صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

فرصت ها را غنیمت بشمارید

آیةالله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی
کد خبر: ۱۳۰۱۲۱
| |
4568 بازدید
أعوذ بالله من الشیطان الرجیم، بسم الله الرحمن الرحیم و الحمد لله ربّ العالمین
و صلّی الله علی محمد و آله الطیبین الطاهرین و لعنة الله علی أعدائهم أجمعین؛ 

این دهه اوّل ماه ذی‌حجّه از ایامی است که خیلی نسبت به او از نظر ارزشی در روایاتمان می بينیم که بر آن تأکید شده است و حتی آن را مقایسه کرده اند با ماه مبارک رمضان؛ در آیه شریفه دارد: «واذکروا الله فی ایام معدودات». می‌گویند ایام معدودات، دهه اول ماه ذی‌حجّه است؛ که در این ایام زیاد ذکر خدا کنید و ما در روایات داریم از پیغمبر اکرم به تعبیرات مختلف که به بعضی از آنها اشاره می‌کنم.

در روایتی دارد قال رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم: «مَا مِنْ أَيَّامٍ أَزْكَى عِنْدَ اللَّهِ تَعَالَى وَ لَا أَعْظَمَ أَجْراً مِنْ خَيْرٍ فِي عَشْرِ الْأَضْحَى» [1]  هیچ ایامی پاکیزه‌تر و بزرگتر از نظر اجر در ربط با عمل از دهه اضحی نیست که همین دهه اول ذی‌حجه است. قیل و لا الجهاد فی سبیل الله؟ عرض شد به حضرت که حتی نسبت به جهاد در راه خدا؟ قال(ص): «و لا الجهاد فی سبیل الله الا رجل خرج بنفسه و ماله ثمّ لم یرجع من ذلک بشیء» یعنی ارزش اعمالی که انسان در این دهه انجام می‌دهد از جهاد فی سبیل الله هم بیشتر است، مگر اینکه کسی مال و جان و همه چیزش را در جهاد فی سبیل الله ببرد و هیچ چیزش هم برنگردد، نه مالش و نه جانش... مگر یک چنین کسی؛ اینها همه‌اش گویای ارزش این ایام است. یا در یک روایت دیگری باز از پیغمبر اکرم نقل شده که «مَا مِنْ أَيَّامٍ الْعَمَلُ الصَّالِحُ فِيهَا أَحَبُّ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ أَيَّامِ الْعَشْر».

می‌خواستم این تذکر را عرض کنم که حالا که نیمی از این دهه را پشت سر گذاشته‌ایم، نسبت به این نیمه باقی مانده دوستان قدر بدانند و بهره‌گیری کنید از همین ایام؛ و نباید ما غفلت داشته باشیم از این سنخ امور و باید انسان فرصت‌طلب باشد و به تعبیر علی علیه السلام «اغتنموا الفرص»

فرصتها را غنیمت بشمارید. این فرصت‌ها از دست ما می‌رود و بعد ما حسرت خواهیم خورد. پس در این ایام نسبت به اعمال صالح و آدابی که وارد شده است غفلت نکنیم؛ بخصوص ادعیه ای که وارد شده است که اینها همه جنبه‌های توحیدی دارد که خودش یک مسأله‌ای است که اصلاً باید گفت این دهه، دهه توحید است؛ و راجع به حضرت موسی(سلام الله علیه) آمده است که وعده دیدارش با خدا در این دهه بود و در ماه رمضان نبود... اللهم صلّ علی محمد و آل محمد.

________________________________________
 [1]  وسائل‏الشيعة، ج 14، ص 273

منبع: پایگاه اطلاع رسانی آیةالله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟