عامل اصلي شيوع بيماري تب برفكي
عدم رعايت نكات بهداشتي از سوي ارگانهاي ذيربط در واردات دام زنده، عدم اعمال نظارت دقيق در پستهاي قرنطينه و ارسال دام زنده وارداتي به استانهاي دورتر از استانهاي مرزي و كشتار آنها در مكانهاي غيرمجاز اصليترين عامل شيوع تب برفكي دو سويه نوع O و A بوده است.
به گزارش خبرنگار ايلنا، براساس اسناد منتشر شده از سوي مركز پژوهشهاي مجلس، در سال گذشته ارگانهاي ذيربط به دليل قصور در امور نظارتي و عملياتي نقش مهمي در شيوع گسترده اين بيماري و تحميل هزينههاي سنگين اقتصادي بر صنعت دامپروري داشتهاند.
در سال 88 به دليل افزايش قاچاق دام به كشور، واردات بيرويه دام زنده، نقل و انتقال دامها به خصوص دامهاي آلوده، عدم اعمال نظارت دقيق در پستهاي قرنطينه، ارسال دام زنده وارداتي به استانهاي دورتر از استانهاي مرزي و انتقال تنظيم بازار واردات دام زنده از وزارت كشاورزي به وزارت بازرگاني بيماري تب برفكي به سرعت در واحدهاي دامپروري كشور شيوع يافت و منجر به تلفات گسترده دامهاي موجود شد.
بر اين اساس، تعداد كانونهاي آلودگي بيماري تب برفكي در سال 88 در مقايسه با سال 87 رشد 1.3 برابري در جمعيت گاوي و رشد 8.4 برابري در جمعيت گوسفند و بز كشور داشته است.
در حال حاضر حدود 5 هزار كانون آلودگي در سراسر كشور گزارش شده و موارد بيماري نيز هنوز از سوي ارگانهاي ذيربط گزارش نشده است.
آمارهاي غيررسمي از خسارت 25 تا 30 درصدي اين بيماري در سال 88 بر جمعيت دام زنده كشور حكايت ميكند.
اين در حالي است كه براساس گزارشها و اظهارات مسوولان سازمان دامپزشكي كشور واردات دام زنده در سال گذشته با نظارت كامل و رعايت كامل مقررات بهداشتي انجام گرفته است.


