رئیس جمهور: وحدت تنها راه مقابله با خشونت است

رئیس‌جمهور با بیان اینکه وحدت در جوامع بین‌المللی راهی برای مقابله با خشونت است، گفت: تفرقه میان مسلمانان تنها به نفع دشمنان است و باید با همدلی به مقابله با آن پرداخت.
کد خبر: ۱۲۶۴۸۶۰
|
۲۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۷ 11 October 2024
|
1729 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از فارس، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در همایش بین‌المللی با عنوان «ارتباط متقابل عصرها و تمدن‌ها» با بیان اینکه روابط ایران و ترکمنستان همواره دوستانه و سازنده بوده و بر پایه منافع متقابل شکل گرفته است، گفت: میراث فرهنگی مشترک ایران و ترکمنستان، بستر صلح و توسعه پایدار است.وی تصریح کرد: نقش‌های مهمی از تاریخ، ادبیات و فرهنگ مردم ایران با مردم حوزه تمدنی آسیای مرکزی از پیوستگی بالایی برخوردار است و به‌سان نوری است که از یک منشور تابیده و جهان پیرامون ما را غرق در شکوه و وسعت گیرای خود ساخته است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: قوام و پایداری دوستانه میان ملت‌ها وامدار فعالیت‌ها و دغدغه‌های عالمان و شاعران اخلاق و معنویت است. تبادل اندیشه و تعاملات فرهنگی میان گروه‌های انسانی خارج از اراده دولت‌ها شکل گرفته است و مرز و حصار نمی‌شناسد.وی عنوان کرد: اقوام ایران و آسیای مرکزی از آبشخورهای فرهنگی یکسان سیراب شده‌اند و پیوستگی تمدنی عمیقی دارند.رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: گسترش اسلام از طریق تبادل فرهنگی بین ایران و آسیای مرکزی به تقویت این غنای تمدنی کمک کرده است.

پزشکیان اظهار کرد: دیوان اشعار و آثار به‌جای مانده از مختومقلی، گویای دریایی از مضامین اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است.وی ادامه داد: بسیاری از گویش‌های زبانی ما مدیون تلاش وافر شاعران بزرگی همچون مختوم‌قلی فراغی است.

رئیس‌جمهور مطرح کرد: زبان فارسی همان‌گونه که مدیون فردوسی است، زبان و ادب ترکمن نیز مدیون مختومقلی فراغی است. توجه به معنویت، اخلاق، عدالت و آزادی در کنار فهم درست نسبت به مفاهیم اسلامی و اهل بیت طهارت، تجلی بخش اندیشه این عارف بزرگ است. پزشکیان گفت: یکی از موضوعاتی که تمایل دارم در خصوص آن سخن بگویم وجود دسیسه‌های پنهان برای واگرایی و ایجاد دشمنی میان مذاهب اسلامی است موضوعی که لازم است مد نظر همه جامعه اسلامی قرار گیرد.

وی افزود: بخش‌های مهمی از جهان اسلام در معرض تهدید افراط و رشد گروه‌هایی است که فلسفه وجودی خود را در تزریق افتراق و جدایی جامعه اسلامی می‌بینند.رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: وقتی بزرگانی مانند مختوم قلی صحبت از همگرایی و اتحاد جوامع اسلامی می‌کنند به خوبی از زوایای تاریک و مصائب جدایی آگاه هستند.پزشکیان اظهار کرد: آیه «واعتصموا بحبل اللـه جمیعا ولا تفرقوا» بهترین و مؤثرترین راه برای جلوگیری از هرگونه نفاق و ایجاد کننده وحدت به معنای حقیقی آن در دنیای پرتلاطم کنونی است.وی ادامه داد: نگاه به وحدت و ایجاد وفاق فقط مختص به جوامع اسلامی نیست بلکه صحبت از صلح و تعمیق برادری و پی‌ریزی گفتمان وفاق نیاز امروز جامعه بین‌المللی است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه وحدت اسلامی نیرویی برای مقابله با تهدیدات و جلوگیری از نفاق است، گفت: تفرقه میان مسلمانان تنها به نفع دشمنان است و باید با همدلی به مقابله با آن پرداخت.پزشکیان گفت: آموزه‌های اسلامی همواره بر اهمیت اتحاد و اجتناب از افتراق تأکید دارند. با پایبندی به اصول اسلام، به جامعه‌ای مبتنی بر برادری و تفاهم خواهیم رسید.وی با تأکید بر اینکه دوری از معنویت سال‌هاست که روزگار ما را با چالش‌ مواجه کرده‌ است، تصریح کرد:‌ امیدوارم با تقویت و توسعه همکاری‌های فرهنگی و برگزاری مراسم‌های مشابه گام مهمی در معرفی شایسته مفاخر و گنجینه‌های ادبی برداریم.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت