به گزارش تابناک؛ شرکت «اپل» در همکاری با کمپانی تکنولوژی عصبی «سینکرون» در حال توسعه گونهای فناوری است که به کاربران اجازه میدهد «آیفون» و سایر دستگاههای هوشمند را تنها با استفاده از سیگنالهای مغزی کنترل کنند.
این فناوری بهویژه برای افراد دچار ناتوانی جسمی مانند مبتلایان به بیماری «اِیاِلاِس» طراحی شده است، و از طریق ایمپلنت مغزی سیگنالهای عصبی را خوانده و به فرمانهای دیجیتال تبدیل میکند.
این فناوری بر اساس دستگاهی به نام «استنترود» کار میکند که در رگهای نزدیک به قشر حرکتی مغز کاشته میشود. الکترودهای موجود در آن سیگنالهای مغزی را ثبت کرده و از طریق قابلیت «سوئیچ کنترل» اپل به انتخاب آیکونها روی صفحهنمایش تبدیل میشوند.
اگرچه این فناوری هنوز در مراحل ابتدایی است و نمیتواند عملکردهایی مانند حرکت مکاننما یا لمس صفحهنمایش را شبیهسازی کند، اما اپل در حال برنامهریزی برای انتشار استاندارد نرمافزاری عمومی تا پایان سال است.
با استفاده از این استاندارد توسعهدهندگان بیشتری خواهند توانست برای رابطهای مغزی برنامهنویسی کنند. این تلاشهای نوآورانه در ادامه سیاستهای اپل برای افزایش قابلیتهای دسترسیپذیری قرار میگیرد.
نمونهای از تأثیر این فناوری جدید، تجربهای است که مارک جکسون، یک بیمار مبتلا به اِیاِلاِس، با استفاده از هدست «پرو ویژن» اپل داشت. او توانست بهصورت مجازی بر فراز کوههای آلپ سوئیس نگاه کند، و لرزش در پاهای خود را حس کند، در حالی که در پنسیلوانیا حضور داشت.
این تجربه نه تنها نشاندهنده ظرفیتهای بالقوه تعامل مغز با فناوری است، بلکه افقهای جدیدی را برای کاربران با محدودیتهای حرکتی در زمینه واقعیت مجازی، ارتباطات، و زندگی دیجیتال گشوده است.
اگرچه مسیر تجاریسازی کامل این فناوری هنوز در پیش روست، اما ترکیب نوآوریهای اپل با پژوهشهای پیشرفته علوم اعصاب میتواند آیندهای را رقم بزند که در آن مرز میان ذهن انسان و فناوری کاملاً محو شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.