دو ماه پس از بالا گرفتن دعوا بر سر نام باشگاه محبوب پايتخت که به تازگي قهرماني ليگ برتر را نيز از آن خود کرد، يک پژوهشگر اجتماعي پيشنهاد کرد، به جاي «پرسپوليس» يا «پيروزي»، نام «پارسه» براي تيم قرمز تهران برگزيده شود.
وي در گفتوگو با «تابناک» با اشاره به پيشينه تاريخي نام پرسپوليس و باشگاه پرسپوليس گفت: پرسپوليس که معادل غربي بناي تاريخي و باشکوه «تخت جمشيد» است، لقبي است براي آتنه، الهه خرد و صنعت و جنگ، و «ويرانكننده شهرها» معني ميدهد. اين لقب را آشيل، شاعر يوناني سده پنجم ق.م. در چكامه مربوطه به پارسيان، به حالت تجنيس و بازي با الفاظ، در مورد «شهر پارسيان» به كار برده است.
وي گفت: اگر ايرانيان زمان هخامنشي که پديدآورنده قديميترين تمدنهاي باستاني در جهان است، ميدانستند که بازماندگان آنان نام تعيين شده توسط متجاوزان يوناني را بر بزرگترين اثر بر جاي مانده از دوران اقتدار خود بر ميگزينند، به راستي چه واکنشي از خود نشان ميدادند؟ اين ترجمه نادرست عمدي، به صورت سادهترش، يعني پرسه پليس، در كتب غربي رايج گشته و از آنجا به مردم امروزي رسيده است. حال آنکه غربيها پس ازشکست خود، با هدف تخطئه تمدن ايران، لفظ «پرسپوليس» را به کار بردند.
اين پژوهشگر اجتماعي اضافه کرد: البته آنچه متأسفانه در جدال رسانهاي با برخي هوادارن اين تيم و رسانهها ديده شد، معمولا يک رويکرد تحميلي و شعاري براي استفاده از نام «پيروزي» بود و طبيعتا با واکنش منفي جوانان و رسانهها نيز روبهرو شد؛ در حالي که اگر با جوانان کشورمان با نگاهي منطقي، ايجابي و مستدل برخورد شود، ميزان پذيرش آن افزايش مييابد.
وي در پايان پيشنهاد کرد، به جاي کلمات «پرسپوليس» و «پيروزي» از کلمه «پارسه» استفاده شود تا هم اصالت ايراني حفظ شود و هم شائبه تحميل به جوانان پيش نيايد.
متن
مستندات تاريخي پژوهش انجام شده را در ستون سمت راست بخوانيد.
در اين گزارش در قسمت تاريخچه باشگاه پرسپوليس آمده است:
پرسپوليس باشگاهي بود که در سال 1342 به دست «علي عبده» بنا شد و در آن رشتههاي بولينگ، واليبال و بسکتبال فعال بود. عبده از آمريکا به ايران آمده بود و در جامعه ورزشي آمريکا در رشته بوکس صاحب عناويني آماتوري شده بود، عبده مدتها انديشه ايجاد تيم فوتبال پرسپوليس را با خود داشت و تيم فوتبالي را نيز ايجاد کرده بود که تيمي ضعيف در رده دوم باشگاههاي کشور به شمار ميرفت و از اعضاي محبوب و ماندگار آن ميتوان از محمود خوردبين را نام برد.
پس از انحلال شاهين با هدايت امير مسعود برومند و رايزنيهاي مرحوم دهداري، چند تن از بازيکنان پيشين شاهين در ترکيب تيم دسته دوم پرسپوليس قرار گرفته و ترتيب يک مسابقه را با تيم جم آبادان (که در آن زمان تيم صاحب نامي بود) دادند و پس از آن تمامي اعضاي شاهين به پرسپوليس پيوستند و محبوبيت شاهين بلندپرواز را به پرسپوليس هديه نمودند.