زورخانه فردوسي در کابل افتتاح شد

کد خبر: ۱۳۰۱۴
|
۰۹ تير ۱۳۸۷ - ۱۲:۱۳ 29 June 2008
|
3746 بازدید
مجموعه ورزشي حکيم ابولقاسم فردوسي، آکادمي ملي المپيک و زورخانه رستم دستان در کابل افتتاح شد.

مجموعه ورزشي حکيم ابولقاسم فردوسي، آکادمي ملي المپيک و زورخانه رستم دستان و مسابقات بين‌المللي جام صلح و دوستي افغانستان با حضور دکتر علي‌احمدي وزير آموزش و پرورش، سفير جمهوري اسلامي ايران در کابل، مديران صدا و سيما و جمعي از وزرا، نمايندگان مجلس، فرماندهان، چهره‌هاي فرهنگي افغان و نمايندگان رسانه‌ها و ورزشکاراني از ايران (خراسان رضوي)، تاجيکستان، پاکستان و افغانستان، عصر شنبه 8 تيرماه 1387 در محل استاديوم قاضي شهر کابل افتتاح شد.

به گزارش «زورخانه دات کام» در ابتداي مراسم محمد انور جکدلک وزير مشاور جوانان و رييس کميته ملي المپيک افغانستان در سخناني گفت: ورزش اميد بخش و التيام بخش زخم‌هاي افغانستان است.

رئيس کنفدراسيون آسيايي ورزش زورخانه در ادامه سخنانش با ذکر ويژگي‌هاي ورزش زورخانه گفت: در فرهنگ ما ورزش پهلواني و ضرب و ميل ريشه‌اي محکم دارد و چون بر ارزش‌هاي اخلاقي استوار است، نسل جديد هم آن را با اشتياق دنبال مي‌کند.

رئيس کميته ملي المپيک افغانستان گفت: آکادمي ملي المپيک با پيگيري‌هاي سيدامير حسيني، تاسيس شده است که ما درخواست مي‌کنيم ضمن اين که ايشان حداقل براي 2 سال مشاور عالي کميته باشند، رئيس افتخاري آکادمي ملي المپيک افغانستان را هم قبول کنند.

دکتر علي احمدي وزير آموزش و پروش در سخنان کوتاهي گفت: ما با علاقه و جديت کمک با کشور همسايه افغانستان را دنبال مي‌کنيم.
وزير آموزش و پرورش گفت: توجه به فرهنگ و ورزش در افغانستان، بستر تربيت صحيح را فراهم مي‌کند.

دکتر عبيدالله رامين وزير زراعت افغانستان هم در سخناني گفت: جنگ طولاني خسارت‌هاي فراواني داشت و تمام امکانات را از بين برد. ويراني‌هاي عمراني سريع ساخته مي‌شود اما اين خسارت‌هاي فرهنگي است که زمان زيادي مي‌طلبد.
وزير زراعت افغانستان از سرمايه گذاري ايران در بخش ورزش تشکر کرد و گفت: اين يک فعاليت اثرگذار و ماندگار است.

محسن مهرعليزاده رئيس فدراسيون بين المللي ورزش‌هاي زورخانه‌اي گفت: در حوزه تمدني مشترک، ورزش زورخانه عامل تقويت فرهنگ است.

رئيس سابق سازمان تربيت بدني ايران با تشکر از مسئولان اجراي اين پروژه بزرگ گفت: ما بايد زورخانه اين ميراث معنوي حوزه تمدني مشترک را به جهان به بهترين شکل عرضه کنيم.

فدا حسين مالکي، سفير جمهوري اسلامي ايران در کابل با اشاره به ساخت بزرگترين مجموعه تربيت معلم افغانستان توسط وزارت آموزش و پرورش و همزماني بهره برداري از آن با مجموعه ورزشي فردوسي گفت: ايران در تاکنون بيش از 300 ميليون دلار در قالب کمک به بازسازي افغانستان به اين کشور همسايه و مسلمان کمک کرده است.

معاون سابق رئيس جمهور با اشاره به سوابق مديريتي اش در ورزش تاکيد کرد: در دور جديد کمک‌ها به ورزش و فرهنگ بيش از گذشته توجه مي‌شود.
وي گفت: امروز ورزش بستري است که حتي مي‌تواند مشکلات و ملاحظات سياسي را حل کند و با تاثير گذاري بالاي خود پيوند ميان کشورها را قوي تر مي‌کند.

سفير ايران در کابل تاکيد کرد: علي رغم برخي شيطنت‌هاي بيگانگان روابط دو کشور همسايه قوي است و ما اميد داريم جوانان ورزشکار اين رابطه را تقويت نمايند.
بعد از مراسم افتتاحيه، نخستين دوره مسابقات بين المللي جام صلح و دوستي افغانستان با ورزش ورزشکاران افغان و سپس تيم خراسان رضوي آغاز شد.

گفتني است، در روز دومين اين مسابقات تيم‌هاي پاکستان، تيم هرات و تيم تاجيکستان در بخش‌هاي تيمي و مهارت‌هاي فردي مسابقه مي‌دهند.
مراسم افتتاحيه از شبکه سوم سيما و تلويزيون ملي افغانستان به صورت مستقيم پخش شد.
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت