صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

دلایل نگرانی‌ به اجرای قانون یارانه‌ها

کد خبر: ۱۲۷۹۶۸
| |
7786 بازدید

محمد‌خوش‌چهره در روزنامه آرمان نوشت:

جدای از چالش‌ها و ایراداتی که به لحاظ محتوایی و شکلی به اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها وارد است و در دو سال اخیر بارها به این موارد اشاره کرده‌ام  که بعضاً توسط دولت اصلاح شد، بزرگترین مسئله در این رابطه شیوه اجرای قانون هدفمند  کردن یارانه‌ها در کشور است.

اگر حتی قائل شویم که بهترین طرح را از نظر جامعیت و اشراف در اختیار داریم‌ این تازه  50 درصد مسئله است و 50 درصد مابقی مرحله اجرای این قانون است. برخلاف مرحله قبلی که مرحله برنامه‌ریزی و تصمیم گیری بود این مرحله، مرحله اجرا و برخورد با واقعیات است که به توانمندی‌ها و اشراف به اطلاعات آماری به شدت وابسته است، از این رو نگرانی زیادی برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در کشور دارم.

دلایل نگرانی‌ نسبت به اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها؛ عدم جامعیت قانون هدفمند کردن یارانه‌ها نسبت به آثار و پیامدهای اجرای آن در جامعه و عدم اشراف به اطلاعات آماری در قانون هدفمند کردن یارانه‌ها نسبت به میزان پرداخت‌‌ها و منابعی که ارائه شده است از جمله نگرانی‌های من در اجرای این قانون در کشور است.

جدای از این ایرادات مقوله‌ای به نام انتظارات یا عوامل روانی تورمی یا همان عوامل روانی مردمی نسبت به اجرای این طرح در جامعه وجود دارد ، که باید به آن توجه ویژه‌ای کرد. بین همه از جمله دولت، مجلس، عناصر آکادمیک، انستیتو تحقیقاتی در تورمی بودن اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها اشتراک نظر وجود دارد ، اما اختلاف نظر بر سر میزان تورم تولیدی است. مثلاً ‌بانک مرکزی تورم  چند درصدی را قبول دارد در حالی که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی آن را بالای 50 درصد می‌داند و همچنین برخی از پژوهشکده‌های تحقیقاتی هم میزان تورم را بین 25 تا 50‌درصد ارزیابی کرده‌اند. همه این عوامل روانی تورمی به نوع رفتار مردم در جامعه برمی‌گردد، این جا یک مدیریت استراتژیک لازم است تا بتواند عوامل روانی را کنترل کند.

باید نوع رفتار دولت در جامعه اعتماد ساز باشد، یعنی دولت باید بتواند نگرانی‌هایی که نسبت به اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در کشور وجود دارد را مدیریت، کنترل و بازسازی کند. وی تصریح کرد: باید  روی بازسازی افکار عمومی و فعالان اقتصادی به شدت کار شود. اگر اعتماد عمومی بازسازی شود ، پدیده تورم می‌تواند کنترل و مهار شود و در مسیر صحیح پیش رود ولی اگر این اتفاق نیفتد ، اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها می‌تواند آثار و پیامدهای نامطلوبی داشته باشد. اجرای  قانون هدفمند کردن یارانه‌ها توسط دولت استارت می‌خورد، اما اینکه پایداری و جامعیت آن به چه میزان خواهد بود قطعاً ‌جای بحث دارد.

در مورد برنامه پنجم توسعه نیز هنوز ایرادات محتوایی به برنامه پنجم وارد است که از جمله آن می‌توان به ابهام کمیتی یا عدم نگاه مسلط عددی و آماری در برنامه پنجم توسعه اشاره کرد که باید برطرف شود. معیار قضاوت  روی تدوین برنامه پنجم سند چشم‌انداز 20ساله کشور است ، برنامه 5ساله پنجم توسعه باید بخشی 5ساله از برنامه 20ساله باشد و متعاقباً‌نیز برنامه سالانه که زیرمجموعه‌های برنامه 5 ساله هستند هم باید منسجم باشند .

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۹ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۸
متاسفانه مردم به مسئولان اعتماد ندارند و می گویند مسئولان پول یارانه ها را نیز مانند درآمدهای ارزی ایران حیف و میل می کنند و به دیگر کشورها بخشش می کنند و تنها چیزی که بدست مردم ایران می رسد گرانی و تورم وبد بدختی و فلاکت هست. مردم می گویند متاسفانه دولت شفاف عمل نمی کند به قوانین و مجلس و مردم اهمیت نمی دهد دولت خود را قدرت مطلقه می داند و به مردم به عنوان خزانه بیشتر دولت نگاه می کند و دولت فقط یکسری اعمال را انجام می دهد و مردم هیچ حامی ندارند شخصی در صف می گفت باید رابین هود بیاید!
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار