در این کشورها خرید و فروش بیت‌کوین آزاد است

با وجود رشد چشمگیر بیت‌کوین و سایر رمزارزها، بسیاری از کشورها هنوز در تدوین مقررات شفاف برای این دارایی‌ها عقب هستند.
کد خبر: ۱۳۰۷۳۴۴
|
۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۶ 24 May 2025
|
1466 بازدید

در این کشورها خرید و فروش بیت‌کوین آزاد است

به گزارش سرویس علم و فناوری تابناک، بیت‌کوین، بزرگترین رمزارز جهان با روند قیمت رکوردشکن خود و خوش‌بینی ناشی از تلاش‌های کنگره برای وضع قانون استیبل‌کوین، مقررات رمزارز‌ها را در کانون توجه جهانی قرار داده است.

رمزارز‌ها از زمان ظهورشان در سال ۲۰۰۸، به یکی از ارکان اصلی سیستم مالی جهانی تبدیل شده‌اند، اما خطرات بالقوه آنها برای بازارها، سرمایه‌گذاران و حتی محیط زیست، بحث‌های بین‌المللی در این زمینه را برانگیخته و درخواست‌ها برای نظارت قوی‌تر را افزایش داده است.

نتایج تحقیق اندیشکده «شورای آتلانتیک» در واشنگتن نشان داد که ۴۵ کشور از ۷۵ کشور مورد بررسی، از جمله بسیاری از کشور‌های گروه ۲۰، رمزارز‌ها را به درجات مختلف قانونی کردند و ۲۰ کشور ممنوعیت‌های جزئی و ۱۰ کشور ممنوعیت‌های کامل اعمال کرده‌اند.

در میان اقتصاد‌های گروه ۲۰، رمزارز‌ها در ۱۲ کشور که حدود ۵۷ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان را تشکیل می‌دهند، قانونی محسوب می‌شوند و اکنون تمام کشور‌های عضو گروه ۲۰ در حال بررسی اجرای مقررات مربوط به رمزارز‌ها هستند.

اقتصاد‌های در حال توسعه و توسعه‌یافته در اجرای مقررات جامع عقب مانده‌اند و طبق گزارش «شورای آتلانتیک»، فقط ۲۷ کشور از جمله منطقه ویژه هنگ‌کنگ (SAR)، مقررات مربوط به مالیات، مبارزه با پولشویی، مبارزه با تامین مالی تروریسم، حمایت از مصرف‌کننده و صدور مجوز را اجرا کرده‌اند.

بریتانیا، مجارستان، دانمارک، امارات عربی متحده، ژاپن، فیلیپین، مالت، استرالیا، شیلی، قزاقستان، صربستان، رومانی، هلند، سنگاپور، آمریکا، ایرلند، فرانسه، نیجریه، سوئیس، آفریقای جنوبی، آرژانتین، کره جنوبی، برزیل، ایتالیا، چک، تایلند و کانادا، این ۲۷ کشور را تشکیل می‌دهند و فقط شش کشور در حال توسعه مجموعه کاملی از مقررات را تصویب کرده‌اند.

آمریکا با وجود بحث‌های مداوم در مورد تنظیم مقررات رمزارزها، همچنان تنها اقتصاد توسعه‌یافته در بین ۱۰ اقتصاد برتر برای پذیرش رمزارز‌ها است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا پس از پیروزی در دوره دوم ریاست‌جمهوری خود، دستورات اجرایی صادر کرد که راه را برای پذیرش رمزارز‌ها هموار کرد. انتظار می‌رود دومین تاکید دولت ترامپ بر نوآوری و مقررات فین‌تک، حجم معاملات رمزارز‌ها را افزایش دهد و در عین حال بر پذیرش چارچوب‌های نظارتی در سراسر جهان تاثیر بگذارد.

سنای آمریکا در حال آماده‌سازی برای وضع قانون استیبل‌کوین با پشتوانه دلار است، زیرا مقررات استیبل‌کوین در اتحادیه اروپا و ژاپن لازم‌الاجرا شدند. بریتانیا نیز در حال بحث در مورد پیشنهاد‌های نظارتی است و برخی از بازار‌های نوظهور مانند برزیل و منطقه ویژه هنگ‌کنگ، در حال تدوین مقررات خود برای استیبل‌کوین هستند.

طبق گزارش «شورای آتلانتیک»، ممنوعیت‌های رمزارز‌ها حتی در کشور‌هایی که محدودیت‌های جزئی یا کلی بر رمزارز‌ها دارند، بی‌اثر است. بیش از ۹۰ درصد از ۷۵ کشور تحت پوشش این گزارش، در حال پیگیری پروژه‌های ارز دیجیتال بانک مرکزی و همچنین اجرای مقررات ارز‌های دیجیتال هستند. با این حال، در ژانویه، ترامپ دستور اجرایی امضا کرد که سازمان‌های آمریکایی را از توسعه، صدور یا استفاده از ارز‌های دیجیتال بانک مرکزی منع می‌کند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# کاظم صدیقی # الهه حسین نژاد # اسناد اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حق غنی سازی
نظرسنجی
آیا از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده می کنید؟
الی گشت