فوت کوزه‌گری ترد و لذیذ شدن خیارشور خانگی

​خیار شور یکی از مواد غذایی پر مصرف است که موارد استفاده گوناگونی دارد. بسیاری از افراد به دلایل مختلف علاقه دارند که به صورت خانگی و با سلیقه خود این محصول را تهیه کنند.
کد خبر: ۱۳۰۶۰۱۲
|
۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۱:۳۰ 18 May 2025
|
1328 بازدید

فوت کوزه‌گری ترد و لذیذ شدن خیارشور خانگی

به گزارش تابناک، خیار شور یکی از مواد غذایی پر مصرف است که موارد استفاده گوناگونی دارد. بسیاری از افراد به دلایل مختلف علاقه دارند که به صورت خانگی و با سلیقه خود این محصول را تهیه کنند.

به ویژه اینکه به لحاظ اقتصادی تهیه خانگی آن بسیار به صرفه‌تر است. به شرط اینکه طرز تهیه درست آن را رعایت کنیم تا مواد ما هدر نرود. اتفاقا تهیه خیار شور چندان پیچیده نیست و بسیار ساده و آسان است.

مواد لازم برای تهیه خیار شور به مقدار یک دبه ۱۵ لیتری:

۸ کیلو خیار بوته‌ای در اندازه‌های ریز یا متوسط

۷۰۰ گرم نمک دریایی

۷ لیتر آب

۱۰۰ گرم شوید

۱۰ حبه سیر

۵ عدد فلفل

برای تهیه خیار شور باید توجه داشته باشید که به هیچ عنوان از خیار درختی استفاده نکنید؛ اگر می‌خواهید خیار شور درجه یک و مرغوب داشته باشید صرفا خیار بوته‌ای تهیه کنید. اندازه خیار‌ها هر چه کوچک‌تر باشد بهتر است.

ابتدا خیار‌ها را کاملا و با دقت شستشو دهید. سپس با یک خلال ندان یا میخ در اندازه متوسط خیار‌ها را با فاصله‌های یک سانتیمتر از جهات مختلف سوراخ کنید تا آب نمک به درستی در مغز خیار رسوخ کند. فایده سوراخ کردن خیار‌ها این است که مانع از پوک شدن آنها می‌شود.

سپس خیار‌ها را داخل دبه یا ظرف پلاستیکی و شیشه‌ای مورد نظر بریزید. در تهیه ظرف دقت کنید که در آن به درستی بسته و محکم شود.

حالا نوبت تهیه آب نمک است. برای یک دبه معمول خیار شور با ظرفیت ۱۵ لیتر، ۷ لیتر آب نمک لازم دارید. دقت داشته باشید که با نمک یددار خانگی نمی‌توانید خیارشور خوب داشته باشید حتی الامکان نمک تصفیه نشده یا دریایی برای این منظور تهیه کنید.

۷۰۰ گرم نمک را در ۷ لیتر آب حل کنید و آب نمک را به قدری هم بزنید که مطمئن شوید نمک کاملا در آب حل شده و دیگر رسوب نخواهد کرد.

حال آب نمک را داخل دبه‌ای که قبلا خیار‌ها را داخل آن ریخته‌اید، بریزید تا کاملا خیار‌ها را پوشش دهد.

پس از آن نوبت سیر است؛ سیر‌ها را به دو صورت می‌توانید استفاده کنید؛ هم به شکل سالم می‌توانید به ظرف مورد نظر اضافه کنید یا اینکه آنها را بکوبید تا له شوند.

به همین ترتیب فلفل‌ها را هم به آن اضافه کنید.

در تهیه شوید مهم است که شوید گُل کرده و تا حدی خشک باشد. در مرحله آخر شوید را به ظرف خیار شورتان اضافه کنید.

به مدت ۲۴ ساعت در ظرف را باز بگذارید؛ اگر ظرف شما در معرض مستقیم آفتاب باشد بسیار بهتر است و در تخلیه کف و حباب خیار شور موثر است.

پس از ۲۴ ساعت، خواهید دید که ظرف خیار شور کف کرده و احتمالا سرریز می‌شود؛ در این صورت مقداری آب نمک به آن بیفزایید تا کف‌ها از ظرف تخلیه شود. سپس، با استفاده از یک کیسه فریزر در ظرف را محکم ببندید.

ظرف خیار شور را در محل خنک قرار دهید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ روز صبر کنید تا خیار شور شما حسابی رسیده باشد. اکنون دستپخت شما قابل استفاده است.

دقت کنید که به هنگام مصرف، به اندازه مصرفتان خیار شور را از ظرف خارج کرده و دوباره در ظرف را محکم کنید.

جلوگیری از کپک زدن

یکی از مهم‌ترین دلایل کپک زدن خیارشور این است که سبزیجات موجود در خیارشور ضد عفونی نشده‌اند. حتما سبزیجات معطر و خیار و سیر را ضدعفونی کرده و در آخرین مرحله، یک تکه لیمو ترش برش خورده روی خیارشور بگذارید و درش را ببندید تا کپک نزند.

نکات جالب

روی ظرف خیار شور، تکه‌ای نان به همان اندازه قرار دهید و سپس در ظرف را ببندید.

اگر خیار‌ها خیلی ریز است، می‌توانید حتی در شیشه نوشابه خانواده نیز خیارشور‌ها را تهیه کنید.

جهت جلوگیری از ورود هوا به داخل ظرف می‌توانید دور آن را گچ بگیرید.

از سبزی‌های معطری مثل ترخون، مرزه، نعناع و شوید استفاده کنید.

حتما خیارشور‌ها را در جای خنک نگهداری کنید.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت