صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

رمزگشايي از طغيان يك هفته‌اي دلار

کد خبر: ۱۲۳۸۰۹
| |
14171 بازدید

تهران امروز نوشت:

«اخيرا ديديم كه برخي با اطلاعات غلط و برخي با انديشه غلط حرف‌هايي را مي‌زنند تا مردم را نگران كنند و به عنوان نمونه در بازار ارز قيمت را 100 تومان بالا يا پايين مي‌كنند تا بازار كالا، خدمات و ساير عرصه‌ها را دچار مشكل كنند.» التهابات به‌وجود آمده در بازار ارز كه همچنان ادامه دارد تا جايي پيش رفت كه واكنش بالاترين مقام اجرايي كشور را برانگيخت.

محمود احمدي‌نژاد در سفر استاني خود به استان گلستان و در تحليل بحران به‌وجود‌آمده در بازار ارز چنين ادامه داد: «امروز ذخاير ارزي و پولي ايران در طول تاريخ كشور بي‌نظير است.

مي‌خواهم به افرادي كه مي‌خواهند از آب گل‌آلود ماهي بگيرند اعلام كنم دولت به بازار مسلط است و اگر قيمت ارز 50 درصد هم افزايش يابد آن‌قدر ارز ذخيره داريم كه سالها مي‌توان كشور را اداره كرد.»

رئيس‌جمهور بحران به‌وجود آمده در بازار ارز و افزايش نرخ انواع ارزها را به عده‌اي اخلالگر نسبت داد كه قصد به راه انداختن فساد دارند اما عده‌اي از كارشناسان سياست‌هاي دولت را در به‌وجود آمدن اين التهاب بي تقصير نمي‌دانند.

غلامرضا مصباحي مقدم نيز در اين زمينه تعلل بانك مركزي در عرضه ارز را عامل بروز هيجان در بازار مي‌داند: «به نظر مي‌رسد افزايش قيمت ارز يك مقدار با اقدامات بانك مركزي بوده است چرا كه در طول 2 يا 3 روز از تزريق ارز خودداري كرده و كمتر ارز به بازار تزريق كرده كه اين اقدام در افزايش نرخ دلار و ساير ارزها اثر گذاشته است.

هرچند كه در حال حاضر بانك مركزي اعلام كرده اين افزايش را مهار مي‌كند كه البته اين امكان براي بانك مركزي وجود دارد.» اظهارات اين نماينده سرشناس مجلس كارشناسان را متوجه اين نكته ساخت كه اقدام دير هنگام بانك مركزي براي تزريق ارز به بازار براي كنترل التهاب پيش‌آمده ناخواسته امكان كسب درآمدهاي هنگفتي را فراهم ساخته است. در شرايطي كه نرخ دلار در بودجه 960 تومان در نظر گرفته شده است، فروش دلار با قيمت بيشتر، كسب سود را براي دولت به همراه خواهد داشت.

اين روزها خبر مي‌رسد كه بانك مركزي حدود 500 ميليون دلار را با نرخ يك هزار و 70 تومان عرضه كرده است كه با يك حساب ساده مي‌توان به درآمدي در حدود 55 ميليارد تومان براي دولت رسيد كه البته مي‌توان آن را يك سود بادآورده و غير قابل پيش‌بيني ارزيابي كرد. چرا كه افزايش ناگهاني نرخ دلار بي ترديد خسارت‌هاي هنگفتي به بخش‌هاي دولتي اقتصاد نيز وارد كرده است. به هر حال اين ماجرا موجب شد تا انتقاد هميشگي بسياري از فعالان اقتصادي به كنترل نرخ ارز توسط دولت بار ديگر سرباز كند.

رئيس كميسيون تجارت اتاق بازرگاني تهران در گفت‌وگو با تهران‌امروز رخدادهاي بازار ارز را چنين تحليل كرد: «بر خلاف آنچه رئيس‌جمهور اعلام كردند، التهاب در بازار ارز از جايي شروع شد كه بانك مركزي بر خلاف رويه قبلي، كاهش تزريق فيزيكي ارز به بازار را انجام داد. وقتي صرافي‌ها نتوانستند نياز مشتريان خود را تامين كنند و مراجعه صرافان به بانك‌ها نيز بدون نتيجه ماند، فضاي بي‌اعتمادي در بازار به‌وجود آمد.

در اين شرايط بانك مركزي حتي نياز مشتريان خرد را هم پاسخ نداد.» محسن بهرامي ارض اقدس اينچنين دنباله كلام خود را گرفت: «در شرايطي كه قيمت طلا در بازارهاي جهاني رو به صعود گذاشته است و طلا فروشان داخلي نيز در اعتراض به ماليات بر ارزش افزوده كسب و كار خود را تعطيل كرده‌اند، التهابات بازار ارز موجب شد تا مردم به تبديل دارايي‌هاي خود به طلا و ارز تمايل پيدا كنند و تقاضا در اين بخش‌ها با رشد مواجه شود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۷ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۴
چرا آب گل آلود است كه ديگران ميخواهند ماهي بگيرند؟ كي آب رو گل آلود كرده اگر دولت مسلط است ؟ مگر اينكه خود دولت آب را گل آلود كرده باشد؟

تابناك اگه ممكنه تو يه مقاله مفهوم فرافكني رو بررسي كنيد (البته نه زبونم لال از بعد سياسي از بعد علمي !!)
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۴
کار خود دولت و بانک مرکزی تا قیمت پایه را بالا ببرند که بردند دلیلش اعلام بانک مرکزی به داشتن ذخیره عظیمی دلار بس اگر کار خودش نبود چرا روز اول عرضه نکرد منتظر ماند تا دلار 1200 برسه بعدا با منت 60 تومان قیمت پایه برد بالا و منت گذشت که دلار را قیمتش پائین اوردیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۴
هیچ منطق عقلی و علمی برای ثابت نگه داشتن زوری نرخ ارز وجود ندارد .


ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۴
همه این افزایش قیمت دلار و افزایش قیمت سکه زیر سر مخالفان دولت در بانک هاست تا کی باید اجازه مانور به این افراد داد چرا برکنارشان نمی کنند؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۳ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۴
اگه اين همه ذخيره ارزي داريم چرا موقع پول دادن به مترو ميگيم پول نيست..؟ دم خروس يا قسم حضرت عباس..! من كه فكر نميكنم اين چيني ها چيزي از ذخيره ارزي برامون گذاشته باشند..!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۲ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۴
رییس بانک مرکزی باید تغییر کند
noorsoobh
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۴
شما این آسمان و ریسمان بافتن ها را باور می کنید ؟ من که به هیچ عنوان ...دولت برای اینکه خزانه خالی خود را پرکند دیروز با مالیات برارزش افروزده و ... وامروز هم .... تا بتوان به وعده خود نسبت به پرداخت یارانه ها عمل کند دست به دامان آن شده است و این ها هم یک مشت آدرس اشتباه دادن برای فرار رو به جلوی مسئولین می باشد !
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۴
دولتی که فقط به فکر منافع خود هست نه منافع مردم و اصرار برای طرح یارانه ها هم برای همین هست. چون مردم مهم نیستند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۴
دولتي كه خزانه اش پر باشد ماليات هاي مضاعف بر گرده ملت خود نمي گزارد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۴
55 ميليارد توومان دقيقا سود امارات است از بازي ايران و برزيل! مي‌شد راههاي بهتري هم براي سودآوري پيدا كرد
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار