واردات تریاک از افغانستان به ایران؟! / نماینده مجلس: ما نیاز به تریاک داریم

اظهارات اخیر یک نماینده مجلس درباره نیاز کشور به کشت تریاک و نیز بحث واردات تریاک از افغانستان با واکنش‌هایی رو به رو شده است.
کد خبر: ۱۳۰۵۲۸۲
|
۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۵ 13 May 2025
|
12068 بازدید
|

واردات تریاک به ایران از افغانستان؟! / نماینده مجلس: ما نیاز به تریاک داریم

در حالی که رضا سپهوند، نماینده مردم خرم آباد در مجلس با اشاره به نیاز درمانی کشور به انواع دارو‌ها از واردات تریاک از افغانستان خبر داده است، اما برخی از کارشناسان این اظهارات را رد کرده‌اند.
 
به گزارش تابناک، نماینده خرم آباد گفته است: سالانه ما از افغانستان برای تولید دارو تریاک وارد می‌کنیم آن هم نامرغوب، در صورتیکه در کشور ما کشاورزان تولید می‌کنند بیاییم با نرخ مصوب دولتی از کشاورز خریداری کنیم.
 
او ادامه داده: من خودم تهران هستم سر کوچه من دختر پسرها مواد می‌کشند. برید جلوی آنها را بگیرید نه کشاورزی که بدلیل فشار اقتصادی مجبور است خشخاش کشت کند.
واردات تریاک به ایران از افغانستان؟! / نماینده مجلس: ما نیاز به تریاک داریم
وی همچنین گفته: ما به تریاک نیاز داریم برای تولید دارو ما در مجلس در رابطه با همین موضوع کشت خشخاش مصوبه‌ای بردیم مجلس فعلا در حال بررسی است که کشاورز کشت کند دولت با نرخ مصوب برای داروسازی خریداری کند.
 
درباره این اظهارنظر، سعید صفاتیان تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد با سایت خبرآنلاین صحبت کرده و  گفت: اینکه نماینده مجلس گفته است ما برای تولید دارو از افغانستان تریاک وارد می‌کنیم صحت ندارد؛ تریاک مورد نیاز مراکز تولیدات دارویی ما از تریاک کشفیات پلیس مبارزه با موادمخدر تأمین می‌شود.
 
صفاتیان می‌گوید: نیروی انتظامی در سال چند صد تن کشفیات تریاک دارد و در کنار اینکه حجم زیادی از تریاک کشف شده از قاچاقچیان را معدوم می‌کند، بخشی از آن را هم برای تولید دارو به شرکت‌های داروسازی اختصاص می‌دهد.
 
وی ادامه می‌دهد: از جمله معایب کشت تریاک در کشور شکسته شدن قبح تریاک و مصرف در جامعه است و از آنجا که ما سیستم‌های نظارتی قوی در کشور نداریم، با کشت تریاک و در دسترس‌تر بودن آن با روند فعلی دچار مشکل خواهیم شد.
 
صفاتیان می‌گوید: این قبیل کار‌ها به یک سری سیاستگذاری‌های کلان و هماهنگی سیستم‌ها و دستگاه‌های قضایی، انتظامی، بهداشتی و ستاد مبارزه با موادمخدر احتیاج دارد و یک نهاد به تنهایی نمی‌تواند ورود کند.
 
در صورت کشت تریاک توسط خود دولت در کشور، تریاک سالم‌تری به معتادانی که فقر مالی دارند عرضه می‌شود؛ به این برنامه "برنامه کاهش آسیب" می‌گویند که سالهاست در دنیا اتفاق می‌افتد.
 
واردات تریاک به ایران از افغانستان؟! / نماینده مجلس: ما نیاز به تریاک داریم
او می‌گوید: در صورت موافقت با کشت تریاک حتما باید توسط دولت و نهاد‌های دولتی مثل دانشگاه‌ها، منابع طبیعی یا جهاد کشاورزی با هماهنگی مراکز علمی و دانشگاهی، به صورت پایلوت و آزمایشی انجام شود و شخص اصلا نباید در این موضوع ورود کند.
 
این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تاکید می‌کند: در ایران ۱۷ درصد افراد گرایش به سمت مواد مخدر دارند که ۵ درصد آنها مصرف می‌کنند و برای جلوگیری از ورود ۱۲ درصد باقی مانده به این عرصه باید برنامه ریزی داشته باشیم.
 
داستان یک مطالبه
به گزارش تابناک، در حالی نماینده خرم آباد، پیشنهاد کشت تریاک را مطرح کرده است که از حدود یک ماه پیش نیز مطالبه ای در سایت کارزار برای درخواست اعطای مجوز کاشت و برداشت گیاه دارویی خشخاش تحت نظارت دولت برای استان لرستان شکل گرفته بود و بیش از از چهار هزار امضا نیز دارد. البته فعلا این کارزار توسط طراح اصلی آن، متوقف شده است.

در این مطالبه خطاب به وزیر جهاد کشاورزی آمده است: استان لرستان با وجود منابع طبیعی فراوان و اراضی مستعد کشاورزی، متأسفانه یکی از استان‌هایی است که با نرخ بالای بیکاری و مشکلات اقتصادی مواجه است...در بسیاری از کشورهای جهان، از جمله کشورهای توسعه‌یافته، کشت کنترل‌شده گیاه خشخاش به‌عنوان منبع تأمین مواد اولیه دارویی، تحت نظارت دقیق دولت انجام می‌شود. ترکیبات استخراج‌شده از این گیاه، از جمله مرفین و کدئین، نقش حیاتی در صنایع داروسازی دارند و در تولید داروهای مسکن، ضد درد و بیهوشی استفاده می‌شوند. همچنین، صادرات این محصولات می‌تواند به یک منبع درآمد ارزی پایدار برای کشور تبدیل شود.
در این مطالبه سپس به مزایای اعطای مجوز کشت و برداشت خشخاش در لرستان پرداخته شده بود.
 

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۱۸
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
کار درستی است
علیرضا
|
United States of America
|
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
کشت تریاک و حتی توزیع کپنی تریاک بین سالمندان،بهترین کار است.متاسفانه تریاکهای بی کیفیت افغانی که معمولا به انواع ناخالصی مضر هم آلوده هستند،ضررهای مالی سنگینی به شبکه بهداشت وارد میکنند.مصرف تریاک کپنی بهترین راه حل است.نظارت دقیق فراهم میسازد،مصرف کننده شناسایی میشود و جلوی سوداگری و ... گرفته میشود.
محمد جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
حرف حساب جای هیچ بحثی ندارد . نباید الکی جا نماز آب بکشیم .

کار خانه های دارویی نیازمند تریاک هستند تا دارو بسازند و بهتر است خودمان تولید کنیم البته با نظارت بهداشت و درمان .
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
چرا نیروی انتظامی مابقی آنرا معدوم می کند با شرکتهای داروسازی و مقامات کشورهای دیگر رایزنی کنید و آنها را به آن شرکتها صادر کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Switzerland |
۱۳:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
حسین جان دقت کن منظورش چیه خالص میخوان نه اینی که سر کوچه میفروشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
سعید صفاتیان تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد با سایت خبرآنلاین صحبت کرده و گفت: اینکه نماینده مجلس گفته است ما برای تولید دارو از افغانستان تریاک وارد می‌کنیم صحت ندارد؛ تریاک مورد نیاز مراکز تولیدات دارویی ما از تریاک کشفیات پلیس مبارزه با موادمخدر تأمین می‌شود.
من از این عزیز این پرسش را دارم؟!این کشفیات مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی از کجا وارد ایران میشود؟!
شهریار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
تبدیل تهدید به فرصت یک سیاست عاقلانه است. کشت بومی تریاک، واردات قاچاق از کشور افغانستان و شبکه های مافیایی را از بین خواهد برد. بیایید واقع بین باشیم، تریاک مانند چاقو که دو نوع کاربرد دارد: نجات بیمار در دست جراح و کشتن فرد در دست قاتل، دارای هم تهدیداتی است و هم فرصتهایی. با بهره گیری صحیح از آن برای داروسازی و تسکین درد افراد بیمار (مخصوصا بیماران سرطانی متاستاز) تهدیدات را به فرصت تبدیل کنیم. ایجاد اشتغال ملی و درآمد پایدار و و حذف شبکه های واردات مواد مخدر از دستاوردهای این طرح است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
بابا تلان یه چیزایی اومده که روی تریاک سفید شده اصلا میگن تریاک اصل و طبیعی آدمو جوون نگه میداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
نه سیگارها توتون است
نه تریاک ها افیون
نه تنباکوها تنباکو
عه، عه
پاسخ ها
حامد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
سیگارها که همه کاغذ و کارتن برش خورده هست
بنده خدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
کار درستی
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
از گرونی تریاک همه رو آوردن به موادهای شیمیای
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت