییم. استاندار اصفهان بیان کرد:این فناوریها نهتنها به باز زندهسازی هنرهای فراموششده کمک میکنند، بلکه میتوانند گردشگری هوشمند را نیز متحول سازند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.