قالیباف: بحران انرژی نتیجه ناترازی مدیریتی

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اکنون در بحث انرژی با سه آفت ناترازی، نابرابری و خام سوزی مواجهیم؛ شرایطی در الگوی مصرف و سیاستی در بخش تولید داریم که باید ناترازی را اولویت بندی کنیم.
کد خبر: ۱۳۰۷۶۲۷
|
۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۸ 25 May 2025
|
800 بازدید
|
۸

قالیباف: بحران انرژی نتیجه ناترازی مدیریتی

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ محمدباقر قالیباف امروز در نهمین کنفرانس بین المللی انرژی‌های تجدیدپذیر با بیان اینکه زیبنده نیست که ۹.۵ درصد انرژی فسیلی را داشته باشیم و اکنون دچار ناترازی باشیم، اظهار کرد: ناترازی انرژی ریشه در ناترازی مدیریتی دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در شرایطی که محدودیت سرمایه گذاری داریم و ۲ تا ۲.۵ برابر استاندارد دنیا انرژی مصرف می کنیم؛ صرفه جویی زودتر ما را به نتیجه می رساند، البته این بدان معنا نیست که تولید را تعطیل کنیم، گفت: اگر قرار باشد ۵۰۰ میلیون متر مکعب به تولید گاز اضافه شود ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم، اما با صرفه جویی ظرف ۴ تا ۶ ماه می توانیم ۱۵۰ میلیون متر مکعب صرفه جویی کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه احیای تکنولوژی و هوشمندسازی صنایع یکی از راهکارهای کاهنده مصرف انرژی است، گفت: در چند نقطه در زمستان امسال مصرف خانگی را رصد کردم، در یک خانه ۸۵ متری که در روز ۱۲ متر مکعب گاز مصرف می‌کرد، دو بخاری و یک آبگرمکن وجود داشت و فقط با نصب پلاستیک به پنجره‌ها و پشم شیشه برای آبگرمکنی که در حیاط واقع شده بود، مصرف این خانه در ۴۵ روز از ۱۲ متر مکعب به ۳.۲ متر مکعب در روز رسید، این موضوع بیانگر اهمیت الگوی مصرف است.

وی با بیان اینکه در ماده ۴۶ برنامه هفتم توسعه به بهینه سازی انرژی و مدیریت راهبردی انرژی توجه شده است، اظهار کرد:  اصلاحات ساختاری انجام دادیم و این کاملاً متفاوت با سازمان بهینه سازی در گذشته است و لازم است در بهینه‌سازی مصرف انرژی کار را به مردم واگذار کنیم، چراکه باید هم در تولید و هم در مصرف مردم ورود کنند در غیر این صورت محکوم به شکست خواهیم بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به به منابع مختلف در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر، گفت: باتوجه به فرصت‌های انرژی‌های بادی و خورشیدی در کشور باید ببینیم چه سهمی با در نظر گرفتن همه شرایط بومی از انرژی‌های تجدید پذیر در سبد انرژی کشور باید داشته باشیم، که زمانی فکر کردیم گاز بی‌پایان است و همه انرژی خود را معطوف به آن کردیم، همینطور ۹۰ درصد تولید برق کشور را مبتنی بر انرژی گاز قرار دادیم و این در حالی است که دنیا ۱۰ درصد از انرژی گاز استفاده می‌کند.

وی افزود: استفاده ما از زغال سنگ تقریباً صفر و در دنیا حدود ۳۰ تا ۳۳ درصد است، امروز آمریکایی‌ها به ما می‌گویند که شما انرژی فسیلی دارید و انرژی هسته‌ای نمی‌خواهید، در انرژی‌های فسیلی باید بگوییم که خود آمریکایی‌ها پیش‌تاز مصرف هستند، مجموعه تولید مصرف آن‌ها در حوزه نفت خام روزانه حدود ۲۰ میلیون بشکه است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکایی‌ها وقتی بیشترین انرژی فسیلی را مصرف می‌کنند همزمان از برق هسته‌ای بهره‌مند هستند. اینکه به ما می‌گویند شما دارای انرژی فسیلی هستید نباید به دنبال انرژی هسته‌ای بروید، منطقی نیست، ما باید در نظر بگیریم در سبد انرژی‌ اشتباه نکنیم.

قالیباف با بیان اینکه در برنامه هفتم ۱۲ هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر لحاظ شده و دولت برنامه استفاده ۳۰ هزار مگاواتی دارد، نباید برای این موضوع خوشحال باشیم چرا که این ۳۰ هزار مگاوات پول می‌خواهد و در منابع محدودیت داریم و اگر در برنامه ۱۲ هزار مگابایت دیده‌ایم مشخص است که بر اساس توان مالی که این میزان را در نظر گرفتیم و اگر آن را اضافه کنیم باید از جای دیگری حذف کنیم.

وی با بیان اینکه منظور در برنامه ۱۲ هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر بوده است که وارد مدار شود، اگر ۳۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی نیز احداث کنیم که به صورت واقعی آنچه که می‌توانیم پایدار در مدار داشته باشیم حدود ۶ تا ۷ هزار مگاوات است، در شرایطی است که ۳۰ هزار پنل خورشیدی دایر شود، گفت: متخصصان حوزه انرژی‌های نو باید سبد سهم انرژی تجدید پذیر برای کشور را مشخص کنند.

قالیباف افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس نیز باید این موضوع را پیگیری کند، همچنین سرمایه‌گذاران نیز باید در این زمینه ورود کنند.

وی با بیان اینکه امروز مردم برای مصرف یک بسته اینترنت توجه و دقت دارند؛ اگر به اندازه یک بسته اینترنت توجه به انرژی داشته باشیم که چه زمانی آن را تهیه کرده و چطور مصرف کنیم، مشکل ما حل می‌شود و الگوی مصرف اتفاق می‌افتد، گفت: بازار و دقت در مصرف انرژی را دولت نمی‌تواند ایجاد کند این موضوع تنها توسط مردم امکان‌پذیر است و ما باید بستر این کار را فراهم کنیم.

وی با اشاره به قانون تامین مالی تولید و زیرساخت اظهار کرد: در پنجم خرداد ماه سال گذشته این قانون ابلاغ شد، در این قانون فرصت‌هایی فراهم کردیم، قانون تامین مالی تولید و زیرساخت این فرصت را فراهم می‌کند که آنهایی که حتی یک میلیون تومان و یا ۱۰۰ دلار دارند تا اعداد چند صد میلیون و یا چند صد میلیارد دلار دارند بتوانند به طرق مختلف در موضوعات مختلف سرمایه‌گذاری کنند.

قالیباف به شورای ملی برای نظام تامین تولید و زیرساخت اشاره کرد و گفت: اختیاراتی به این شورا داده‌ایم که در این بخش وزیر اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه، رئیس بورس، رئیس بانک مرکزی و وزیر صمت بتوانند تصمیمات لازم برای سرمایه‌گذاری را بگیرند و این اختیارات ستاد اقتصادی دولت نیز بیشتر است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه موانع حقوقی و اداری سرمایه‌گذاری را حل و فصل کرده‌ایم، اظهار کرد: ماده ۱۰۵ قانون برنامه هفتم توسعه یکی از مهمترین مواد این قانون به حساب می‌آید و عنوان می‌کند که هرگونه تولید خدمات برای همه دستگاه‌های دولتی ممنوع است و دیوان محاسبات در مجلس باید به این موضوع توجه داشته باشد، دولت هر خدماتی که نیاز دارد باید خریداری کند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۴
ناترازی همون کمبوده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۴
شما یارانه مسخره را از آب و برق و گاز و بنزین حذف کن ببین دیگه کسی جرات داره الکی اصراف کنه یا نه
تو خیابون همه تک سرنشین هستند، درسته اتوبوس و مترو کمه، ولی مسافربر شخصی که فراوانه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۴
شما اسراف نکن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۴
کاملا مشخص است که حداقل چند صد میلیون تومان درآمد داری و دوست داری در خیابان های خلوت با ماشین چند میلیاردی تردد کنی و اصلا هم مهم نیست بیشتر مردم که کمتر از 20 میلیون تومان درآمد دارند چطور قرار است کرایه تاکسی و هزینه های آب و برق و گاز و بنزین را به دلار پرداخت کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۴
چی میگی واسه خودت چه ربطی داشت وقتی این همه شهرک های صنعتی ایجاد میشه باید در کنارش یک نیروگاه برای تامین ایجاد بشه وقتی مسکن مهر با این همه اپارتمان در سطح کشور ساخته میشه باید تدبیر تامین انرژی بشه وقتی این همه خودرو فرسوده داریم باید چاره ای برای مصرف سوخت بشه خودرویی که داره هر صد کیلو متر16 لیتر بنزین می سوزونه باید چاره بشه به
کم فکر کن بعد لب باز کن داداش نارترازی یعنی اینکه ما بالای15ساله فکر به حال افزایش نیروگاه یا تولید مواد سوختی نداشته و نداریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۴
یکی از عوامل اصلی ناترازی تصمیمات خود شما است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۴
چشم ما مصرف نمیکنیم در عوض اقا زاده ها و بالانشین ها برن کیف کنن اصلا یارانه رو هم ندین چی میشه مگه سوبسید یارانه ها رو بدین دوستان بدون برق و سوخت نمونن
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۴
وزرای بی لیاقت چند ساله مملکت باعث این مشکلات شده . نبود تخصص نبود نظارت از عملکرد وزرا در طول دوران وزارت . و .......... آخرش استیضاح شدن و رفتند حالا ما مردم ماندیم و هزاران مشکلات
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت