در واقع این فناوری نوین، با تبدیل نور خورشید به برق، راهکاری پایدار و اقتصادی برای تأمین انرژی محسوب میشود که نه تنها به کاهش هزینههای برق مصرفی کمک میکند، بلکه وابستگی به منابع انرژی فسیلی و آلاینده را نیز کاهش میدهد. به همین دلیل، غولهای فناوری جهان در تلاش هستند تا با بهبود سازوکار این سیستمها، پنلهای خورشیدی سبکتر، نازکتر و با بهرهوری بالاتر تولید کنند.
نمونه بارز این پیشرفت، پنل خورشیدی فوق نازکی است که توسط تیمهای تحقیقاتی آمریکایی و ژاپنی معرفی شدهاند. این پنلها که از کاغذ هم نازکتر و بسیار سبک هستند، به ازای هر کیلوگرم، ۱۸ برابر انرژی بیشتری نسبت به پنلهای سنتی تولید میکنند و توانایی تولید حدود ۷۳۰ وات به ازای هر کیلوگرم در حالت ایستاده را دارند. با خرید پنل خورشیدی فوق نازک، میتوانید از یک فناوری فوق پیشرفته بهرهمند شوید که علاوه بر نازکی و سبکی بیسابقه، قدرت تولید انرژی بسیار بالایی دارد. برای آشنایی بیشتر با ویژگیهای نازکترین پنل خورشیدی جهان، همراه ما باشید.
مسأله وزن و عملکرد، دو چالش جدی در حوزه ساخت و تولید پنلهای خورشیدی محسوب میشوند. وزن پنلها تأثیر زیادی بر فرآیند نصب، حملونقل و استحکام سازههای پشتیبان دارد؛ پنلهای سنگین نیازمند تجهیزات و نیروی انسانی بیشتر برای جابهجایی و نصب هستند که هزینهها و زمان پروژه را افزایش میدهد. از سوی دیگر، عملکرد یا بازدهی پنلها چالش مهم دیگری است که محققان در تلاش برای افزایش آن هستند تا با بهبود تکنولوژیهای ساخت، بیشترین انرژی ممکن از نور خورشید را استخراج کنند.
مجموع این عوامل، محققان را به سمت توسعه نازکترین پنلهای خورشیدی جهان سوق داده است. به طوریکه سازندگان این پنلها مدعیاند، ضخامت پنلهای خورشیدی نسل جدید، کمتر از موی انسان است ( ۰.۳ میکرون، معادل ۱/۱۰۰ موی انسان)! این پنلها از مواد پیشرفتهای مانند پروسکایت و نانومواد دو بعدی ساخته شدهاند که بازدهی تبدیل انرژی آنها به ۲۰تا۲۵ درصد نزدیک میشود. این یعنی، پنلهای خورشیدی نازک ۱۸ برابر سبکتر از پنلهای سیلیکونی یا کریستالی سنتی هستند.
پنلهای خورشیدی فوق نازک قابلیت انعطافپذیری بسیار بالایی دارند که این ویژگی به دلیل روش ساخت منحصربهفرد آنها حاصل میشود. این پنلها روی یک ورق پلاستیکی مسطح با استفاده از فناوری چاپ سیلک ساخته میشوند و سپس با روکش شیارداری روی پارچهای از جنس دینماDyneema) ) چسبانده میشوند. این ساختار ترکیبی باعث میشود پنلها علاوه بر انعطافپذیری بالا، مقاومت قابل توجهی نیز داشته باشند.
وزن فوق سبک و انعطافپذیری بالای پنلهای خورشیدی نوظهور، امکان استفاده از آنها را در شرایط و مکانهای گوناگون فراهم کرده است. این در حالی است که نصب پنلهای سنتی همواره با چالشهایی مانند محدودیت فضا، وزن زیاد و نیاز به زیرساختهای مقاوم همراه بود.
پنلهای خورشیدی نازک، به دلیل ساختار لایهای و استفاده از بسترهایی مانند پلاستیک، شیشه یا فلز، بسیار سبکتر و قابل انعطافتر از پنلهای سیلیکونی سنتی هستند. این ویژگیها باعث شده تا بتوان آنها را بر روی سطوح منحنی، متحرک و حتی پارچهای نصب کرد. پنلهای فوق نازک نه تنها قابلیت نصب روی نقاط مختلف ساختمانها مانند نما، سقف و حتی پنجرهها را دارند، بلکه میتوانند به راحتی بر روی بادبان قایقها، چادرهای امدادی، تجهیزات قابل حمل و بالهای پهپادها نیز مورد استفاده قرار گیرند.
اگرچه در حال حاضر، باتری خورشیدی و پنلهای فوق نازک در مرحله آزمایشهای پیشرفته و آمادهسازی برای تولید انبوه قرار دارند و هنوز به صورت گسترده در بازار عرضه نشدهاند، اما سازندگان این نوع پنلها مدعیاند که سیستمهای خورشیدی فوق نازک، در مقایسه با پنلهای خورشیدی سنتی دارای مزایای رقابتی زیر هستند:
·وزن بسیار سبک: متوسط وزن پنلهای خورشیدی استاندارد معمولا بین ۱۵ تا ۲۵ کیلوگرم است. در حالیکه در یکی از گزارشهای MIT News، به پنلهایی اشاره شده که وزن آنها فقط ۵ گرم بر مترمربع است!
·انعطافپذیری بالا در نصب: برخلاف چالشها و محدودیتهایی که برای نصب پنلهای خورشیدی سنتی وجود دارد، پنلهای خورشیدی فوق سبک و فوق نازک را میتوان روی سطوح شکننده و حساس مانند گلخانهها، بالونهای هواشناسی، بادبان قایقها و حتی چادرهای امدادی نصب کرد.
·بازدهی بیشتر: طبق جدول رسمی بازدهی سلولهای خورشیدی در سایت NREL و همچنین گزارشهای علمی سال ۲۰۲۳، سلولهای خورشیدی پروسکایتی (فوق نازک) در شرایط آزمایشگاهی به بازدهی تأییدشده تا ۲۵.۷ درصد رسیدهاند. این بازدهی در مقایسه با پنلهای خورشیدی سیلیکونی سنتی که بازدهی تجاری آنها معمولا بین ۱۶ تا ۲۱ درصد است، بسیار چشمگیر است.
·ضخامت بسیار کمتر: نسل نوظهور پنلهای خورشیدی جهان، ضخامتی کمتر از ۱ نانومتر دارند.
·گستره کاربرد وسیعتر: پنلهای خورشیدی سنتی عموما برای نصب در پشتبامها، نیروگاههای خورشیدی و ساختماهای با تحمل بار بالا مناسب هستند. در حالیکه پنلهای خورشیدی فوق نازک را میتوان برای کاربردهای متنوع، سطوح غیرمتعارف، پروژههای قابل حمل و هر مکانی که وزن و انعطافپذیری اهمیت دارد، مورد بهرهبرداری قرار داد.
·هزینه تولید و انرژی کمتر: پنلهای خورشیدی سیلیکونی کریستالی نه تنها هزینه تولید بالاتری دارند، بلکه پروسه نصب آنها نیز پیچیدهتر است و حتی در مواردی نیاز به تقویت سقف یا محل نصب دارند. در مقابل، پنلهای خورشیدی فوق نازک دارای هزینه پایینتر، تولید انبوه سادهتر و قابلیت نصب آسانتر هستند.
در حالیکه تنها چند گام تا عرضه پنلهای خورشیدی فوق نازک با کارآیی بالاتر و وزن سبکتر به بازار باقی مانده است، پنلهای خورشیدی سیلیکونی کریستالی همچنان به خوبی میتوانند نیازهای بازار برای تأمین انرژی از طریق نور خورشید را پاسخگو باشند. این پنلها به دلیل بازدهی بالا، دوام و پایداری اثباتشده، همچنان گزینه اصلی در پروژههای بزرگ و کاربردهای عمومی انرژی خورشیدی محسوب میشوند.
خرید پنل خورشیدی از مراکز معتبر، به ویژه در شرایط فعلی که کشور با بحران انرژی و قطعیهای سراسری مواجه است، اقدامی هوشمندانه و اقتصادی محسوب میشود. با توجه به روند کاهش هزینهها و پیشرفت فناوری، انرژی خورشیدی به یکی از پایدارترین و مقرونبهصرفهترین راهکارهای تأمین برق در ایران تبدیل شده است.
در این میان، شرکت بازرگانی پرسال به عنوان یکی از بزرگترین و معتبرترین واردکنندگان پنلهای خورشیدی در ایران شناخته میشود. این شرکت با ارائه پنلهای خورشیدی اورجینال و با قیمت رقابتی از برندهای معتبر جهانی مانند ASTRO ، DAH، SOLAR، Vertex N و TW شرایطی ایدهآل برای خرید مطمئن و بیواسطه از طریق آدرس اینترنتی www.persolco.com و شماره تلفن ۷۹۸۸۵_۰۲۱ فراهم نموده است.
بهطورکلی، خرید پنل خورشیدی از شرکتهایی مانند پرسال، راهکاری مطمئن برای عبور از بحران انرژی و دستیابی به استقلال انرژی پایدار است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.