صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

هشدار به دليل كمك مشايي به افغانستان

قدرت‌الله عليخاني
کد خبر: ۱۲۷۶۳۹
| |
3622 بازدید
يك عضو فراكسيون اقليت مجلس به نمايندگان ملت به خاطر بي‌اطلاعي آنان از كمك‌هاي رئيس‌ دفتر رئيس‌ جمهور به افغانستان هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام قدرت‌الله عليخاني نماينده قزوين و عضو فراكسيون اقليت مجلس در نطق ميان‌دستور خود در جلسه علني امروز، با اشاره به سفر رهبر انقلاب به قم و استقبال كم‌نظير مردم اين ديار از ايشان اظهار داشت: از مقام معظم رهبري به خاطر حضور با صلابت و پر بركت در شهر مقدس قم و حوزه علميه و از حضور گسترده و استقبال گرم و صميمانه مردم استان قم از معظم‌له قدرداني مي‌كنم.

وي همچنين از دو وزير كابينه دهم (مرضيه وحيد دستجردي و علي نيكزاد وزراي بهداشت و مسكن) نيز، به خاطر فراهم‌كردن مقدمات راه‌اندازي بيمارستان در قزوين تشكر كرد.

اين عضو فراكسيون اقليت مجلس در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: مدت‌هاست كه بين مردم خصوصاً اقشار تحصيل‌كرده اين بحث به طور جدي مطرح است كه دولت منابع زيادي به برخي كشورها كمك مي‌كند و شركت‌هاي دولتي يا خصوصي براي سرمايه‌گذاري و صادرات كالا و خدمات اقداماتي را انجام مي‌دهند كه جاي تشكر و حمايت دارد ولي سخن فراتر از اين است و در برخي موارد نگران‌كننده است.

وي افزود: اخيرا در رسانه‌ها خوانديم كه رئيس ‌جمهوري افغانستان رسماً اعلام كرده است كه از ايران مبالغي از سوي اسفنديار رحيم مشايي رئيس‌ دفتر رئيس ‌جمهور دريافت كرده است؛ در حاليكه طبق اصل 80 قانون اساسي هر گونه كمك به دولت‌ها و كشورهاي ديگر بايد با مصوبه مجلس باشد.

حجت‌الاسلام عليخاني ادامه داد: ما مخالف كمك به ملت مردم افغانستان نيستيم، اما بايد اين كمك در قالب بودجه و به صورت سنواتي و به صورت رسمي و علني صورت گيرد و نه نقدي و غيررسمي و به همين جهت سفيرمان از روي ناچاري اين موضوع را تكذيب مي‌كند اما رئيس ‌جمهور افغانستان آن را تأييد مي‌كند!

وي در ادامه به طرح اين پرسش پرداخت كه كداميك از نمايندگان مجلس از چنين پرداخت‌هايي اطلاع دارند؟ چرا رئيس ‌جمهور كه بايد بر اساس سوگندي كه خورده قانون اساسي را پاس دارد، اين چنين خلاف قانون اساسي عمل كند و يا در مواردي آنقدر اعداد و ارقام بزرگ و زياد اعلام مي‌‌شود كه براي مردم نگران‌كننده است؟

عليخاني بر همين اساس ادامه داد: به عنوان مثال سفير جمهوري اسلامي ايران در كشور برادر سوريه اعلام مي‌كند كه ما در حال هزينه كردن 5 ميليارد دلار در سوريه هستيم؛ واقعاً اين اعداد درست است؟ اين حجم اعتبار از چه محلي سرمايه‌گذاري مي‌شود؟ كل بودجه عمراني دولت در يك سال چه مبلغي است؟

"درحاليكه متأسفانه با گذشت بيش از 7 ماه از سال هنوز دولت رديف‌هاي ملي متفرقه قانون بودجه 89 را به دستگاه‌هاي اجرايي ابلاغ نكرده و در حاليكه بودجه عمراني هزينه شده در سال جاري تاكنون از اين مبلغ بيشتر نبوده، چرا جوانان كشورمان كه جوياي كارند، بايد از نعمت سرمايه‌گذاري و ايجاد اشتغال بي‌نصيب بمانند؟ ".

اين عضو فراكسيون اقليت مجلس همچنين با ذكر اين نكته كه گزارش‌هاي نگران‌كننده‌اي از بيكاري دو رقمي در استان‌هاي مختلف به مجلس مي‌رسد، به آغاز اجراي طرح هدفمندسازي يارانه‌ها اشاره و تصريح كرد: تاكنون درباره طرح هدفمندكردن يارانه‌ها به عنوان مهم‌ترين طرحي كه در دولت نهم وعده اجرايي آن داده شده، تبليغات وسيع و گسترده‌اي از سوي دولت انجام شده است.

وي افزود: شخص رئيس‌ جمهور در ارديبهشت 88 يعني چند هفته مانده به انتخابات دهم رياست ‌جمهوري، در سخنراني مهمي در جمع مردم اسلام‌شهر، گفته كه با اجراي هدفمندكردن يارانه‌ها به هر نفر بين 50 تا 70 هزار تومان هر ماه پرداخت مي‌كنيم اگر متوسط را 60 هزار تومان در نظر بگيريم، يك خانواده 5 نفره ماهيانه 300 هزار تومان يارانه نقدي دريافت خواهد كرد.

"اكنون زمان اجراي طرح نزديك مي‌شويم، در رسانه‌ها گفته شد كه در برخي از استان‌ها به ازاي هر نفر 81 هزار تومان به حساب مردم واريز شده است و با اينكه طبق مصوبه مجلس امكان اجراي طرح از اوايل سال جاري وجود داشت، ولي بنا به دلايلي كه هيچ‌گاه دولت آنها را توضيح نداد، تاكنون اجراي طرح عقب افتاده ولي نكته مهم اينجاست كه در مصوبه مجلس شوراي اسلامي درآمد دولت در سال نخست اجراي طرح يعني سال 89 حدود 20 هزار ميليارد تومان پيش‌بيني شده و از طرفي در همان قانون تصويب شده كه 50 درصد درآمد حاصل از طرح بين مردم توزيع شود. "

عليخاني در خاتمه گفت كه ما مخالف اجراي طرح نيستيم، اما متأسفانه اطلاع‌رساني نشده و نگراني‌هايي در اين زمينه وجود دارد و مردم بايد بدانند كه گازوئيل، آب، برق، نفت، دارو، قند، شكر و گندم چند برابر گران‌ خواهد شد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟