تذکر اژه‌ای به قضات برای صدور احکام متقن و مستحکم

رئیس قوه قضاییه گفت: همکاران قضایی ما باید عنایت داشته باشند که اصراری بر مختومه شدن حتمی پرونده‌ها نیست، بلکه اصرار ما صدور احکام متقن و مستحکم است؛ اصرار ما آن است که پرونده‌ها در نهایت دقت و سرعت مورد رسیدگی قرار گیرند.
کد خبر: ۱۳۰۵۶۹۲
|
۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۰ 15 May 2025
|
2101 بازدید

تذکر اژه‌ای به قضات برای صدور احکام متقن و مستحکم

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در دیدار با قضات و کارکنان دستگاه قضایی استان مازندران طی سخنانی ضمن قدردانی از مجاهدت و تلاش‌های آنان در خدمت‌رسانی قضایی و حقوقی به مردم اظهار کرد: هر چقدر مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی بیشتر می‌شود، بر حجم پرونده‌های قضایی نیز افزوده می‌گردد؛ در واقع، سرریز مسائل و معضلات معیشتی و اقتصادی به قوه قضاییه است؛ با این وجود، ما به عنوان خدمتگزاران قضایی و حقوقی مردم باید علی‌رغم حجم بالای پرونده‌ها، در ضمن تکریم مردم و ارباب رجوع، نهایت همت خود را برای پیشبرد امور قضایی آنها به کار گیریم.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: همکاران قضایی ما باید عنایت داشته باشند که اصراری بر مختومه شدن حتمی پرونده‌ها نیست، بلکه اصرار ما صدور احکام متقن و مستحکم است؛ اصرار ما آن است که پرونده‌ها در نهایت دقت و سرعت مورد رسیدگی قرار گیرند.

رئیس دستگاه قضا گفت: اصرار ما آن است که قضات از امور زائد که سبب اطاله دادرسی می‌شوند، به‌جد پرهیز کنند؛ برای نمونه، وقتی ارجاع یک پرونده به «کارشناسی» ضرورتی ندارد، قضات نباید پرونده را به «کارشناس» ارجاع دهند؛ وقتی کارشناس، نظریه خود را با تاخیر ارسال می‌کند، باید پیگیری به عمل آید که چرا این نظریه با تاخیر واصل شده است؛ وقتی میان دو نظریه کارشناسی، اختلافات فاحش وجود دارد، قاضی باید علت این امر را جویا شود؛ وقتی اعتراضی بلاوجه به یک نظریه کارشناسی ارائه شده قاضی نباید آن را وارد بداند و موضوع را مجدداً به هیئت کارشناسی دیگری ارجاع دهد.

رئیس عدلیه افزود: وقتی قاضی، موضوعی را به ضابط ارجاع می‌دهد باید پیگیری کند که پاسخ و استعلام، به سرعت واصل شود؛ وقتی یک وکیل وکالت چندین پرونده را متکفل می‌شود و نمی‌تواند در موعد مقرر در جلسه دادرسی حضور یابد، نباید محکمه را تجدید کرد و سبب اطاله دادرسی شد.

قاضی‌القضات تصریح کرد: وقتی پرونده‌ای به یک قاضی ارجاع می‌شود، او باید به سرعت بررسی کند که آیا موضوعِ این پرونده در صلاحیتش می‌باشد یا خیر؟ نباید اینگونه باشد که قاضی، ابتدا وقت نظارت تعیین کند و سپس پس از گذشت دو ماه اعلام کند که پرونده‌ی ارجاع شده در صلاحیتش نمی‌باشد!

محسنی اژه‌ای اظهار کرد: باید در جهت تسهیل و تسریع خدمات‌رسانی حقوقی و قضایی به مردم از فناوری‌های الکترونیکی بهره همه‌جانبه بگیریم؛ به همین منظور ضرورت دارد که زیرساخت‌های بهره‌گیری از فناوری‌های هوشمند در کلیه مراجع و مراکز قضایی تمهید شود و ما در این راستا گام‌های موثری برداشتیم.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «پوریانی» رئیس کل دادگستری استان مازندران به ذکر نکات و مطالبی در رابطه با عملکرد و وضعیت نیروی انسانی و تجهیزاتی واحد‌هایی قضایی این استان پرداخت.

وی در ادامه گفت: علاوه بر روز سه‌شنبه‌ها که روز دیدار‌های مردمی است، در سایر روز‌ها نیز درب اتاق من به روی مراجعین و همکاران باز است.

همچنین در این جلسه، نمایندگان قضات، کارکنان و سازمان‌های تابعه قضایی استان مازندران نیز به طرح مطالب و نقطه‌نظرات خود پرداختند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت