مخالفت اکثر مخاطبان تابناک با مسئولیت گرفتن دو تابعیتیها
به گزارش تابناک، طبق قانونی که سال ۱۴۰۱ در مجلس یازدهم تصویب شده افرادی که خود یا بستگان درجه اولشان دارای تابعیت مضاعف باشند؛ نمیتوانند در برخی پستها قرار گیرند. دلیلی که برای تصویب این قانون ارائه شد، احتمال انتقال اطلاعات به خارج از کشور توسط بستگان مسئولان بوده است.
در بند الف مادهی ۲ قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس آمده است کسانی که انتصاب اشخاصی که خود، فرزندان یا همسر ایشان تابعیت مضاعف دارند در مشاغل و پستهای حساس ممنوع است و در ماده ۴ هم تاکید شده که: معاونان و مشاوران رئیسجمهور و قائم مقام آنها، ... در زمره مشاغل حساس محسوب شده و مشمول مقررات این قانون میباشند.
این طرح یک فوریتی نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس در دستور کار نمایندگان در جلسه علنی یکشنبه دهم مهرماه ۱۴۰۱ توسط نمایندگان مجلس تصویب و جهت تایید به شورای نگهبان ارسال شد.
تابناک با این سوال که با وزیر/ مسئول شدن شخصیتهایی که همسر و فرزندان آنها تابعیت خارجی دارند موافید یا مخالف، از مخاطبان نظر سنجی کرده است .
که ۶۸.۳۷ درصد از مخاطبان مخالف مسئول شدن افراد دوتابعیتیها یا فردی که خانواده اش دو تابعیتی باشند هستند. ۳۱.۶۳ درصد هم موافق حضور مسئولان دو تابعیتی در کابینه و دولت چهاردهم هستند.
در این نظرسنجی ۲۵۳۲۵ از مخاطبان تابناک شرکت کردند.
. خارجی بسپاریم
در نتایج پژوهش ها، چه فرقی بین تابعیت مضاعف، ازدواج با اتباع بیگانه، اقامت موقتِ تحصیلی و شغلی، ترددات نوبه ای و غیره هست. آیا عدم رعایت قواعد حفاظتی توسط نامزدهای مناصب حساس، صرفاً در خصوص فرزندان تابعیت مضاعف آنها دردسر ساز است و یا اینکه درز اطلاعاتی بأی نحو می تواند مشکل ساز شود؟






